Audi RS3 Sedan: rijtest en video

Auteur: , 69 Reacties

Auto’s zijn in Nederland al belachelijk duur en na aanvinken van wat opties slaan we vaak steil achterover. Toch voelt het als een record om met een A3 van meer dan een ton op pad te gaan. Deze auto moet wel erg goed zijn.

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER!]

De testauto, die niet eens helemaal volgehangen is met opties, overschrijdt die magische grens van 100.000 euro. Gelukkig wordt er ook een andere magische grens overschreden, want uit de vijfcilinder van de RS3 Sedan wordt exact 400 pk gepeurd. De koppelkromme kent een mooi plateau, want het maximum koppel van 480 Nm is beschikbaar tussen 1700 en 5850 toeren per minuut. Ik vind het een heerlijk blok en sta daar niet alleen in, want de vijfcilinder won al acht keer een prijs als International Engine of the Year.

Audi RS3 Sedan

Vlam de RS3 weg met hulp van launchcontrol en de liefde voor de aandrijflijn wordt nog groter. In 4,1 seconden passeert de RS3 Limousine de 100 km/u en optioneel stoomt deze zelfs door tot 280 km/u. Zolang je lekker aan het rossen bent met de RS3 is er weinig reden om te twijfelen aan S-tronic bak met dubbele koppeling. Er zijn echter ook situaties waarin je niet (continu) volgas probeert te geven. Dat doet de S-tronic bak ook prima, zolang je je dan maar houdt aan één rijprofiel. In Drive schakelt de bak razendsnel op naar hogere versnellingen en tokkelt lekker met 60 in de vijfde versnelling. Heel zuinig allemaal, maar haal het niet in je hoofd dan weer op het gas te gaan. Dan is er denktijd nodig en schakelt de bak soms pas in twee keer terug naar de meest optimale versnelling. Het is gedrag wat ik ook zag bij de Q5, hoewel de veel krachtigere vijfcilinder het disfunctioneren van de bak sneller opvangt.

Audi RS3 Sedan

De remmen
Veel moderne auto’s proberen torque vectoring te simuleren door middel van remingrepen. Al je het binnenste voor- of achterwiel lichtjes (of steviger) afremt, heeft de auto de neiging om gretiger in te sturen. In theorie lijkt het een fantastisch idee en soms komt het in de praktijk ook redelijk uit de verf. Er zijn echter een aantal problemen met deze techniek en de RS3 bevestigt die vooroordelen kneiterhard. Eén ervan heeft met de implementatie van Audi te maken, maar lijkt wel symptomatisch voor de onderstelbouwers die de remmen gebruiken om het weggedrag te verbeteren. In de afgelopen anderhalf jaar heb ik mezelf aangeleerd om met links te remmen zodra ik een automaat rijd. Theoretisch zou je daarmee harder door bochten kunnen door op gepaste momenten links bij te remmen, maar het blijft de vraag me of ik daar al kundig genoeg voor ben. In de RS3 kon ik het in ieder geval niet oefenen, want zodra je de rem indrukt gooit de RS3 subiet het gas eraf. Dat lijkt me heel veilig voor een Alto met automaat, voor het geval oma in paniek beide pedalen instampt, maar in de sportiefste A3 is het ronduit irritant.

Audi RS3 Sedan

Tweede probleem is dat door een fundamenteel issue van het onderstel op te lossen (gebrek aan een mechanisch sperdifferentieel op voor- en/of achteras) je de remmen slachtoffert. Uiteraard heb ik niet lang genoeg met de RS3 Sedan gereden om een setje remmen er doorheen te jagen, maar slijten doen ze in ieder geval wel.

Audi RS3 Sedan

Het onderstel
Ondanks dat Audi nog steeds optioneel bredere voorbanden aanbiedt, is de RS3 in de basis frivoler dan je wellicht verwacht. Het blijft wel vreemd om zo’n omgekeerde “breedset” met voorbanden breder (255/30) dan de achterbanden (235/35) in de optielijst te zien.

Duik enthousiast de bocht in en de RS3 bouwt behoorlijk wat druk op de vooras op, maar onderstuurd niet direct. De RS3 heeft het laatste generatie quattro systeem met een elektronisch aangestuurde lamellenkoppeling op de achteras. Afhankelijk van de rijomstandigheden stuurt het quattro-systeem tussen de 50 en 100% van de kracht naar achteren. Das best bijzonder voor een auto die gebaseerd is op een voorwielaandrijver en betekent in de praktijk ook dat de RS3 nog wel eens een doorslaand achterwieltje heeft. De reardrive bias maakt het sturen een stuk leuker, zonder dat de RS3 er direct een listige klant door wordt.

