Kahn voorziet de Land Rover Defender van een dikke V8

Auteur: , 29 Reacties

Kijk ze eens gek doen bij Project Kahn! Ze hebben een dikke V8 in de verlengde neus van een Land Rover Defender gepropt. Toch een stuk leuker dan zo'n suffe dieselmotor met slechts 122 pk.

Kahn Design Land Rover Defender V8 Longnose

Deze brute Defender is een samenwerking tussen Chelsea Truck Company en de coachbuilding afdeling van Kahn Design. Dit snoepje heeft de naam Chelsea Longnose gekregen en is een doorontwikkeling van de Chelsea Wide Track Defender die we al kenden.

De V8 onder de motorkap levert 495 pk en is waarschijnlijk afkomstig van Jaguar-Land Rover. De motor is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met zes trappen. Het plan is om slechts 49 exemplaren te bouwen. Op dit moment zijn er alleen plannen op basis van de ‘korte’ Defender 90, maar de langere Defender 110 wordt ook overwogen.

In het Verenigd Koninkrijk moet je 108.000 euro neertellen voor een nieuw exemplaar.29 reacties

Hulde voor de Mondial wielen, heb er zelf ook een paar. Die lange neus is wel erg bizar maar als er daardoor een heerlijke V8 inpast zien we dat maar door de vingers.
Dit is maar niets. Helemaal uit zijn habitat gehaald als je het mij vraagt. Een defender is er om in het veld te werken en andere offroad gebieden te bedwingen, maar niet om daar oerlelijke “hotweels” onder te plaatsten zodat je kan liggen patsen in de stad!
@Rsimon: Hij heet niet voor niets Chelsea Longnose, De term ‘Chelsea Tractor’ betekend precies het zelfde als ‘PC Tractor’ bij ons maar ik ben het wel met je eens. Een Defender hoort tot de assen in de modder.
@sketcher: Met een Defender ben je in de PC Hooft alleen welkom als je een bepaald statement wilt maken, vergelijkbaar met een Kever, 500 of 2CV (de originelen dus). 108.000 Euro voor een Chelsea Tractor is echt wel zo’n beetje het minimum hoor, alsof je op de Pennies zit…
@potver7: De nieuwprijs van een Defender 110 op gele platen is 111000 euro (met een BPM van ruim 70000 euro (aldus autoweek). Voldoet dus aan het minimum.
De wanverhoudingen maken hem lelijk. Vroegâh kon er ook een V8 in de LaRo III 109 gelegd worden zonder de neus te verlengen. Waarom zou dat nu niet meer kunnen?
@Emile_Benz: Ook de Defender is ooit met een V8 geleverd. Het moet dus ook kunnen al denk ik dat deze V8 krachtiger is.
@robert110:
De Rover V8 die ze daarvoor gebruikten is een veel compacter blok dan de JLR V8 die ze nu (vermoedelijk) gebruiken. De Rover V8 is niet voor niets erg populair voor engine swaps, hij is vrijwel overal wel in te proppen.
@mgmgb: Vind de neus echt bijzonder lelijk zo. Ik snap niet waarom ze niet gegaan zijn voor die V8 van Volvo/Yamaha. Prima V8 en erg compact, zou er zeker in kunnen lijkt me.
Waarom zou je dan niet gewoon een Range Rover kopen.
Alsof een v8 nieuw is voor een Defender…
@MARS: precies. Al jarenlang werd de Rover V8 erin gelepeld.
@gtwillem: maar niet met 495 pk en zo’n uiterlijk, toch?
Beetje uit ze verband gerukt, als je het mij vraagt.
Leuk project. Er daadwerkelijk 49 van kunnen verkopen betwijfel ik.
@gash: ik twijfel er eerlijk gezegd geen moment aan… genoeg woestijn bewoners die uniek willen rijden, en dit lijkt me redelijk uniek.
Een ander blok met meer koppel en peekaas in een Defender is altijd beter. Zo’n V8 is wel overdreven.
@toroloco: Alleen koppel. PK’s zijn niet belangrijk bij een Defender.
Het doet me meteen denken aan dit project:
http://www.topgear.nl/image/popup/uitgelicht-voor-in-de-sneeuw-bell-aurens-longnose-full-18012012120153-3496.jpg

Maar die is wel mooi gedaan.
@robert110:
Wat voor bruut beest is dat dan? Een Merlin/Spitfire blok erin of iets dergelijks?
Waar staan de andere foto’s? Op basis van deze ene foto kun je geen goed oordeel geven. Oftewel: WE WANT MORE!!!!
Gaat de Defender nu ook een shooting brake worden?
Ben er niet helemaal weg van (ik vond de wide track versie mooier)
Naast het feit dat de verlengde motorkap te lang is tov de rest van de auto. vraag ik me af of een Defender wel geschikt is voor een V8. Ik bedoel, dan kan ie rechtuit wel hard kan maar waarvoor? En wil je dat in een Defender?
http://www.youtube.com/watch?v=Fnt7ce5q9NM

Vind dat ze dat bij Twisted dan toch beter doen.
Die neus is belachelijk op deze auto.
Een beetje een Anti defender, vooral die banden kunnen echt niet, ook al vind ik hem stiekem toch wel grappig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).