Kies maar: MB 540K Autobahnkurier of Bugatti 57 Atlantic

Auteur: , 63 Reacties

Wellicht een wat minder voor de hand liggende "Kies maar" dan gebruikelijk, maar toch zijn we benieuwd welke van deze twee absolute pareltjes meer handjes op elkaar krijgt.

Klassieker vergelijk

Mercedes 540K Autobahnkurier

Mercedes 540K Autobahnkurier

De Mercedes 540K is in verschillende uitvoeringen gebouwd en deze Autobahnkurier zou weleens de mooiste variant kunnen zijn. Naar het schijnt zijn er rond het eind van de jaren ’30 van de vorige eeuw zes stuks van gemaakt, waar er nu nog drie van resteren.

Het zal je dan ook niet verbazen dat de huidige waarde haast niet meer in cijfers is uit te drukken, maar ga uit van een bedrag dat ergens rond de acht miljoen euro ligt. De sprinttijd (van 0 naar 100 km/u in 15 tellen) rechtvaardigt die prijs absoluut niet, het oogstrelende uiterlijk doet dat echter wel.

Bugatti Type 57 Atlantic

Bugatti Type 57 Atlantic

Bugatti’s Type 57 Atlantic is, mede dankzij Ralph Lauren, een wat bekendere verschijning, al was het met vier gebouwde exemplaren niet bepaald de Volkswagen Golf van zijn tijd.

De huidige waarde van Bugatti’s meesterwerk bedraagt tegenwoordig ergens rond de 35 miljoen dollar, maar ook in dit geval mogen we daar het geweldige uiterlijk de schuld van geven.

Ondanks de verschillende achtergronden van beide auto’s vertoont hun uiterlijk in grote lijnen best een paar gelijkenissen. Aan jullie de lastige vraag welke van deze twee fabrikanten de mooiste klassieke sportcoupé van zijn tijd heeft neergezet.63 reacties

Geen van beide, helaas voor sommige ben ik geen liefhebber van oldtimers.
@maurits123: Kijk, dat zijn de reacties waar je wat aan hebt.
@mout: wat dan ik heb hier echt miks aan het interesseert me ook echt niet dat meneer niet van klassiekers houd. De bugatti voor mij trouwens prachtige auto
Dit is een haast onmogelijke keuze. Persoonlijk zou ik direct de Bugatti kiezen, want het is een waar kunststuk op wielen. Maar ik vind zo schuin van achteren/boven die Mercedes wel erg Mercedes.

Plus het feit dat de Mercedes dealer vlak om de hoek zit dus dat is ook wat handiger qua onderhoud.
@gtwillem: haha als het om de dealer gaat wel makkelijk ja overal service punten :-) ik vind inderdaad de MB wel heel gaaf maar de Bugatti blijft inderdaad wel een Bugatti…
Mercedes voor mij, deze heeft mooiere lijnen
@mrrallycross:
Wij zijn het eens, de Atlantique staat hoog op mijn lijstje maar de Mercedes vind ik toch even wat mooier.
Tot mijn eerlijkheid moet ik bekennen dat ik de autobahnkurier ook niet kende.
@jrk68: same here, en ik vind het direct een erg lastige vergelijking waarbij tot mijn grote spijt (klassieke Bugatti’s zijn mooi!) ook voor de Mercedes kies.
-edit: nutteloze bijdrage-
Autobahnkurier, bitte!
2 machtig mooie wagens, keuze is denk ik onmogelijk. T zal er aan liggen welke te koop is ;) overigens staat er bij autosalon singen de welbekende Mercedes-Benz SSK te koop. Ook een prachtbak
Absoluut de 540K voor mij.De Bugatti heb ik altijd al wat te druk gevonden.In mijn ogen zijn in de jaren 30 en 60 sowieso de mooiste creaties uit automobielland voortgekomen,dus deze ‘kies maar’ is smullen.
In het Duitse Baden-Baden stond ik een keer versuft voor mij uit starend te wachten op iemand. Ik hoorde al enige tijd wat ‘gebrom’ naast mij en na een paar minuutjes keek ik die kant op. Tot mijn grote verbazing bleek het om een Bugatti Atlantic te gaan! Snel mijn telefoon gepakt om foto’s te maken.. rijd die weg..

