Kijk, het is de nieuwe MV Agusta van Lewis Hamilton

Auteur: , 21 Reacties

De Brit heeft zich weer eens goed uitgeleefd.

Agusta Lewis Hamilton

MV Agusta weet wel het één en ander van het uitbrengen van gelimiteerde modellen. Door de jaren heen zijn er talloze exclusieve uitvoeringen onthuld, zo ook in samenwerking met Lewis Hamilton. De viervoudig wereldkampioen had deze speciale edities deels te danken aan het feit dat hij uitkomt voor het team van Mercedes-AMG. De formatie uit Affalterbach had tot voor kort een deal met MV Agusta. Nu deze deal aan zijn einde is gekomen, zou je verwachten dat Lewis Hamilton zijn toekomstige speciaaltjes kon vergeten. Echter bleef de Brit, die zelf ook wel van tweewielers houdt, zijn naam aan de Italiaanse motorenbouwer verbinden.

Agusta Lewis Hamilton

Zoals gebruikelijk wijkt het exclusieve model enkel af qua uiterlijke karakteristieken. De Brutale 800 RR LH44 krijgt, net als de Dragster 800 RR LH 44 en de F4 LH44, allerlei aanpassingen aan het ontwerp die zowel door de Formule 1-coureur als het ontwerpcentrum van MV Agusta zijn verzonnen. De Brutale heeft een kleurencombinatie van zwart, rood en wit; kleuren die we regelmatig tegenkomen in het leven van Hamilton. Niet alleen zijn auto’s en motoren, maar ook zijn helm zijn voorzien van de tinten.

🏍🔥

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

Afgezien van de kleuren geniet de Brutale nog een aantal verbeterde onderdelen. Zo krijgt de naakte fiets een reeks koolstofvezel compenenten met een hittewerende keramische coating. Daarnaast zijn de rem- en koppelingshendels eveneens van een lichter materiaal.

MV Agusta heeft slechts 144 exemplaren op de planning staan. Het is nog niet bekend hoeveel ze precies moeten kosten. Wel weten we dat de motoren deze zomer in productie worden genomen.

Agusta Lewis Hamilton21 reacties

Wat een over de motor getild ventje is het toch…
@ghdh: Maar wel de beste coureur van stal.
@fmgarcia: van de Mercedes stal wel ja.
@foramen: Nou kom maar op met je tegen argument! Vettel of Alonso kan ik mee dealen, maar zijn zeker niet beter.
@fmgarcia: Senna ís beter. Oh, wacht..
@ghdh: er is er eentje jaloers.
@ghdh volgens mij weet jij niet dat Lewis Hamilton uit een middenklasse gezin komt waar ze het niet zo breed hadden. Door het harde werken van zijn vader/ouders en zijn rauwe talent is het zover gekomen. Denk dat je de man best wel wat meer credit mag geven, ondanks zijn soms wat arrogant lijkende houding. Het is nog steeds met afstand de beste rijder van het veld, ondanks de sympathie die ik voel voor Max Verstappen. Hem over de ‘motor” getild noemen doet de man wat weinig credit, moest er wel om lachen overigens …..
@autodrome: het was ook niet kwetsend bedoelt, ik ken zijn achtergrond maar dat vind ik niks afdoen aan zijn huidige uitstraling…
@ghdh: zijn huidige uitstraling is beter dan ooit. Toegegeven, toen hij net in de Formule 1 reed, kon ik hem niet uitstaan. Walgelijk arrogant. Ik heb nog staan juichen toen hij het kampioenschap weggooide in China. Tegenwoordig vind ik hem, gek genoeg, een van de betere persoonlijkheden van de grid. Heerlijk oprecht en vriendelijk. Denk dat hij, sinds hij zijn management de laan uit heeft gestuurd nadat hij naar Mercedes vertrok, zijn slechte gedrag ook is gaan inzien.
@ghdh: Je zou ook kunnen zeggen dat de rest juist heel gewoon is gebleven. Kijk naar jongens bij een medium voetbalclub. Die doen gekker met een 20e van zijn salaris. Vind het juist wel mooi dat hij een soort George clinton van de racerij is geworden.
@fmgarcia: George Clinton? Eh… De Amerikaanse vice president uit de 18e eeuw of de muzikant die wordt gezien als de grondlegger van de funk? Ik snap ‘m niet, sorry…
@dondeboer: Kijk f naar hoe die gozer erbij liep vroeger.
Joke head….
@kle500: grap… water…
Een beetje too much … net als Lewis
@iannuzi: vier kampioenschappen too much?? Denk dat die deze ook pakt.
Wel grappig dat LH44 rijdt met een MV(33)…
@bartteeuwen: 😂😂😂
Wat een lelijke fiets.
LH maakt keuzes die niet de mijne zijn. Maar goh, wat zou ik graag zijn budget tot m’n beschikking hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).