Audi RS3 Sedan

Een dikke sleeper
Hoewel ik de A3 Sedan in de basis een prachtig gelijnde auto vind, is de RS3 in het zwart een tikkie saai. Recht van voor en van achteren niet, want die worden opgevrolijkt door het quattro-logo onderin de grille, de blade in de voorbumper, brede wielkasten, de diffuser achter en de grote ovale uitlaatpijpen. Toch is het minder feestnummer dan het zou moeten zijn, wat waarschijnlijk voor een groot deel wordt veroorzaakt door het saaie zwart metallic.

Ook dik is het prijskaartje, gedeeltelijk met dank aan de Nederlandse overheid die ondanks beloftes om BPM af te bouwen ieder jaar weer de belasting op auto’s opschroeft. Anderzijds loopt de prijs hard op met het aanvinken van de optielijst. De basisprijs voor een RS3 Sportback is 79.905 Euro en de RS3 Sedan is er vanaf 81.205 Euro. Voor dat geld presteert Audi het om de A3 af te leveren zonder navigatie, neerklapbare achterbank, verwarmbare voorstoelen, de Audi Virtual Cockpit, licht- en regensensor. Daar moet extra voor betaald worden en samen met nog wat goodies komt er zomaar 23 mille extra op de factuur te staan. Echt vol is de RS3 dan nog steeds niet, want naar elektrische stoelen, stoelventilatie, Apple Carplay of een DAB radio zoek je nog tevergeefs.

Audi RS3 Sedan

Concurrentie en conclusie
Voor 104K zijn er heel veel leuke auto’s te verzinnen. Gedeeltelijk komt dat door de autohaters in Den Haag, maar feit blijft ook dat er bij de concurrentie veel leuks is te halen. BMW’s M2 springt er qua looks al meer uit en ook de CLA45 AMG heeft een goede schare fans. De A3 Sedan heeft trouwens ook een erg kleine kofferbak en nog veel kleinere kofferbakopening. Het ideaal van een sportauto in gezinsverpakking wordt er wat teniet door gedaan, dus daar kan je beter de RS3 Sportback voor kiezen. Alle punten bij elkaar gevoegd, word ik enthousiast van prestaties, het fabuleuze vijfcilinder geluid, de wegligging, maar niet van de prijs, ruimte en ik zou graag een software update voor de remmen zien. En dan wil ik graag een imolagele RS3 Sportback. Filmpje!69 reacties

.. en dan maar hopen dat ie langer dan een week voor de deur staat en dus niet ’s nachts door het dievengilde wordt geklauwd.
Serieus van mij wel een overweging geweest in het kiezen van een nieuwe auto. Vind dat heel naar maar helaas is de realiteit wel zo. Wil je ’s ochtends een auto op de oprit hebben staan moet je vooral zo onopvallend mogelijk en al helemaal geen VAG.
Zelf toch voor een VAG model gekozen en toch ben ik elke ochtend blij als hij er nog staat (en de velgen er nog aan zitten). Bij onze buren was zelfs de Skoda leeggeroofd (airbag, navi, alles).. ze hadden het ding net twee weken. Krijg daar helemaal de kriebels van.
@ardonjr: Ik denk als je een ton+ te besteden hebt aan een auto, dat je huis minimaal wat camera’s, een afgesloten oprit en/of een garage heeft.
@henk_he: Hoezo naïef. Er worden verschrikkelijk veel van dit soort Audi’s gejat. In de ochtend, in de middag, in de avond en nacht. Met of zonder garage, binnen of buiten…
@ardonjr: tsja.. als je dat leidend laat zijn voor de keuze van je auto.. dan kun je je beter afvragen of je wel in de juiste regio woont ;-)
@stuko: zegt precies niets. Wij woonde in een dorp in ‘T Groene Hart van Nederland en daar is de Polo van mijn vriendin ook 5x in 6 maanden leeggetrokken. Ze namen zelfs de Mob-eye van de politie mee…
@2wheeler: Dus: Ook het groene hart is niet waar je wilt wonen. Waar ik woon (gewoon in Nederland) sluit ik m’n auto’s niet eens af als ze op de dam staan. Enige progressie die gemaakt is in 50 jaar is dat tegenwoordig ’s nachts de achterdeur op slot gaat.
@postzegel: tsja, het groene hart is een verzameling agrarische gemeentes in Nederland. Niet bepaald Rotterdam-Zuid dus en zelfs daar was je de løl. Ergo; je hebt geluk met je woonplaats! Daar zijn er niet veel meer van over.
“een imolagele”
Had nog niet gelezen wie de auteur was (en het filmpje nog niet gezien) .. na het lezen van dit stukje wist ik meteen.. ‘Ah.. Wouter’! haha
De A3 Limousine vind ik misschien wel de mooiste Audi op dit moment. Het ding vind ik er strak uit zien en zit goed in de proporties. Dat hij er niet zo schreeuwerig uitziet juich ik alleen maar toe. Voor mij hoeft zo’n auto niet zo overdreven te zijn. En zwart staat hem dan ook erg goed. Maar teringjantje, wat een klap geld zeg. De basisprijs vind ik al hoog, laat staan een RS3 met wat opties.