Het was avond en het lukte mij om er een vage foto van te maken, ik zal hem proberen te vinden en op autojunk te plaatsen!
@pindakoning: Is diegene op wie je stond te wachten nog op komen dagen?
Voor mij de Bugatti Type 57 Atlantic
De bugatti, veel mooier dan dat is haast niet mogelijk.
Beiden briljant! Maar als ik dan echt moet kiezen ga ik voor de Mercedes.
Dan ga ik toch voor de Bugatti, wel een moeilijke keuze. Is net iets eleganter en die ‘middenvin’ spreekt mij aan. Wat ik ook een mooie auto vind die er op lijkt is de Talbot-Lagot T150:

http://good-wallpapers.com/pictures/10251/bigpreview_Talbot-Lago%20T150C%20SS.jpg
Zonder twijfel de Bugatti.

De Mercedes is al van een ongekende schoonheid, maar de Bugatti heeft nog mooiere lijnen en sublieme details, zoals de aan elkaar gepopnagelde delen met opstaande rand en de zes bescheiden uitlaatpijpjes. Wel in het zwart, dan komen de lijnen mooier uit.
Bugatti. Geen twijfel mogelijk.
De K
Voor mij de Mercedes. Ik vind de achterste helft daarvan mooier gestyled dan bij de Bugatti.
Mercedes graag, geweldig!
Absoluut de MB, ziet er beter uit als die insect perciflage van VW, pardon Bugatti.
@spidermann: persiflage
@spidermann: pffff ff serieus blijven he
Puur op basis van de looks de Bugatti. Maar ja, misschien rijdt die Mercedes wel veel lekkerder, is ie en stuk praktischer, etc. Mag ik dus in beiden eerst even een proefritje maken voor ik een definitieve keuze maak?
Bugatti.
Ik ga voor de Bugatti. De Mercedes vind ik ook erg mooi maar de Bugatti heeft iets speciaals over zich heen wat de Mercedes een stuk minder heeft.
De Bugatti voor mij graag. Als is het een lastige keuzen.
Bugatti is en blijft lelijk sinds heel vroeger….
Mercedes, toch beide schitterende machines!
De Mercedes. Ik heb die lasnaad over de lengte van de Bugatti nooit begrepen.
De benz graag, maar als ik dan toch kieskeurig mag zijn doe mij dan maar de 540k roadster special.
Oeh wat een keuzes, zijn allebei wonderschoon. Maar als de keuze dan echt moet vallen ga ik voor de merc, oogt wat rustiger voor mij.
Kunnen beide zo de top 10 van mooiste auto’s ooit gemaakt. Doe mij maar de Atlantic, die zou zo maar op plaats één kunnen staan.
doe mij die Hitlerbak maar
De Bugatti zonder twijfel, de naad en het achterste zijn oogstrelend mooi. De MB ziet er iets alledaagser uit, de voorkant dan, en kan daarom voor mij niet op tegen deze Bugatti.
De Mercedes wat een pracht wagen.
Sowieso de Bugatti. Als ik er een zou hebben zou ik dr mee naar Pebble beach gaan. Rijdend welteverstaan. En dan smerig dr neer zetten. Alsof ze je wegsturen :-)
Oei, moeilijke keuze! De Mercedes is schitterend stijlvol en de Bugatti oogt erg Art Deco.
Beiden zeer mooie autos maar ik ga toch voor de Merc.
De Bugatti! Wat een supersexy wagen is het toch!
Doe mij de Bugatti maar! Wat een prachtbak ik dat toch! MB is ook niet echt lelijk moet ik zeggen.. Hmm keuzes
Ik zou voor de bugatti gaan. Al zou bijna elke andere franse coachbuilt auto uit die tijd ook goed zijn. In die tijd zijn echt enkele van de meest schitterende auto’s gemaakt, met name de delahaye type 165 vind ik een schitterende auto.
Ik vind het prachtige wagens, maar beide vind ik niet het mooiste van hun tijd. Ik vind van bugatti zo’n type 35 fantastisch, van de 540K vind roadster veel genialer. Deze 2 modellen lijken allebei een beetje op goofy met die lange neus tussen de voorspatborden en de achter coupe lijn. Alsnog beide prachtige auto’s hoor, vooral van achter. Als ik moet kiezen, de Mercedes. Ik kende die nog niet en vind de atlantic iets overgewaardeerd. 8 miljoen zou ik snappen, 35 mil iets minder.

