Kia maakt een auto met 21 afzonderlijke HD-displays

Auteur: , 11 Reacties

En ja, uiteraard is ie elektrisch.

Deze volledig elektrische vierdeurs conceptcar heeft de naam ‘Imagine by Kia’ gekregen. Tja, die Koreanen blijven zeer creatieve geesten. Maar eerlijk is eerlijk, het is een zeer mooie auto geworden. Vooral het unieke interieur met 21 afzonderlijke HD-displays is fascinerend.

Bij automotive design draait alles om het prikkelen van de zintuigen en om het hart net wat sneller te laten kloppen. Wij zien absoluut geen reden waarom dat anders zou zijn wanneer de auto van een elektrische aandrijving is voorzien”, stelt Gregory Guillaume, Vice President of Design van Kia Motors Europe. “Veel autoproducenten hebben het bij elektrische auto’s over zaken als actieradius, verbruik en prestaties. Eigenlijk net zoals bij auto’s met een verbrandingsmotor… wij willen weg van een puur rationele kijk en focussen we meer op emotie. Wij kiezen voor een warme en menselijke benadering van elektrificatie.”

Kia inside

Het is volgens Kia de eerste volledig elektrische vierdeurs personenauto van het merk. In tegenstelling tot de volledig elektrische crossover e-Niro – die staat op het platform van de Niro Hybrid en Niro Plug-in Hybrid – beschikt deze concept over een extreem laag in de auto gemonteerd accupakket dat energie levert aan een compacte aandrijflijn. De auto is op te laden met inductietechnologie.

Van binnen valt het dashboard op door maar liefst 21 individuele displays met een ultrahoge schermresolutie. Deze zijn met elkaar gesynchroniseerd in een curve bovenlangs het dashboard. Deze 21 ongelofelijk dunne displays zijn een knipoog naar de obsessie van de auto-industrie om zo groot mogelijke touchscreens in auto’s te plaatsen. Lees je mee, Tesla?

21 displays

De 21 displays zijn ook zeer functioneel. Vanuit het oogpunt van de bestuurder vormen de 21 displays namelijk één geheel, zelfs in deze curve-opstelling. “Het is een imponerend display met informatie over de klimaatregeling van de auto, navigatie in vogelperspectief, rijassistentie en mediasystemen.”11 reacties

EIN-DE-LIJK! Nog meer displays en beeldschermen in de auto..
Tegenwoordig vouw je toch even een flexibel display om je dashboard?
@fanboy:
Komt die heerlijke tijd terug van dat geknoei met het opvouwen van landkaarten… Ik kijk er al naar uit!
Als Saab nog zou bestaan dan hadden die nu zulke koplampen.
Ik snap wat ze willen met dat nieuwe logo, maar het ziet er toch een beetje scheef geplakt uit…
@luckyluck: zou zomaar kunnen, bij onze Hyundai waren de letters i40 ook schuin gekleefd, dacht eerst aan een zatte medewerker in de garage maar heb het al meermaals gezien op andere i40’s en zelfs van andere garagehouders. Al een geluk is er eens iemand in de koffer gereden en heb ik er alles laten afhalen.
Functioneel omdat ze door de curve-opstelling één geheel vormen? Tuurlijk, en het is lekker weer omdat het dinsdag is.
@potver7: wat zou het THC-gehalte in Koreaanse ganja zijn?
Het leidt ook helemaal niet af…. De analoge klokken hebben nu dan definitief verloren…… Ik zal ze missen.
Wat een kermis!
Aha De Kia Mediamarkt Sonderedition

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).