Maar het meest schrikbarende vind ik dat je voor zo’n hoge basisprijs dus geen standaard dingen hebt als een navigatiesysteem en dergelijke. Voor zo veel geld mag dat er best op zitten als je het mij vraagt, vooral als de concurrentie moordend is en misschien wel betere alternatieven heeft. Voor de ruimte hoef je zo’n Limousine in ieder geval niet te doen, dus mijn keuze zou zijn de BMW M2. Mooi wagentje en valt te bestellen met handbak. Dat in combinatie met achterwielaandrijving maakt het voor mij het ideale wagentje.
@viezefreddyw: Bij die M2 kun je nog eens 15k in je zak houden.
@berlinetta: Ja en je hebt niet dat idiote compromissysteem qua aandrijving. Een no-brainer dus. Wie weet krijg je zelfs elektrische stoelen. :)
@berlinetta: Ik weet niet waar jij de BMW zou kopen ,maar de BMW M2 kost ; 93846 euro en dan mis je t.o.v. de Audi;Geen automaat,Geen 4 deurs,Geen awd,Geen inklapbare spiegels,geen Led koplampen . En dat is op de goedkoopste Audi S3 van 82000 euro .
@dijan: En 30 pk minder!
@dijan:

Geen automaat bij BMW: kan wel, dan ben je 89K kwijt
Geen 4 deurs: klopt als een tiet.
Geen AWD: wie wil dat in godsnaam bij een sportieve auto als je RWD krijgen kunt.