BTW, altijd gevaarlijke investering een WW2 mercedes: http://www.autoblog.nl/mercedes-van-28-mln-in-beslag-genomen-tijdens-beurs
De Bugatti is naar mijn menig een kunstwerk op wielen. Al is de Merc ook wel een beauty hoor.
Er zijn mooiere mercedessen. Dus van deze 2 de bugatti
Allebei bizar vormgegeven. De Mercedes Autobahnkurier (fantastische naam trouwens) vind ik wat te zwaar aangezet, de Bugatti vind ik precies goed. En als er destijds in Frankrijk al Autobahnen waren geweest, hadden ze de Bugatti Courier de l’Autoroute kunnen noemen.
Bugatti
Mercedes,
Is een merk met een bloedlijn van meer dan 100 jaar. Dat geeft de wagen iets extra.

De bug is een gerecyclede VAG kloon heden ten dage. Maakt het allemaal toch minder mooi.
@nord: wtf dude…. Bugatti was automobile adel voordat elk van de merken in Vag iets voorstelde… Tijd voor geschiedenisles?
@nord: de huidige spullen hebben niets maar dan ook helemaal niets te maken met de Bugatti 57 behalve het logo dat VW heeft gekocht.
Dat is ook wat zeg, als je mijn tekst nog eens goed leest… ;)
Mooi om te lezen al die smaakverschillen hier. Ik had vroeger van de 540K en de Atlantique beide een Bburagomodel en de Bugatti sprak me meer aan. Sportiever, minder klassieke looks en vooruitstrevender. Ook het feit dat ’t een uniek model is vergeleken met de Benz (van de 540K zijn zo veel versies) geeft voor mij de doorslag. En een Veyron heeft btw. niks meer te maken met de Bugatti’s van weleer.
Liever een Duesenberg SJ met die geweldige supercharged motor. Dat was pas een pareltje.
Bugatti SC57 Atlantique
via Android app
Bugatti!
Voor mij is dit een keuze puur gebaseerd op uiterlijk. Ik kan me niet eens voorstellen hoe dit rijdt. De Bugatti graag, al was het maar om die Veyron boys te laten zien hoe een echte Bugatti eruit ziet
In de categorie zwarte Autobahn coupe’s uit de jaren dertig zou ik eerder voor Porsche 64 gaan. Bij velen bekend als de Berlin-Rom wagen. Hoewel het meer een racewagen betrof verplaatste de professor zich er ook in over de vers aangelegde Autobahn. Heeft niet de luxe van bovenstaande juweeltjes, maar toch komt de Atlantik bij mij op twee en de Benz daarachter.
Heel bijzonder… Zelfs in GTA rij ik nog voorzichtig met deze auto….
kabaampje via iPhone app
Wat een prachtige auto’s. Ik ben tevreden over de stijl die auto’s tegenwoordig hebben, maar dit zit prachtig uit en stiekem hoop ik dat we daar weer naartoe gaan
Gek genoeg heeft de Atlantic me nooit kunnen bekoren. Te gezocht. De ietwat meer behoudende, vloeiende lijnen van de 540K spreken me dan meer aan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).