Koenigsegg boekt ‘enastående’ succes met Agera RS

Auteur: , 22 Reacties

En dat is Zweeds voor 'uitstekend'!

Met je zweed in de herfst

Het is nog maar 10 maanden geleden dat Koenigsegg op de Autosalon van Genève de Agera RS toonde. 1.160 pk aan Zweedse grunt in een special edition jackje, zonder al teveel ‘praktisch’ te verliezen. Dat was het recept waarvan er alleen al ten tijde van de aankondiging 10 werden verkocht. In totaal heeft Christian er met zijn wonderteam 25 geproduceerd, welke dan nu als warme knäckebröden binnen recordtijd zijn verkocht. Slechts 10 maanden had de Agera RS nodig. Nog nooit was er een Koenigsegg model wat sneller uitverkocht. Hoedtik naar Koenigsegg!

De gelimiteerde Zweed deed het internationaal erg goed. Zo werden de RS’en onder andere verkocht aan Arabieren (joh), Amerikanen, Canadezen en Aziaten uit verschillende hoeken zoals Maleisië en Taiwan. De productie/uitlevering zal gedurende 2016 plaatsvinden, met uitloop naar 2017 voor de laatste modellen.22 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een prachtige plaat, die topicfoto!
Hulde aan Koenigsegg.
@viezefreddyw: die mooie foto is gemaakt door Oskar Bakke!
Je kan van alles vinden van dit merk, (bloedgeil of emotieloos) ze doen het in ieder geval super. Ik gun zo`n klein merk dat zulke prestaties neerzet natuurlijk het allerbeste, een feit is echter wel dat ik de auto`s niet echt heel mooi vind.
Agera (R) vind ik nog mooi, alles wat erna is gekomen werd enkel lelijker. Inclusief de Regera.
Ik ga steeds meer van dit merk houden. Shmee150 heeft afgelopen week twee filmpjes van een half uur geüpload, en hoe die Cristian verteld over alles is fantastisch!

Echt mooi vind ik ze niet, maar waar een Pagina voor mij aandoet als een luxe handtas, is Koenigsegg toch wel het echte werk!

Hoop wel dat ze het voor elkaar krijgen over niet al te lange tijd een compleet nieuw model neer te zetten. Lijkt me dat het voortborduren op het zelfde design op een gegeven moment aan z’n einde zit. (al is die achterzijde van de Regera wel weer erg lekker…)
@reactief: pagani luxe handtas??? het is toch wel meer dan dat, heeft ook een mooie historie hoor.
@thefmanl: hij heeft wel een goed punt. Pagani is vooral een snelle auto die tot in het laatste puntje perfect is afgewerkt. Koenigsegg is meer van de technische innovatie. Ik weet dat pagani de active aerodynamica heeft en koenigsegg ook goed is afgewerkt. Maar toch zit er verschil in.
@thefmanl: Luxe handtas is misschien overdreven, maar bij Pagani gaat het gevoelsmatig meer om de looks dan daadwerkelijk technische innovatie. Dat mr. Pagani ook verstand van zaken heeft lijkt me duidelijk!
Vind dit persoonlijk echt een ontzettend gaaf merk en team. Als je ziet wat deze mannen bereiken en bereikt hebben dan is dat op zijn minst toch wel knap te noemen. Daarnaast is er echt ontzettend veel prachtige, nieuwe en vooruitstrevende techniek die er in huis ontwikkeld wordt. Hulde!!!
Prachtige foto voor dit artikel!
Je hebt de zogenaamde top 3. Maar als je mij vraagt staat deze daar toch nog wel boven. Kijk alleen al hoe mooi deze auto is !!
Maar nog niet 25 geproduceerd.
Verder meest fantastische top merk! :)
Fantastisch merk met een fantastische eigenaar/oprichter. Samen met Horacio Pagani de Enzo Ferrari’s van deze tijd.
Geweldig dat ze zich staande houden tussen de grote fabrikanten. Heb zelf meer iets met Pagani, die dan wel weer motoren krijgen van AMG, Koenigsegg doet écht alles zelf
Ik vind de auto’s niet echt mooi. Maar ik heb ontzettend veel respect voor hun technische innovatie en dat ze hun hoofd boven water kunnen houden. Ze blijven gewoon hele grote merken voor met sommige dingen. Ben benieuwd waar ze nu mee gaan komen.
@lekbak: de regera heeft bijvoorbeeld ook camera’s in de deur die kijken of de deur helemaal openkan, zo niet dan blokkeert de deur. Dus je kan in je Regera in principe altijd zonder na te denken de deur opengooien.
-edit: nutteloze bijdrage-
Erg mooi om te zien dat ze zoveel mogelijk in-house maken en anders komt het vaak uit de regio.
Samen met Pagani voor mij toch wel de ultieme droom merken. Heb in elk geval liever een Koenigsegg of pagani dan een van de grote 3.
Mooi zo! Ze moeten echt door blijven gaan met deze fantastische wagens.
Wat verbruikt zo’n wagen eigenlijk? Is dit meer dan een Aventador/Veyron?(ja ik weet dat dit totaal geen vergelijk heeft maar wil gewoon een maatstaaf om mee te kunnen vergelijken)
Dit is echt een top auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).