Kijk, het is een nieuwe Pagani Huayra!

Auteur: , 24 Reacties

Poahhh een 6320. Das mien merk.

Kijk, het is een nieuwe Pagani Huayra!

De Pagani Huayra is alweer even onder ons. Acht jaar om precies te zijn. Het gevoel dat de nieuwigheid er een beetje af is voelt in die zin niet onterecht. De Huayra BC Roadster is de laatste publieke bekende creatie van Horacio. Er lijkt echter weer iets nieuws te komen.

Op sociale media zijn namelijk deze foto’s opgedoken. Zonder informatie, dus het is koffie met een hele grote speculaaaas. De kans is dat Pagani nog een variant van de Huayra in petto heeft, maar het merk kan ook de one-off richting opgaan. Van de Zonda zijn immers tig speciaaltjes gelanceerd. Kunnen we Horacio niet kwalijk nemen. De beste man moet immers zijn boterham verdienen. Bovendien is Pagani een relatief klein automerk die anno 2019 nog steeds zaken doet. Petje af voor die prestatie. Er zijn ook kleine merken die op autoshows heel veel roeptoeteren en vervolgens niets voor elkaar krijgen -kuch- Victor Mullert.

Kijk, het is een nieuwe Pagani Huayra!

De auto op de spyshots is in elk geval een Huayra zoals we die nog niet eerder hebben gezien. Met dit uiterlijk lijkt het een soort ‘Huayra R’ te worden. De supercar heeft een gigantische diffuser waar landbouwvoertuigen nog een puntje aan kunnen zuigen. Serieus, het land bewerken met deze Huayra moet geen probleem zijn. De basis komt zo te zien van een Huayra BC. De spoiler en elementen van de diffuser komen sterk overeen met het hardcore model van Pagani.

Dat de gecamoufleerde Pagani nu in de buitenwereld wordt gespot is geen toevalligheid. Over twee maanden is de autoshow van Genève en de kans is groot dat de Italianen deze beurs gebruiken om het nieuws omtrent deze auto wereldkundig te maken. Afwachten dus, hoewel we stiekem toe zijn aan een opvolger van deze bruut.

Fotocredit: iuri.giova op Instagram24 reacties

Toch wel maf. Als je zoveel curver plastic op je vierdehands Golfje schroeft, dan wordt je vroeg of laat door de Hermandad van de weg af geplukt vanwege ‘gevaar voor de overige verkeersdeelnemers wegens te veel uitstekende delen’.
@RRRobert: verschil is dat deze Pagani een typegoedkeuring heeft/krijgt met alles erop en eraan en jouw golfje niet.
@neo1: en dat de spoiler etc van carbon is en niet van tupperware
@gasskaas: materiaal heeft er weinig mee te make , vorm des te meer. Geen scherpe delen of delen die verder uitsteken dan de spiegels? Dan kom je er vaak wel.
@neo1: en die m6 gt3 hoe heeft deze een typegoedkeuring gekregen?
Ben echt Pagani fan, kan niet wachten om hem te ontvangen! Ben nog niet uit over de schaal.
Zo ééntje had ik vroeger ook, een echte Nokia 6230.
@mashell: da’s geen 6320!
Blijft gaaf, een kleine Italiaanse sportwagen fabrikant.
Lijkt een beetje kwa spoiler op de huayra bc toch?
@thijnv05: pro tip: naast 2 plaatjes staat er ook tekst in dit artikel!
onhandig ding lijkt me, ding komt toch nooit over een drempel
Alsof ie zo mee kan rijden bij de LMP’s in het WEC. Heel gaaf!
Van de Pagani Zonda was ik fan.
Zelfs elk speciaaltje weer een feest, hoewel een vroegere Zonda het mooist is.

Die Huayra was bij de lancering lelijk en met elk speciaaltje wordt hij lelijker.

Hopelijk lanceert Pagani snel weer een nieuw model waar ik wel weer van kan dagdromen.
@reactief: tot je hem in het echt ziet, wat een beauty. Net zoals bij de sportiefjes van Lexus.
@dromedaris: Ehmm.. Nee!
Heb hem in het echt gezien. Op de weg een keer zelfs (vlakbij de fabriek) en een paar keer op een show. Maar voor mij wordt het dan niet mooier hoor!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hij heeft ook een grasmaaier ingebouwd zie ik
Hopelijk gaat die nu net klinken als de Zonda
Gaaf!!
Zolang pagani met Mercedes AMG V12 motoren blijft komen is het niet echt een Italiaanse creatie. Dan hadden ze er eventueel beter aan gedaan om er een Ferrari V12 in te leggen.
@jwcroy82: Voor een Bizzarrini haal je dus je neus op? Of een Iso Grifo?

Overigens hadden Macchi, Reggianne en Fiat jachtvliegtuigen ook Daimler Benz motoren. Wat dat betreft staat Pagani in een rijke traditie.

(Vind en vond de Zonda nooit een mooie auto, de Huayra wel. Shoot me)
Zover ik weet, wordt het een gelimiteerd speciaaltje (de cinque van de huayra). Ook schijnt de eigenaar van topcar marbella eentje te hebben besteld. Voor de rest zag ik hem van de zomer al staan in fabriek achter een muurtje.
Wat een gruwel van een diffusor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).