Kijk, verkeersaso’s rijden inmiddels Volvo V40

Auteur: , 65 Reacties

Het was ooit BMW, toen werd het Audi en nu is de Volvo V40 de go to keuze voor hooligans in het verkeer.

Terreur, paniek en uiteindelijk een grote ravage vandaag in de Voorstraat in Utrecht. Een automobilist reed daar namelijk (mogelijk bewust, of in ieder geval semi-bewust) in op personeel van een coffeeshop. Volgens getuigen zou de automobilist boos zijn geweest op het personeel van de zaak. Wellicht wilde hij een Indica-jonko en kreeg hij Sativa? Dan krijg je al gauw dit soort dingen natuurlijk.

Enfin, de personeelsleden in kwestie konden net op tijd wegspringen. De bij vlagen scherpe geest van @wouter vraagt zich overigens af wat het standaard City Safety systeem van de V40 met Pedestrian Protection in zo’n geval uitspookt, al kan die elke keer na het starten gewoon uitgezet worden. Voor de wetenschap was het verder beter geweest als de populaire leasebak (dubbeltest) wel iemand geraakt had, want dan hadden we namelijk kunnen vaststellen of de airbag onder de motorkap in de praktijk ook werkt. Daarbij waren de beoogde doelwitten in kwestie waarschijnlijk hipsters.

Nadat de V40 voorbij was aan de coffeeshop, is de auto namelijk nog tientallen meters doorgereden over de stoep. Daarbij flitste hij langs fietsers en ramde dwars door enkele tafels heen op het terras van horecagelegenheid Gys. Dit is volgens onze tipgever een etablissement voor ‘bio vega yupsters’. De Volvo kwam uiteindelijk midden op de straat tot stilstand. Zonder gekheid: wonder boven wonder raakte er bij deze hachelijke onderneming gelukkig niemand gewond. De reeds vermelde motorkap-luchtzak kon echter niet verhelpen dat er een enorme materiële chaos achterbleef, waardoor de straat is afgesloten.

De politie heeft de man volgens De Utrechtse Internet Courant (DUIC) aangehouden op verdenking van opzet. Of zoals een politiewoordvoerder het droogjes verwoordt:

Hij is van de weg geraakt en mag verklaren hoe dat precies is gegaan.

Met dank aan @e36thuglife voor de tip, Image-Credit: DUIC65 reacties

Raar zo ..
Zonder traumahelicopter ..
@lincoln: Wat is dit dan weer voor vreemde reactie?
@dutchoutlaw: ‘lincoln’
@lincoln: hij is er weer!!!
Dit is wel een heel extreem gevalletje in relatie tot de titel. Dacht daarbij meer aan wat ik zelf op de snelweg merk dat na de eerdere oververtegenwoordiging van BMW’s en Audi’s nu ook vooral idd Volvo’s, en dan met name de V40 leasebakken, de hard- en linksrijdende en geen richting aangevende aso’s aan het worden zijn.
@weem: Haha, ik verwachtte ook een lijstje in die trant, or over bijvoorbeeld automerken en boetes die hun bestuurders rijden.
@weem: De bontratjes, bedoel drugsrunners in 010 rijden tegenwoordig ook V40’s, zo vallen ze minder op, golf 6 GTI met geblindeerde ramen is zo 2010
@weem: Het zijn altijd auto’s die lease technisch gunstig in de bijtelling vielen – V40s, Megane’s en natuurlijk die verschrikkelijke Foutlanders.

