Waarom deze zandwagens bij de Trump Tower stonden

Auteur: , 26 Reacties

Wie gister een foto wilde maken van de ingang van de Trump Tower kwam van een koude kermis thuis.

Trump

Een rij zandwagens gooide roet in het eten. Misschien is het je ontgaan, maar gisteren konden de Amerikanen stemmen op hun favoriete presidentskandidaat. Vannacht werd duidelijk dat Trump de nieuwe baas van de VS gaat worden.

Uit angst voor eventuele aanslagen werden maatregelen genomen. De Trump Tower werd rondom beveiligd. Door grote zware zandwagens in een colonne op te stellen maakte een eventuele gekkie geen kans om zich in ingang van de toren te boren. Ook het Javits Center, waar Hilary Clinton in afwachting was van de uitslag, werd op een vergelijkbare manier beveiligd.

2

Donald Trump zat overigens niet in de Trump Tower, maar in het verderop gelegen Hilton Hotel. De beladen zandwagens werden als een tijdelijke muur gebruikt om gespuis buiten te houden. Volgens The New York Times werden de Reagans in 1983 ook met zandwagens beveiligd. De toenmalige president Ronald Reagan zat met Thanksgiving in het Witte Huis en het pand werd omringd met beladen zandwagens.

Meer Donald? Zie ook deze gave inhakers op de overwinning van Trump.

Foto’s: Martijn van der Zande op Twitter26 reacties

Een beetj Gurkha op snelheid gaat daar zo doorheen man..
@misterdrogba: een beetje Boeing 747 ook…
@cpp1: Kerosine smelt geen stalen zandwagen. .
Toepasselijke naam van de fotograaf
@janmetdelangeachternaam: Haha ja, die zit er gegarandeerd achter
Lijkt wel een scene uit Die Hard with a vengeance. Stond McClane op de uitkijk?
@e34m5touring: Was inderdaad ook het eerste waar ik aan moest denken toen ik de foto zag.
Ik meen op CNN gezien te hebben dat Trump gewoon in de Trump Tower de uitslagen af zat te wachten. Daarna is hij per colonne SUV’s naar het Hilton gegaan om zijn speech te houden.
Tja die duw je niet zomaar weg inderdaad…
Om al z’n bagger op te kuisen?
Beachparty!
Dit doen ze altijd voor presidenten (en kandidaten) volgens mij. Ik was in 2010 in New York en op een dag was Obama ook in de stad. Een aanzienlijk aantal stadsblokken rondom het hotel waar Obama zich bevond werden met vergelijkbare vrachtwagens afgezet. Amerikanen zijn zacht gezegd nogal panisch over de mate van beveiliging van hun president en consorten.
@coenijn: President van de VS zijn is ook veruit het gevaarlijkste beroep ter wereld.
@5cilinder: naja gevaarlijkst wil ik niet zeggen, maar als wereldleider is er zeker een enorm potentieel voor een aanslag op hem. Ik snap ook dat ze hem enorm goed willen en moeten beveiligen maar het neemt in de VS vaak wel heel extreme vormen aan.

Het is naar mijn idee vooral heel erg veel machtsvertoon en theater, niks mis mee anders dan een beetje over the top (zoals zoveel Amerikaanse trekjes trouwens).
Die had Trump besteld om zijn zandkastelen van te gaan bouwen…
Dat is zand uit de v#gina van Hillary.
Doorsnee Amerikaanse vrachtwagens zien er toch doorgaans veel bruter uit.
Toch denk ik dat onze vrachtwagens technisch beter in elkaar zitten.
Misschien is de wens vader van de gedachte, maar ik zou toch voor een old skool Daf of Terberg boven een Peterbilt verkiezen :)
@scottreeder: geef mij maar een nieuwe Volvo FH dan. Zo’n Amerikaan is volgens mij veel luidruchtiger, onzuiniger en oncomfortabeler.
@vonklausenburg: daarom gaan ze in bij de Dakar ook allemaal over op de Amerikaanse setup. Boven de voorwielen zitten is veel te comfortabel.
@vonklausenburg: ze hebben waarschijnlijk ook een hoop voordelen, want in Rusland zie je volop die Amerikaanse vrachtwagens rijden.
@scottreeder:

Nederland fuck yeah ..
@lincoln: Comin’ again to save the motherfuckin’ day, Yeah
@scottreeder: geef mij maar n pete dezelfde kwaliteit as n daf maar dan echt luxe met leer en hout zo krijg je ze in holland niet van de dealert

ot: primitief maar doeltreffend zo n rijtje zandbakken
-edit: nutteloze bijdrage-
@pinut187: aan welke criteria moet een bijdrage voldoen om wel als zinvol geclassificeerd te worden?

Blijft effectief!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).