Kijk hoe een gele P1 over de Top Gear-track wordt gejaagd

Auteur: , 24 Reacties

McLarens hoofd-testrijder Chris Goodwin speelt in onderstaande video voor Stig.

Such Car! Much Fast!

Voor de petrolhead die met regelmaat de diverse autokanalen afstruint zal Chris Goodwin inmiddels een bekend gezicht zijn geworden. Waar de McLaren P1 is, daar is Goodwin. Is het niet om potentiĆ«le klanten in te palmen, dan is het wel als passagier om verzekeringstechnische redenen, zoals we bijvoorbeeld konden meemaken in Chris Harris’ spread over de hybride hypercar in Dubai en Abu Dhabi.

Vorig jaar knalde de P1 nog de hillclimb van Goodwood omhoog met de primus inter pares van McLaren achter het stuurwiel, maar ook de Top Gear testtrack is geen onbekend terrein voor de fabrikant uit Woking. Zou Jeremy Clarkson daarom zo vol vertrouwen zijn dat de P1 wel even een blik whoopass open trekt tegenover de Porsche 918 Spyder in Het Duel Dat Komen Gaat?

2 handjes aan het stuur is voor stumpers

In onderstaande video oefent Goodwin, die misschien wel de Stig is (wie weet?), alvast, terwijl tegelijkertijd een klant/supercarliefhebber/lucky bastard (in de persoon van YT-bekende DoctaM3, die de fijnste POV’s maakt sinds Peter North) even van zijn sokken wordt geblazen door 900+ pk’s en de felle turboboost. Geen onplezante bijkomstigheid.

Wil je een gokje wagen wat de rondetijd van de P1 gaat worden tijdens een hot lap? De Pagani Huayra doet 1:13.8, de 12C 1:16.2.24 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
1.11.6
Goed te zien dat jullie nog even linken naar het artikel over hoe Pagani vals gespeeld heeft. Jammer dat Top Gear nooit Pagani van het scorebord heeft verwijderd.

De P1 gaat dicht bij of zelfs onder de 1:10.0 denk ik.
@Vincegail: Klinkt een beetjr rap mischien, maar mijn gedachte is gebaseerd op de rondetijden van de Ultima GTR720 met straatbanden en slicks: 1:12.8 en 1:09.9. Denk dat de P1 het verschil van 3 seconden dat slicks brachten voor de GTR720 wel kan compenseren op straatbanden.
Respect voor Chris! Dat je nog een verhaal kan vertellen als je de P1 over het circuit jaagt! Heel erg gaaf!
Wil vooral de tijd weten van de 918 op de TG track, typisch weer dat ze dat uitgesteld hebben tot een volgend seizoen.
@proost: Het circuit leek meer geschikt om een roeiwedstrijd op te organiseren dan een snelle rondetijd te realiseren ten tijde van de opnames. Terecht dat ze het uitgesteld hebben tot het weer wat beter is.
Dat dus!
Dat TG Engelse merken zo zwaar voortrekt. Of dacht je dat die Deense fabrikant deze kansen ook kreeg?
@mout: het scheelt natuurlijk wel wat dat McLaren zo’n beetje de buren zijn van TG daar in ZW londen… 42 minuten volgens google maps van McLaren HQ naar de TG test track…
@mout: TG trekt niets of niemand voor. Het is een Lotus testcircuit, wat toevallig ook door TG gebruikt wordt.
@rotarypowah: Ik weet niet of het van Lotus is. Onderstel (Nitron) van mijn Elise is destijds door Plans Motorsport afgesteld. Die zitten daar naast de baan en zij gebruiken het ook voor test-doeleinden.
@rotarypowah: TopGear trekt wel degelijk automerken voor. Alles wat Brits is is fantastisch en alles daarbuiten wordt sceptischer naar gekeken.

Kent men de vergelijking nog tussen de 1-serie en de Golf? VW heeft serieus geld op tafel gelegd om Jeremy de Golf te laten winnen… Terwijl elke andere journalist de 1serie verkoos en prees als een geweldige auto.
@FlighTom:
Met de eerste stelling ben ik het niet eens, zoek eens wat afleveringen op waar ze bv Vauxhalls of Rovers testen. Daar lieten ze geen spaan van heel, ook op TVR gingen ze regelmatig los, al hielden ze wel van het rouwe karakter van die dingen.
@tupperware: Daar heb je het ook over twee merken .. :p

Maar ontopic; de britse trots is gepast als men praat over jaguar, aston, mclaren, etc. Ik wou alleen aangeven dat hetgeen wat topgear beweert niet altijd hun eigen mening is. Diegene die het meest betaald wordt positief in het daglicht gezet.
@FlighTom: kom dan met feiten (bank afschriften of verborgen opnames ect) , het lukraak roepen zegt niets.
@FlighTom:
Nu haal je Top Gear en Autoweek door elkaar.
De BBC heeft er namelijk geen enkel financieel belang bij, het is de BBC bij wet verboden om reclame te maken en dus ook om zich om te laten kopen door een autofabrikant in ruil voor een gunstige review.
@FlighTom: vrijwel altijd wint de Golf van de 1 serie. Is ook logisch, de Golf is ruimer en serieus goedkoper.
@mout: en Chris Harris doet dat dus ook ? het is een complot!
Ik heb niet het idee dat hij hem de sporen geeft eigenlijk.

Maar jongens wat denken jullie nu zelf. P1 is Engels 918 is Duits. Die chauvinisten zorgen echt wel dat die P1 bovenaan komt te staan en er voorlopig blijft staan.
@Kvgorp: Daar ben ik ook een beetje bang voor inderdaad.

Maar mede door dat chauvinistische gedoe vind ik het ook zo vreemd dat de Ultima GTR nooit “officiĆ«el” een rondetijd heeft mogen doen. Dat verhaal van de ‘sleeping policeman’ (verkeersdrempel) was natuurlijk maar een slap excuus om hem te weren.
@Vincegail: ach er is niets mis met een beetje chauvinisme. Hebben we allemaal wel.
@Kvgorp: in Nederland ben je dan gelijk een racist. Dus denk het niet.
@Kvgorp: aannames nergens op gebaseerd, als Clarkson straks de LaFerrari mag rijden weten we pas echt meer. Hij komt er altijd voor uit dat Ferrari voor hem de next level is. Als die de P1 verkiest boven de LaFerrari dan zal de P1 echt zo goed zijn. Bovendien heeft chris harris zowel de 918 (mooiste van het 3 tal) als de P1 gereden en hij vond de P1 (veel) indrukwekkender dan de 918, en ik heb niks met Mclaren
Ik vraag me af hoeveel mensen nu echt TG kijken en hoe lang, als nu 1 ding duidelijk is is dat ze onafhankelijk oordelen over auto’s (ongeacht of je het met de uitkomst eens bent) de genen die denkt dat engelse auto’s worden voorgetrokken zijn niet goed snik.
Wat was het merk met de mooiste auto’s ? Lancia
Wat is de favoriet van Hamster ? de 911
Wat is het favoriete merk van Clarkson ? Ferrari
dus waar gaat het over
@thierryvth: haha. haha. Top Gear onafhankelijk, wat een goede grap! Zij zijn zo nationalistisch als maar kan. Wil je een bewijs? Top Gear, seizoen 20 aflevering 6. Het voortrekken van Engelse auto’s doen ze daar zelfs letterlijk! Een f***ing parade door Londen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).