Kijktip: de beste documentaire ooit check je op Netflix

Auteur: , 23 Reacties

Nooit meer een excuus om de docu niet gezien te hebben.

Kijktip: de beste documentaire ooit kijk je op Netflix

De bekroonde documentaire over Ayrton Senna van regisseur Asif Kapadia moet iedere autoliefhebber wel gezien hebben. Zelfs als je weinig tot niets met Formule 1 hebt, is Senna (2010) een aanrader om te kijken. De documentaire is vrijwel jaarlijks te zien op de Nederlandse televisie.

Mocht je om wat voor reden dan ook de documentaire gemist hebben en te lui zijn om deze online op te zoeken, dan heeft Netflix goed nieuws voor je. De Amerikaanse streamingdienst voegt Senna toe aan het Nederlandse aanbod per 1 september. Dit betekent dat je vanaf morgen de docu kunt zien op de streamingdienst. Een goede reden om Senna weer eens aan te slingeren, of een vriend/vriendin appen dat ze de documentaire nu toch écht eens moeten gaan kijken.

Maak gebruik van die kans, want met Netflix weet je nooit wanneer content gaat verdwijnen. De kans is aanwezig dat Senna over een halfjaar weer is verdwenen uit het Nederlandse aanbod. Het is niet de eerste keer dat Netflix een auto gerelateerde prachtdocumentaire in het aanbod opneemt. Denk aan Apex: The Story of the Hypercar en Williams.

Netflix heeft voor petrolhead nog meer in petto. De dienst gaat ook zelf content produceren. Eerder dit jaar werd bekend dat er een mini-docu gaat komen over het huidige seizoen in de Formule 1. Deze documentaire zal volgend jaar te zien zijn op de streamingdienst.23 reacties

Al een tijdje te zien op Amazon prime
@w115: rush is een nog betere kijktip
@kruimel: Dat is een film, is toch net wat anders dan een docu.
@kruimel: Rush is zeker een goede film, maar een gedramatiseerde biografie als speelfilm vergelijken met een documentaire is toch een beetje appels met peren vergelijken.

Desondanks zijn ze beiden zéér de moeite waard, als je Formule 1 fan bent.
@kruimel: Goeie tip. Ik moet Rush nog steeds bekijken. Zit ijskoud op Netflix. Komt natuurlijk geen Senna in voor. ;-)
@w115: inderdaad staat al maanden op amazon. Ook nog 2 hele goede docu’s over le mans en een 4 delige serie over mc laren in in voorbereiding op seizoen 2018.
Dacht dat deze ook al een keer eerder te was op Netflix. Desalniettemin ga ik ‘m zeker kijken! Heb ‘m in t verleden al een aantal keer in de zoekbalk getypt namelijk.
Wat ik me vooral van herinner is dat het een geweldig coureur was, maar niet zo’n geweldig persoon om mee om te gaan.
@cossiekiller: Ik heb hem nooit mogen zien racen, maar de documentaire meerdere keren met plezier gekeken. Ik geniet er van om hem te horen spreken.
@viezefreddyw: De prachtige gevechten tussen Alain Prost (Le professeur) en Senna. Ik heb ze wel allemaal live kunnen bekijken. Als jong aapje achter de PC Xt in 16 kleuren formule 1 racen!

Toch denk ik dat over 20 jaar met dezelfde nostalgie (of misschien wel veel meer) terug kijken op de huidige periode van de F1. Vettel en Hamilton zijn groot. En Max geeft voor mij toch een extra spanning om te kijken naar de F1 dan toendertijd zonder nederlander…
@cossiekiller: dat valt wel mee, zal je in de documentaire wel zien. Ja, hij was een keiharde coureur. Maar ik denk dat er nooit een coureur is geweest die maatschappelijk zoveel positieve impact gehad heeft.
@tvklarenbosch: Ik heb ze gezien.
@cossiekiller: yep, hij was een persoon met een lastig karakter. Erg emotioneel en bepaald geen racerobot.
Ik vond Williams tergend saai en heb die na 1/3 uitgezet. Weinig zin om een oud fotoalbum door te bladeren met Claire Williams.
Senna is helaas een van die grote coureurs van voor mijn tijd. Had graag de tijd van Senna meegemaakt, maar de documentaire maakt veel goed. Wat ik vooral fijn vind aan de docu is dat het een goed beeld schetst over Senna. Er zit geen overdreven verheerlijking in. Zoals in het artikel gezegd is: als je ‘m nog niet gezien dan moet je dat zeker doen.
Hele mooi docu over het leven en de carrière van Ayrton Senna. Dan zie je ook dat hij heel goed kon rijden maar ook niet de beste coureur aller tijden en dat er nooit een betere is geweest of zal komen.
Maar ja, dat komt natuurlijk omdat hij dood is gegaan.
“mini-docu gaat komen over het huidige seizoen in de Formule 1”
Die 3 minuten clips met crashes, hoogtepunten op een stevige housebeat zijn toch het leukst.
eh, excuus: ik heb geen Netflix.
@jeroenwz: tip: neem een gratis proefabonnement van 1 maand en kijk gewoon!
@jeroenwz: staat ook op Youtube of anders via een torrent wel binnen te halen.
Ben ik de enige die al die Senna ophemeling beetje zat is? Goede coureur overigens. Kom eens met een goede documentaire over bv Schumacher, Gerhard Berger of Gilles Villeneuve.
@rossi: Hear, hear!
😕 Jammer genoeg niet op de Vlaamse Netflix versie…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).