Je noemt verder een aantal zaken op die de de serieuze bestuurder geen drol interesseert, maar de gemiddelde audi piloot schijnbaar wel. Daarom kopen liefhebbers van autorijden de BMW en liefhebbers van leuke spulletjes de audi. Simpel.
@dijan: Ik zie nu dat de prijs is verhoogd, maar dan is het alsnog 90k met automaat. De rest van de dingen die jij noemt, hoef ik niet. De M2 heeft standaard al genoeg opties. Dan js het prijsverschil dus alsnog significant.
@berlinetta: wat eigenlijk heel gek is, want de 2-serie an sich is schreeuwend duur met een veel te hoge vanaf prijs. Ontzettend jammer, want vind ‘m veel leuker dan een a3!
De remmen is toch al veel langer een issue bij de rs3?
@lekkerlinksrijden: dat klopt, ze schijnen remschijven en -blokken te vreten. Is ook eens een topic over geweest. Men doet niks (of bar weinig) uit coulance en biedt doodleuk aan de hele remmerij te vervangen voor de volle mep, staat mij bij.
@lekkerlinksrijden: Remmen Audi zijn vaak brol. Veel problemen: geen garantie!
https://www.autoblog.nl/nieuws/dealers-laten-nederlandse-rs3-eigenaren-stikken-91309
https://www.autoblog.nl/nieuws/audi-roept-70-000-autos-met-remproblemen-terug-69647
https://www.autoblog.nl/nieuws/na-de-rs3-ook-remproblemen-voor-de-audi-q7-92765
@t16: Zeker wel garantie! al proberen sommige dealers daar onderuit te komen.
Dat zaakje loopt nog steeds van een weet ik, die heeft zelfs een advocaat in de handen genomen, duurt nu al 2 jaar. Audi gaat hier heel hard bloeden/boeten kan ik je garanderen, Die wettelijke garantie gaat audi echt niet onderuit komen.
Er is ook volk dat een M2 boven een M4 kiest! En dat is volgens mij het enige volk dat zo’n RS3 sedan gaat kopen.
Want ^*(&^$; ; dat geld voor wat van binnen nog steeds op een A3 1.0 van 30k lijkt… Zelfde probleem als met een M2.
Moet je nou Audi gaan beschuldigen dat ze (inclusief belasting) 70k aan ‘opwaarderingen’ op het basismodel stoppen (en dan heb je nog niet alles), of dat er mensen zijn die dit pikken en het kopen?
@gregorius: zoveel verschil zit is niet in het interieur van een 2 en een 4 serie, dat is zelfs nagenoeg hetzelfde. Veel verschil in techniek is er ook al niet. ik snap dus heel goed waarom mensen een M2 kiezen. Een sportieve compacte wagen, dat is fun, fun, fun. Ik snap de M4 kopers eigenlijk niet, die wagen dus door M bumpers bepaald niet elegant. En dat is de vorm van de 4 coupe juist wel, de 4 serie is als 440i coupe op z’n best. Sinds de M2 is de M4 eigenlijk overbodig.
@mashell: nou ben ik het helemaal met je eens dat een M2 en M4 eigenlijk overbodig zijn, omdat beide auto’s ook met een 3.0 6-in-lijn te leveren zijn zonder M-ervoor. Enige verschil zit m zo’n beetje in de Turbo’s (ja, er zijn vast mensen die nu boos worden).
Voor de rest van de extra’s mag je een hoop aftellen.
Bij de afgelopen 4-5 generaties bij BMW was het M-model uniek met een speciaal blok; dat was ook de magie!
Nou ben ik zelf bevooroordeeld, want ik heb de M3 V8. Als ik dat interieur vergelijk met een 1-serie uit die tijd, zie je een hoop verschillen.
Aangezien mn schoonfamilie BMW fanaat was, heb ik een hoop modelletjes meegekregen tijdens services en events: ik zie toch echt een verschil van binnen tussen de 2 en de 4. (Er zijn er nu 2 omgewisseld voor een C43 en C400).
En van buiten vind ik de 2 honds-lelijk en compleet uit proportie. Een 4 echter, tja, klopt wel. De M4 vind ik overigens ook te veel plastic hebben: een vergelijk dat ik elk 2e weekend kan maken als de zoon van mijn buurman zijn zwarte M4-cabrio naast mijn rooie M3 zet. Hij mag m houden.
@gregorius: ha, dat gevoel heb ik nou ook. Heb ook een M3 V8 en voel weinig voor de M2 en M4. In het tijdperk van de huidige coupé’s/sedans verkies ik Mercedes-AMG boven de rest. Met die 4.0 V8 hebben ze een juweel van een motor in huis. Interieur is ook nog eens een stuk fraaier.
Man man. Een ton en dan heb je een inferieur elektronisch differentieel dat remblokjes eet. Ook niet mijn merk maar dat doet Ford toch beter met de Focus RS.
@user888: zonde van de prijs en de tonnetjes, heb er alleen nog geen gezien waar het blok uit elkaar moet voor de 20K, wat bij de RS van Ford nu wel gebeurd vanwege een issue met de koppakking.. ze hebben dus allemaal wel wat
@zjonnie: remmetjes dus :)
@zjonnie: Ford handelt de zaak dan weer netjes af, geloof niet dat audi dat regelt voor hun klanten als het om de remmerij gaat…
@user888: en vooral schijven helaas, dat is het grootste probleem van deze auto.
Ik denk dat ik één van de weinigen ben die de sportback mooier vind dan de sedan.
Maar nog liever de TT RS. Is denk ik niet veel onpraktischer.
@cossiekiller: eh, dan mis je wel een hele zitrij ;-p
@kareljansen: Welja, een beetje onpraktischer. De koffer gaat misschien nog handiger zijn dan de A3 limo.
@cossiekiller: vind de sedan ook fraaier!
In basis een erg mooi model met een fraai interieur…

Maar welke idioot bedenkt dat het een goed idee is om van die goedkoop ogende gekleurde ringen om de ventilatieroosters te doen… Ronduit afschuwelijk…
Ik vind het echt de lekkerste auto van Audi in de afgelopen jaar. Een klein, gedrongen bommetje dat bloedsnel is en daarbij ook nog eens een heerlijke, unieke sound heeft. Vooral dat laatste is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend.

