Kijk nou, het is de nieuwe Mercedes A-Klasse sedan!

Auteur: , 27 Reacties

De nieuwe A-Klasse inclusief dikke glutei maximi.

front

Afgelopen woensdag schotelden we je zomaar een extra rijtest van de week voor. Collega @casperh ging een blokje om met de nieuwe Mercedes A-Klasse (rijtest) en schoot en passent nog wat spetterende plaatjes. Normaal gesproken is de hatchback versie de absolute volumeknaller van elke zichzelf respecterende C-segmenter in (Noord-)Europa, maar de afgelopen jaren lijkt de C-segment sedan een voorzichtige comeback te maken. Mercedes voerde met de vorige A-Klasse een trucje uit door de ‘sedan’ te bombarderen tot CLA onder het mom ‘vierdeurs coupé’. Afgaande op het straatbeeld verkocht die auto best goed. Concurrent Audi deed niet moeilijk en bracht van de huidige A3 gewoon een ‘normale’ sedan op de markt. Volgens velen is het de mooiste A3 die je kan kopen…

Met dat in het achterhoofd, is het niet gek dat Mercedes van plan is ook een sedan-versie van de nieuwe A-Klasse aan te bieden. We vragen ons echter wel af wat er van de CLA moet worden? Komt er naast de A-Klasse sedan ook nog een ‘sportievere’ CLA op de markt? Het lijkt ons onmogelijk zonder al teveel overlap. Maar goed we hebben het hier over het merk dat tegelijkertijd de CLS en vierdeurs AMG GT aanbiedt.

rear

Je zou wellicht wel verwachten dat de A-Klasse sedan wat gezapig zou ogen om ruimte te creëren voor een extra hippe concurrent uit eigen huis. Doch afgaande op de eerste plaatjes die we onder ogen krijgen van het model, valt dat alleszins mee. De pic boven dit artikel komt van Autohome.cn en is naar verluidt achtergelaten door medewerkers van Mercedes na een PR-evenementje. Of dat moeten we in ieder geval geloven. Het CLSësque scherpe neusje komt recht van de hatch. Er is ook nog een foto van de achterkant, waarop we eveneens de bekende lichtunits van de hatchback ontdekken op een sedan-kont. Op het kenteken van de grijze A-Klasse sedan is een ‘L’ te lezen, wat zou betekenen dat het hier om de (China only?) verlengde versie gaat. Word jij warm van een dikke koffer?27 reacties

Die “L” moet eigenlijk een “R” zijn
Maarja… China…
@duckmefaddy: 1980 belde, ze wilde hun racistische grapjes terug die niemand meer leuk vind. Of bied je donkere personen op straat ook een banaan aan?
@diezijner: Aansteller.
@diezijner: 2018 belde, ze willen hun “I’m offended and can’t take a joke” argument terug
@duckmefaddy: 2016 en 2017 staan in de wachtrij volgens mij!
@diezijner: huilie
@diezijner: het is geen diezijner maar een azijner….
@diezijner:

Zijn dat die gasten van stichting aap ??
@diezijner: Dan hebben ze pech. Eens gegeven blijft gegeven.
@diezijner: waarom zou je een donker persoon een banaan aanbieden?
@2wheeler: banaanbieden
@diezijner: “(jaartal) belde” grappen zijn al vanaf 1832 voor Christus….kom eens met iets origineels.
@diezijner: ga huilen zielig figuur
@duckmefaddy: Want R staat tegenwoordig voor verlengde modellen?
@berlinetta: wel als je de L met een Chinees accent uitspreekt
leuk modelletje maar zie weinig toegevoegde waarde
@gove: er komen 8 variaties, boeit Mercedes volgens mij geen hol of het waarde toevoegt, zij willen gewoon elk niche opvullen in de markt.
…over uitmelken gesproken!

Elk type een hatchback, coupe, sedan, station, cabrio’s, shooting break, succes, mpv…
Met een banaan in het profiel….
Normaal zijn het de E-Klasse en diens varianten die proportioneel het best uit de verf komen, maar met die nieuwe serie gaat het bij de CLS nogal mis. Daarom vind ik dat deze eigenlijk best geslaagd is. Maar in mijn onpopulaire mening was de CLA ook nooit echt lelijk. Alleen een beetje teveel lijntjes en vouwtjes.
@720s: Helaas ook alleen mooi met een Urban of AMG pakket ..
@720s: wel eens goed naar de wielbasis in verhouding tot de lengte gekeken? Met andere woorden: er steekt bij de CLA een meter vóór en een meter áchter de wielen uit. Ziet er niet uit
Kan zeker een optie zijn als volgende auto zat zelf al te kijken naar een RS3 sedan die ik mooier vind als de hatchback. Vind dat nieuwe dashboard van de A45 AMG die volgend jaar uitkomt ook erg mooi dus wie weet.
Achterkant is me wat te anoniem of te weinig Mercedes. Beetje mix vorig model Lexus IS en BMW 3serie.
@ahs1979: en a3 sedan
Het is gewoon allemaal kut!
De CLA is zo’n beetje de sedan van de A klssae. Zelf kijk ik ook uit naar een C klasse sedan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).