Relatief dure > C segmenters die nu in eens bereikbaar zijn met als gevolg hordes lease sletten die zich te goed voor anderen voelen en massaal rode kruizen negeren, vluchtstroken nemen en afsnijden.
Aha, de eerste Brexit vluchteling op Nederlands kenteken.
Het was in de tussentijd ook de Renault Mégane Estate Bose Edition/GT-line.
@Jochempie: edit: en Honda Civic Hybrid.
@Jochempie: Maar GT klinkt ook wel megatof natuurlijk.
@granlusso: Klopt. Het erge was dat je niet eens het verschil kon zien tussen de GT line met 115 pk of de GT met 180 pk.. Volgens mij zei de badge ook gewoon GT op die eerstgenoemde.
Vroeger kon je er nog gewoon blind van uitgaan dat de Volvo rijder per ongeluk zijn/haar pedalen verwisseld had bij dergelijke chaos.
Geeft vast de schuld aan de auto en een vam de veiligheidsfeatures. In de VS was hij nu al praktosch miljonair..
Vroeger reden alleen van die ribcord broeken dragende ouwe lullen in Volvo’s die golf spelen en slap ouwehoreren over de aandelen. Waar is die tijd gebeleven……
@falafel: da’s veranderd sinds Volvo’s lekker goedkoop te leasen werden ;)
@davelepeef: je bedoelt laag in de bijtelling. Goedkoop zijn ze niet
@draadloos: dat dan :)
@falafel: Die rijden golf ipv het te spelen.
Terroristische aanslag? Had ie beter even die “bruine Amerikaan” van Your Style kunnen lenen…
Of verkeerde paddo’s naar binnen gejast.
De moterkap-airbag is toch al afgegaan? Er zit iets van een wit tafelkleed tegen de ruit aan geplakt en de kap staat omhoog.
Tja, het is uiteindelijk een simpele rekensom.. Als er meer V40’s op de weg zijn (want gunstig in de lease), dan is de kans groter dat een aso in een V40 rijdt. Dat zegt natuurlijk niks over de overgrote meerderheid van de V40-chauffeurs die wel netjes rijden.
Van generaliseren is nog nooit iemand beter geworden, jammer dat Autoblog hier aan meewerkt.
(…en ja, ik rijd ook een V40, dus ik ben bevooroordeeld. Overigens niet geleased, maar gewoon voor gespaard. En hij is rood, en een T4, dus volgens mij krijg ik daar ook minimaal een klein pluskudootje voor ;-))
@henk_he: Dit is je Balkenende imitatie neem ik aan ..
@lincoln: hahahahaha jij bent echt grappig…
@lincoln: Balkenende-imitatie schrijf je aan elkaar met een koppelteken vanwege klinkerbotsing.
@henk_he:

Dat zou Balkenende ook geschreven hebben ..
@lincoln: ik heb het een beetje gehad met al dat doorgeslagen negativisme. Daar heb ik het gewoon mee gehad
@henk_he:

Goed zo .. laat ze maar lullen ..
Volvo rijders zijn helemaal geen kneuzen ..
@lincoln: Waar haal jij je wijsheid toch altijd vandaan?
@dieselkameel: uit z’n onderbroek, daar is ruimte zat…
@lincoln: citeer ik een keer Balkenende, heb je ’t niet eens door. Wel opletten vriend.
@lincoln: ohja, Volvorijders is ook 1 woord.
@lincoln: ik ben Volvo rijder en een kneus ^^) wel eentje die zijn D5 ingeruild heeft voor een T8, je weet wel, voor het fiscale klimaat. Op de planning staat actief pluggen en van mijn verbruikscijfers een hobby maken. Wat een ander zijn mening ook mag zijn, ik denk dat elke vorm van onverdraagzaamheid en zinloze opruiing vaak voorkomend uit haantjes gedrag jammer is. We hebben allemaal niks te bewijzen tov elkaar toch?
@Henk_he: Het valt wel op dat de v40 veelal redelijk aso rijden, oververtegenwoordigd of niet 8 vd 10 keer is het wel bingo als ik er een tegenkom. Mooi dat je bij die andere 2 hoort 😉 dat over één kam scheren geldt natuurlijk ook voor Audi en BMW rijders, daarvan rijden ze ook echt niet allemaal aso.
@ri_ck: Dat is de Focus-basis.
@Henk_he: je gaat hier gewoon jezelf zitten verdedigen (egoïsme) en terloops even droppen dat je een toffe Volvo hebt (narcisme), twee fraaie persoonlijkheidstrekken die doorgaans sterk de hand hebben in asociaal gedrag. Who are you trying to fool here!?
;)
@davelepeef: Ok, daar heb je dan ook wel gelijk in… Maar egoïsten tonen toch kwetsbaarheid ;-)
De Telegraaf meldt dat de politie het afdoet als een incident. Welcome to D66-town!
@thomasbol: Want wat is het anders?
@pomoek: Gaat zo lastig mijn moeder leeft al 10 jaar niet meer ;)
Maar goed je kent Lincoln zijn sarcastische humor toch, laat het gaan of lees het gewoon niet als het je niet aanstaat.
@m54b30: sarcasme? Daar kan ik mee leven, geen probleem. Maar dat is dit niet. Dit is gewoon trollen. Ik kom hier om te lullen over auto’s niet om dit soort dumpert onzin te lezen. Het is jammer, want Lincoln weet best iets over auto’s maar kiest er tegenwoordig voor om dat niet meer te delen en enkel onzin uit te kramen. Wat auto’s betreft hadden wij nog wat van hem kunnen leren. Meneer de ingenieur.
@pomoek: Gewoon negeren is dan het beste denk ik, hij smult juist van een reactie, daar is alles om te doen.
@thomasbol: Utrecht is GroenLinks-town.
Volvo rijders zijn altijd al aso’s geweest. Met hun veel te grote blokkendozen zoveel ruimte op de weg innemen. En dan ook veel meer veiligheidssystemen hebben dan anderen.

