‘Kevin Magnussen vertrekt bij Renault’ [updated]

Auteur: , 26 Reacties

Magnussen keert in 2017 terug op een ander stoeltje.

Kevin Magnussen

De 24-jarige Deen zien we volgend jaar niet terug in zijn Franse bolide. In plaats daarvan gaan we de F1-coureur in een auto van Haas zien. Volgens meerdere bronnen, waaronder Autosport, heeft Magnussen een contract voor twee seizoenen getekend bij het Amerikaanse team.

De coureur zal matties worden met Romain Grosjean. De Zwitser zit sinds dit seizoen bij Haas. De verwachting is dat Esteban Gutierrez, nu tweede rijder bij Haas, de plek van Magnussen zal krijgen bij Renault.

Kevin Magnussen heeft dan slechts één seizoen (het huidige) gereden voor Renault. De 24-jarige zat voorheen bij McLaren. Naar verluidt wilde Magnussen graag blijven bij Renault, maar de mogelijkheid op betere resultaten is bij Haas groter. Op dit moment staat de Deen 16de in het klassement.

Update: Renault Sport heeft bekendgemaakt dat Jolyon Palmer voor het team zal uitkomen in 2017. De 25-jarige rijder zal volgend jaar samen met Nico Hülkenberg racen voor de F1-divisie van de Franse autofabrikant.26 reacties

Grappig, gewoon een swap dus..
Het lijkt erop dat Palmer het tweede stoeltje bij Renault gaat krijgen

http://www.motorsport.com/f1/news/palmer-secures-second-renault-f1-seat-for-2017-847909/
@uncivilsum: en hülkenberg is daar ook al bevestigd, dus gutierrez kan niet naar Renault.
@dutchiehd: Palmer is net bevestigd bij Renault voor 2017
Dus een downgrade voor Gutierrez? Of hoe moet ik dat zien?
@stfu: Nee, Gutierrez wordt gewoon gedeporteerd. Het is zo goed als zeker dat Palmer het tweede Renault-stoeltje mag houden en dat Gutierrez eruit wordt gebonjourd. Die zal zijn sponsoren lief moeten aankijken en met een flinke zak peso’s naar Manor moeten stappen als hij in de sport wil blijven.
@stfu: mmm dat weet ik zo net nog niet, Renault gaat flink investeren, en de motoren zijn al veeel beter dan vorig jaar.
@stfu: ik denk dat Renault volgend jaar best sterk uit de hoek kan komen, met een betere motor en een ander chassis.
Dus dit is denk ik voor beiden een gok of het gaat uitpakken, maar 1 van de 2 zal de grote verliezer zijn ;)
Domme zet, Renault zal op termijn echt wel stijgen. Haas daar in tegen….
@dutchdriftking: Zo’n domme zet is het niet. Renault wilde namelijk niet verder gaan dan een éénjarig contract, waarschijnlijk omdat ze Bottas of Sainz voor 2018 willen. Haas wilde hem een tweejarig contract geven. Magnussen koos in dit geval voor de zekerheid van twee jaar Formule 1, wat best begrijpelijk is als je elk seizoen tussen hoop en vrees moet leven. Bovendien, als ‘ie het bij Haas goed doet, zou hij zich zomaar in de kijker kunnen rijden voor een Ferrari-stoeltje voor 2018.
@dutchdriftking: waarom zou Haas niet wat kunnen worden. Torro Rosso (ook een sateliet team) doet het toch ook heel aardig?
@mashell: Omdat Torro Rosso een veel grotere man achter zich had/heeft. Ik snap het punt van 2 jaar zekerheid F1, maar bij Renault zijn er zeker mooie kansen, ook op een langer contract.
@dutchdriftking: Gene Haas is ook een grote, wanneer je aan de andere kant van de plas kijkt.
Onlogisch.
Ik zie Kevin Magnussen toch als een betere coureur dan Palmer.
Op de lange termijn lijkt mij het stoeltje bij Renault ook aantrekkelijker dan bij Haas.
Deze keuze klinkt als een korte termijn oplossing. Volgend jaar al minder voor Renault (Palmer is de mindere rijder) en op lange termijn ook minder voor Magnussen zelf.

Echt een upgrade vanaf Gutiérrez is het nauwelijks.
Op lange termijn zie ik het renault door fabriekssteun beter doen dan haas, maar ik wil haas wel alle respect geven voor wat zij in 1 seizoen bereikt hebben. Hun gestructureerde en doelgerichte aanpak werpt zijn vruchten wel gelijk af.
Zou toch meer vertrouwen hebben in het Renault fabrieksteam. Track record spreekt voor zich……
@mark997gt3: Track record zegt niet zoveel. Want dan zouden Ferrari, Williams en McLaren om de prijzen strijden en niet Mercedes en Red Bull.
Geld zegt veel meer. En het lijkt me dat Renault er meer geld in kan pompen dan Haas.
@mashell: ligt er aan hoever je terug gaat. Mercedes is wel het oude Tyrel team, ook bekend als BAR, Honda en BrawnGP.
@mark997gt3: Je bent Magnussen en je krijgt de keuze, nog één jaar bij een fabrieksteam blijven dat wellicht meerdere jaren nodig heeft om structurele progressie te boeken en je sowieso aan de kant schuift na 2017 of voor meerdere jaren tekenen bij een nieuw team dat dankzij nauwe banden met Ferrari ook prima kans op progressie heeft?
Ik vrees ook dat zijn eerste F1 race het hoogtepunt van zijn carrière wordt.
Beetje raar nieuws dan. Hülkenberg gaat naar Renault, en Palmer schijnt daar ook te blijven.. Magnussen gaat dus plaatsmaken voor Hülkenberg, en gok dan dat Gutierrez gewoon van de gris verdwijnt..
Alsof Haas zo’n slechte keuze is. Daar zit zat geld en die hebben mega veel ervaring met single seater racing. Ik denk dat zij nog best eens een goed team uit de grond kunnen stampen. Als Renault het binnenkort weer op de heupen krijgt en stopt oid heb je ook niks. Zal niet de eerste keer zijn.
@E34M5Touring: idd ik vind ze hun eerste seizoen F1 aardig mee komen met het middenveld.
En vergeten mensen weleens denk ik
Veel wisselingen dit seizoen.
-Stroll voor Massa
-Ocon voor Hulkenberg?
-Hulkenberg voor Magnussen
-Magnussen voor Gutierrez
-Vandoorne voor Button

Als Ocon naar Force India gaat, wat ik overigens wel verwacht, aangezien Merc daar een grote vinger in de pap heeft (of Wehrlein, alleen daar hoor ik gek genoeg nooit wat over), blijft er een plek over bij Manor. Tevens verwacht ik dat er nog wel wat gaat veranderen bij Sauber.

Ik kan mij niet herrineren dat er zoveel wisselingen waren voor een nieuw seizoen
@87sandyd: ik gok wehrlein – hulkenberg
-edit: nutteloze bijdrage-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).