Zagato en MV Agusta bouwen monsterlijke motor

Auteur: , 23 Reacties

Je vindt Zagato wel tof, maar hebt die 'double bubble' in het dak nu wel gezien? Dan is dit de Zagato voor jou!

De naam Zagato roept bij vele autoliefhebbers warme gevoelens op. Hoe kan het ook anders, het zijn Italiaanse designers die zich meestal bezig houden met exclusieve bolides. Een combinatie die eigenlijk nooit mis kan gaan. Oké, uitzonderingen bevestigen altijd de regel. Sorry @robbie.

Desalniettemin zie je hier en daar ook wel eens wat gemor voorbij komen als Zagato weer eens een gestyleerd ‘Z-je’ op de flank van een auto plakt. Wéér diezelfde C-stijl. Wéér die dubbele bubbel in het dak. We kennen het nu wel. Dankzij de eindeloos mooie Aston Martin DB4 GT Zagato zullen de naysayers nimmer de overhand krijgen, maar toch.

Gelukkig is daar nu een oplossing voor en wel in de vorm van een tweewieler. Net als de auto’s die Zagato doorgaans als startpunt neemt is de basis uiteraard niet zomaar een tweewieler, maar een MV Agusta F4. Dit failliete Italiaanse traditiemerk waarmee Giacomo Agostini ettelijke malen wereldkampioen werd, bouwt de F4 met (aanvankelijk) Ferrari-genen al sinds 1998. Lil’ Lewis heeft er ook een.

MV-2

Onderhuids is de nu F4Z genaamde motorfiets gelijk aan de gewone huidige F4, maar het uiterlijk is totaal anders. Strakke, vloeiende lijnen zorgen voor een moderne retro-vibe en de koplamp gluupt als een verborgen mitrailleur onder het scherp gesneden kuipje uit. Het massieve plaatwerk aan de zijkant wordt gebroken door de ‘Z’ op de flank die we kennen van de auto’s. Op 4 september gaat officieel het doek af van de F4Z, maar in de tussentijd kan je je vast laten plagen door deze teaser.

Zou jij deze MV graag in je garage schuur in de tuin zetten?23 reacties

Dan moet er nog een nummerplaat op en knipperlichten aan en weg is de mooie lijn. Los van dat ik absoluut niets met motorfietsen heb, vind ik dit verder niet onaardig.
@roppp: ik vind motoren op zich wel gaaf, maar het komt door al die Jochies op die KTM Dukes met een helm met rode puntjes, die het beeld van motor rijden verpesten.
@dutchcorvette: die helmen worden inderdaad bijna altijd door tuig gedragen
@dutchcorvette: juist. Roof Boxer helmen. De man-bag onder de motorkleding accessoires. Vreselijk product voor nog irritantere lui op zwaar oninteressante motoren.
@dutchcorvette: Inderdaad, die helmen: verschrikkelijk. Wordt altijd gedragen door die mafkezen die roekeloos rijden. Ziet ze ook steeds vaker op nakeds zitten. Qua stijl ieder zijn ding verder, maar het zijn wel stereotypjes. De ergste vind ik nog wel die ‘gangstas’ op hun knallende driewieler, denkend dat ze motorrijder zijn.
@roppp: en vergeet de spiegels niet, maar ik denk dat deze fiets bedoeld is voor circuitgebruik, zo niet is het hele design inderdaad flink verpest.
Dure notenkraker.
“Single bubble” in de broek nu voor de motorliefhebbers denk ik :)
Zagato, vind er echt niets aan.
Als deze motor nu zijwieltjes had gehad, had het nog enigszins wat met autonieuws te maken gehad. Dit is gewoon autoblogonwaardig ook al heeft Zagato er aan meegewerkt. Het is en blijft een motor. Prachtig ding hoor, maar come on autoblog. Straight to the point please. ;)
@baap: Dit is al vaker gezegd, maar een groot deel van de community, waaronder ik, vindt af en toe een tweewielig bericht erg leuk. Klik gewoon niet als motoren je niet boeien.
@racerx: begin er niet aan! Het is hier zowaar een sport voor enkele reageerders om te miepen bij elk motorgerelateerd artikel. Hoe weinig ze hier ook voorbij komen.
@2wheeler: Haha elke keer tuin ik er weer in. Ik
snap dat gezeik gewoon niet, alles op wielen wat een beetje pit heeft is toch leuk?
Persoonlijk vind ik de F4-RR het mooist, maar kan custom ook erg waarderen
http://www.mvagusta.com/media/filer_public/57/cb/57cba82c-82fe-485c-bc23-fae4480ebbb1/b7.jpg
Nou, als enthousiast motorrijder en ook wel liefhebber van de MV Augusta F4 vind ik dit nou niet echt een verbetering.
Mooi pleer iezer
Dit ding is bijna net zo lelijk als die Lotus fiets die laatst te koop stond. Gebeurt me niet vaak dat ik een creatie van Zagato lelijk vind.
Mooie fiets, het zou mooi zijn als ze dit in gelimiteerde opgave zouden bouwen! Alleen al omdat de meningen zo verdeeld zijn.
Neh, van mij mogen ze dit houden. Het heeft bij mij niet de wow factor. Doe mij maar een mooie kawasaki uit de jaren ’80 of ’90.
T is wel een wijs ding hoor.
Net zoals de meeste Zagato’s vind ik ook dit geen porem…

Doe maar een gewone F4RR of RC met competition pack.
Zeldzaam lelijk…
Zo die voorkant is lelijk zeg..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).