Kia komt met een Optima plug-in hybrid

Auteur: , 17 Reacties

En wel in de vorm van de Optima Plug-in Hybrid.

Niemand kan er onderuit, ook Kia niet, dus er moet een plug-in variant van hun modellen komen. Vandaar dat de Zuid-Koreanen op de Chicago Motorshow vandaag hun nieuwste duit in het zakje hebben gepresenteerd, de Optima Plug-in Hybrid.
Een PHEV, noemen ze hem ook wel. Op het eerste gezicht zie je helemaal niks vreemds aan dit model (geen doorzichtige motorkap bijvoorbeeld), alleen iets andere velgen dan de gewone Optima. Daarmee zijn alle uiterlijk verschillen aan de buitenkant wel benoemd. Binnenin is er wel iets meer veranderd. Zo is er een speciaal instrumentarium ontwikkeld. Helaas geen Batman interieur.

Belangrijker, wat gebeurt er onder de kap. Daar vinden we een 2 liter grote viercilinder met 154 pk. Die motor is trouwens een GDI, met directe inspuiting enzo. Verder zit er een elektromotor in van 68 pk en al die krachten worden aan de wielen doorgegeven door een automatische zesbak. De vorige Optima Hybrid, dus zonder stekker, had ook een elektromotor, maar die was 42% minder sterk, zegt Kia trots. Op die elektromotor alleen kan de Optima overigens niet heel ver komen, 43 kilometer slechts. Combineer je alles en doe je ontzettend zuinig, dan kun je wel richting het zuiden van Frankrijk afzakken. Dan komt ie namelijk 965 kilometer ver.

Mocht je niet kunnen wachten om jouw Kia Optima Plug-in Hybrid aan te schaffen, dan heb ik slecht nieuws. Hij komt pas in het vierde kwartaal van dit jaar naar ons land. En wat hij gaat kosten kan ik je ook nog niet vertellen, de prijzen worden later pas bekend.17 reacties

Het is op zich een goede zet, maar baanbrekend is deze hybride natuurlijk niet.
Vind het toch wel een mooie elegante auto geworden, wel iets andere velgen eronder graag.
Volgens mij was de basisversie van dit ding al superzwaar,
Zo zwaar dat hij dankzij zijn slechte aandrijflijn en magere 1.7 Liter motor nauwelijks vooruitkwam in de reviews.. goed dat ze hier een 2.0 hebben ingelegd om de accu’s te trekken als die leeg zijn.
Geen enkele clickbait!! Hulde!!
Yes!!!! Hier zat ik op te wachten…. 😐
Knappe kar hoor. We leven nu in een tijd dat de Koreanen een mooiere D-segmenter hebben dan hun Franse, Italiaanse en Duitse collega’s…
@gtwillem: het is een knap ding, maar ik vind de Talisman er echt wel beter uit zien. Al lijkt het allemaal natuurlijk wel op elkaar.
@dutchdriftking: In het echt vond ik de Talisman (en Megane) érg tegenvallen. Nette auto’s hoor, maar zeker niet bijzonder. De Optima vind ik echt een gaaf design, jammer dat je ze bijna niet ziet.
@gtwillem: oke, ik heb alleen de Talisman gezien en vond die echt heel geslaagd.
@gtwillem: vind ik ook. Telkens ik een Optima zie, ben ik onder de indruk van de “présence” die er van uit gaat. Echt mooie wagen!
Eerlijk gezegd vind ik dit gewoon een mooie auto om te zien, echt niks mis mee! Kia is de laatste tijd best prima bezig hoor.
Erg mooie auto. !!!
Mooie auto!

Ingetogen, maar tegelijk ook met een eigen stijl. Vooral die chroomstrip die de daklijn accentueert staat erg chique en maakt het model herkenbaar als Kia. En dan ook nog eens in een heel mooie kleur blauw gecombineerd met lichte bekleding!

Samen met de Mazda 6 één de mooiste auto’s in zijn klasse. En net als deze Mazda door velen ondergewaardeerd. Behalve door de mensen die in zo’n Kia of Mazda rijden. Want die rijden een auto waar je heel blij van wordt…
Ik vind de vorige Optima nog steeds mooier.
Die chromen rommel erop… Is dat niet zo 2005? Altijd hebben die koreanen wel iets wat het kan verpesten.
Jammer, had leuk kunnen zijn. Zoals vaak met dit soort hybrides, te weinig tijd gestoken in het design…
Het interieur lijkt op dat van bmw

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).