Maar dan de prijs. Die is wel erg hoog. De auto is niet bijzonder luxe of ruim en moet het dus ook hebben van zijn rijeigenschappen en zo te lezen, zijn daar nog wel een paar dingetjes aan op te merken. Ik weet dus ook niet of ik het zou doen. Ik zou wellicht eerder kijken voor een BMW M2 of een Giulia Veloce (zelfs de Q komt al in de buurt bij deze prijzen).
@berlinetta: Ter aanvulling: een Focus RS zou ik ook nog eerder voor kijken. Die biedt waarschijnlijk meer fun en dat voor de helft van het geld.
@berlinetta: Oh en nog een goede optie: als het een Audi moest worden, dan zou ik waarschijnlijk eerder voor een S4 limousine gaan. Ziet er vrijwel hetzelfde uit, maar is veel meer auto. Bovendien is 400+ pk ook makkelijk haalbaar. En nu hou ik op.
Gaaf snel karretje… van meer als dan een ton😑
Ondanks de prijs, wel een ontzettend gave bak. Ik vind de limousine echt good looking ook. Zou wel lekker voor een groene gaan.
Geweldige wagen, maar ik zou voor dat geld liever een M2 kopen. Toch snap ik wel dat mensen hier voor kiezen.
Krijg je werkelijk handmatig bediende stoelen in een Audi van meer dan een ton anno 2018?! Man man man…
@frederik: Zijn sportstoelen…

Goed voor de armspieren die handmatige verstelling…
@frederik: Dat krijg je bij BMW en Mercedes ook.
@frederik: ik heb dat nooit begrepen, elektrisch verstelbare stoelen. Aangezien ik de enige ben die in mijn auto rijdt, boeit het mij geen ene reedt dat de stoel handmatig in te stellen is. Ik stel ‘m één keer in, en hoef ‘m alleen weer wat naar voren of naar achteren te schuiven als hij terug is van een onderhoudsbeurt.
@Henk_he: Je hebt 100% gelijk natuurlijk, het boeit weinig. Het gaat mij om de schraperigheid bij Audi dat dit überhaupt een optie is op een RS3. Aan de andere kant, mijn vrouw en ik rijden beide in onze gezinsauto en dan is elektrisch met geheugen wel handig.
@henk_he: 100% mee eens. Dacht vroegûh: zoveel mogelijk elektrisch! Nu de stoel op 18 (echt) manieren instelbaar. Extra gewicht zwaarder en extra geld lichter.
Vind het een prachtige auto om te zien, deze RS3 sedan. Alleen door het Nederlandse belastingklimaat veel te duur. En jammer dat er geen echte quattro op zit. In de lente weer genieten van mijn 5 cilinder.
Heerlijk en briljant blok, maar de rest eromheen is veel te duur en voorzien van inferieure techniek vergeleken met de concurrentie, qua sportiviteit dan in ieder geval. Mooie stiknaadjes e.d. kan me weinig boeien. Ik zou dus eventjes door sparen en gewoon een (tweedehands) Alfa Romeo Giulia Q halen.
Doe maar een M2, een veel leukere auto als je niet per sé vier deuren nodig hebt. 6 cilinders en achterwiel aandrijving, helemaal nice! Maat van me heeft er een die aardig volgestampt zit met M performance opties (incl titanium uitlaatsysteem) en dat is echt een meesterwerkje qua rijden.

Het enige leuke aan de RS3 is het toffe geluid van die vijfpitter…
Maar als dat differentieel electronisch geregeld is, dan moet het toch ook mogelijk zijn om bepaalde softwarewaardes zo in te stellen dat dat differentieel de torque vectoring voor zijn rekening neemt.

