De PHEV verdringt de traditionele hybride in Europa

Auteur: , Geen reacties

Binnen een jaar of vijf zouden jaarlijks in Europa ongeveer 1,2 miljoen PHEV's worden verkocht. Nog belangrijker: tegen die tijd zullen standaard hybrides worden ingehaald door hun plug-in tegenhangers.

Volkswagen Golf GTE

De steeds strengere regels omtrent de CO2-uitstoot van auto’s noopt merken tot het aanbieden van meer en meer types die (al dan niet een deel van de tijd) emissieloos kunnen rijden. Afgelopen jaar steeg de verkoop van hybrides en PHEV’s in Europa met 8% naar 232.343 stuks. Het merendeel daarvan betrof standaard hybrides, slechts 40.000 stuks hadden een stekker.

De analytici van LMC Automotive denken echter dat deze verhouding spoedig in het voordeel van de PHEV zal omslaan. Geschat wordt dat tegen 2021 zo’n 325.000 hybrides aan de man worden gebracht, tegen 600.000 plug-in varianten. De verhoudingsgewijs groeiende vraag naar PHEV’s is nu al redelijk te zien, check daarvoor onderstaand lijstje.

Verkoop hybrides versus PHEV's in Europa

Bij de conventionele hybrides is het Toyota dat samen met dochter Lexus ruimschoots aan kop gaat. Bij de PHEV’s is het Mitsubishi dat nog steeds hoge ogen gooit met hun Outlander PHEV. Overigens heeft LMC geen uitspraken gedaan over de rol van EV’s in dit verband, laat staan hoe prognoses voor FCEV’s eruitzien. Maar goed, daar is het natuurlijk nog wat te vroeg voor.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).