Aso’s….
@Rick-dos: de V40 is eigenlijk helemaal niet zo groot, en heel vierkant issie ook niet. Maar verder heb je wel gelijk ja :)
Lage bloedsuikerspiegel?
@dragspert: Klopt, en toen ie een Cola Zero kreeg bij die horecazaak, reed hij het terras maar aan gort.
Mij valt het in iedergeval niet op dat V40 berijders (lease, en koop) anders rijden dan de mensen die zich aan de algemene verkeersregels houden.

Tip: Wil je bij de brave verkeersdeelnemers horen, dan is Peugeot het automerk.
Ik landde afgelopen zondag om 8:30 op Schiphol. 9:10 zat ik in de auto. 9:15 had ik een witte V40 D2 R Design op een halve meter van m’n achterbumper. En ik reed al 130 waar je 100 mocht. Welkom in Nederland.
@E34M5Touring: dan was het een type ‘beginnende accountant yup”. Eentje die vuistdiep in z’n baas z’n reet zit en probeert zo snel mogelijk hogerop te komen. Arrogante lui.
@E34M5Touring: grappig, ik heb toen 10 euro gewonnen in de loterij. Wat een toeval!
@E34M5Touring: een halve meter?
Dat is nog niets, Audirijders doen dat in de helft van deze lengte 😜
@E34M5Touring: je moet je verplaatsen in de chauffeur, ik zou ook ontzettend gefrustreerd en nerveus worden als ik me in zo’n veel te duur en krap hok zou moeten voortbewegen.
via Android app
@E34M5Touring: ben blij dat jij door je binnenspiegel kan zien wat voor motortypering achterop de auto van je achterligger staat! Geef mij die gave ook eens..
@autodrop: Hij liep niet voor niets te douwen he, ging er daarna gewoon langs. En dan komt de achterkant in beeld he. Slimmerd…
Wajoooo echt niet. 308 14% terror
Je weet toch
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
En niemand ziet die champagne – chocolade Suburban.
@crashingduke: nu je het zegt, ik dacht dat ’t een kledingcontainer was.
Lease rijderssss
Ik fiets bijna dagelijks door de Voorstraat. Hele drukke coffeeshop, om 9 uur staan de klanten al in de rij te wachten tot hij opengaat. Veel van hen komen snel met de auto en parkeren die dan lomp zo dicht mogelijk bij de ingang. Overal het algemeen snijden ze ook fietsers af bij in- en uitparkeren. Wie fout parkeert kan de toegang ontzegd krijgen, staat op een bordje naast de deur. Zoiets zal de aanleiding wel zijn.
GYS is geen hipstertent. Je kunt er vegetarische/veganistische gerechten krijgen, maar ook verantwoord vlees, niets mis met die tent, lekker eten hoor. Er zitten voornamelijk dinnetjes daar, lekker uitlaatgassen te snuiven in een van de meest door uitlaatgassen vervuilde straten van Utrecht. Ik denk dat hij op een rustig tijdstip is doorgeflipt anders waren er zeker doden gevallen, anders wel op het fietspad, dat een belangrijke route naar universiteitscentrum de Uithof is.

Die opstaande rand heeft trouwens al voor heel wat ongelukken gezorgd.
@dafmaf: Hipster kenmerk 1: ze zullen zichzelf nooit hipster noemen.
Yup kenmerk 1: noemt chickies “dinnetjes”.
Conclusie: dafmaf is doelgroep van Gys, namelijk de hipster-yup, ook wel yupster genoemd.
Ironie lezen is ook een kunst.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).