Mooie auto, maar de noodzaak voor bredere banden voor, torque vectoring met de remmen, is het toch een auto die in de basis als rijdersauto al niet klopt. En voor die prijs zou je dat toch wel mogen verwachten.
@jjcp: elke niet autonome auto is een rijdersauto. Het artikel maakt duidelijk dat de funfactor er wel degelijk is en dat is waarom mensen zulke wagens kopen.
Maximumsnelheid 280 i.p.v. 250 is 12% (30/250) sneller.
@vroaaar: @Wouter zei nog: “niet zeuren in de comments…” :-)
@Henk_he: ik help @wouter slechts een handje :-)
Heel mooi blok, mooie auto, maR ben gewoon niet fan van rest van de aandrijflijn. Gaat mijn voorkeur toch naar een 140i of Focus RS
Prachtige auto om te zien, maar echt een belachelijke prijs
Het is natuurlijk compleet anders, maar mocht ik in de markt zijn voor een auto voor dit bedrag, en het moest een Audi worden, zou ik eerder kiezen voor een S4 sedan

https://www.autoscout24.nl/aanbod/audi-s4-3-0-tfsi-354pk-quattro-pro-line-plus-acc-massage-b-benzine-zwart-a3e1c823-8a12-49b2-b86b-525f7497ad1e
@ds3thp: agree! beetje chippen en je bent net zo snel
Mooie auto, zo veel leuker dan de hatchback. Wel weer erg slordig geschreven. Dit valt me vaker op bij de reviews. Check de alinea na de eerste interieurfoto eens. Woorden missen en er staan vreemde zinnen in. Even proofreaden voordat het online wordt gegooid mannen.
Wat een geld zeg
T’is een knappe kar. Snel ook. Geluid ook meer dan prima. Maar de hoeveelheid aan systemen etc die nodig zijn om dat ding nog een beetje een bocht om te krijgen zou me direct tegen gaan staan. In mijn ogen gewoon bewijs dat dit onderstel/chassis dit vermogen niet aan kan. Ik bedoel, extra brede voorbanden… Come on zeg…
http://speedhunters-wp-production.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2011/07/cobalt10.jpg
Leuk filmpje, goed geluid ook uit die 5-pitter! Ik vind alleen de opmerking mbt de transmissie tov die van een Q5 een beetje krom, aangezien het beide compleet andere bakken zijn: dwarsgeplaatst (RS 3; 0BH/DQ500) vs. lengterichting (Q5; 0B5/DL501)
Wat betreft de automaat, is het nou zo moeilijk om er 3 standen in te programmeren?

Een Eco-stand, de stand waar Wouter over klaagt dus 50 km/u in de 5e versnelling.
Standaardstand Bijvoorbeeld 50 in de 3e of 4e versnelling.
Sportstand 50 km/u in de 2e versnelling .

Dat moet voor een merk dat streeft naar perfectie makkelijk te realiseren zijn.

Doe mij maar een Lexus LC500 , vanaf 115.000 euro, standaard met Navi, elektrisch bedienbare stoelen met geheugen , DAB-radio
Ondanks het feit, dat de auto er helemaal niet onaardig uitziet en ook nog over sappige techniek beschikt, word ik er toch niet hebberig van, kan er niet precies de vinger op leggen waarom.
Audi, waar een C-segment sedan een limousine heet.
Audi, waar basisuitrusting naar de optielijst is verbannen, omdat precies dezelfde radio / stoelverstelling daar ‘personalisatie’ heet.
Audi, waar een C-segment sedan minder ruimte biedt dan sommige andere merken in het B-segment bieden.
Audi, waar slijtage tijdens de garantietermijn ‘producteigenschap’ heet, en daarna dringend moet worden gerepareerd tegen vol tarief.
Audi, waar de remmen van de RS3 binnen 5000 km dienen te worden vervangen (https://www.autoblog.nl/nieuws/update-dit-is-de-stand-van-zaken-rondom-de-rs3-remmen-91755).
Dan maar een wrak huisje in Pernis. En dat is niet omdat me dat wat lijkt.
al heb ikzelf een Audi ik denk niet dat het me iemand kwalijk zou nemen als ik voor dat geld bij Porsche tweedehands zou gaan shoppen
@cossiekiller: vind de sedan ook fraaier!
Tsja de RS3 Sportback heeft dan weer ziverl ruimte achterin dat er een pinautomaat in past – weet niet of dat dan een voordeel is nog…
Jezelf aanleren met links te remmen bij het rijden met een automaat. That’s not how this works. That’s not how any off this works. Èn dan klagen dat de Audi van het gas af gaat en dat ’t irritant is. Gebruik het product zoals het hoort en klaar. Je linkerbeen heeft bij het rijden in een automaat gewoon niets op de pedalen te zoeken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).