Te koop: de Lagonda Drophead Coupe van prins Philip

Auteur: , 8 Reacties

Met beroemde eerste eigenaar, dus extra duur!

Nou zijn klassieke auto’s met een beroemde naam sowieso al niet erg goedkoop de laatste tijd, maar als je er een leuk verhaal bij kunt vertellen, knalt de prijs helemaal door het dak. Zoals bij deze Lagonda 3 litre Drophead Coupe. Die is namelijk van de Britse prins Philip geweest. Het slapie van de Queen heeft hem nieuw gekocht in 1954 en reed er zijn rondjes mee tot 1961. Volgens de overlevering heeft hij er zelfs prins Charles in naar school gebracht.

Maar zoals ik al zei, de prijs gaat waarschijnlijk ‘sky-high’, om even in de woorden van de Britten te blijven. De verwachte opbrengst is £350,000 to £450,000, drie keer zoveel als een ‘normale’ Lagonda Drophead Coupe uit die periode.

Maar wat krijg je dan voor die extra knaken? Nou, het originele leer, een extra spiegel die door de koningin werd gebruikt om te zien of haar hoed goed zat, vlaggetjes en zoals gezegd het verhaal. Wel heeft hij veel kilometers op de teller, want prins Philip heft deze auto gebruikt op zijn ronde door het Britse koninkrijk. Hij is er zelfs mee in Melbourne geweest. Nee, hij heeft niet helemaal naar Australië gereden, hij stond op de boot.

Wil je hem kopen? Dat kan. Op 20 april in het Imperial War Museum in Cambridgeshire wordt hij geveild. Maar wel genoeg ponden meebrengen he?8 reacties

leuke auto om mee te driften denk ik.
Goh het koninklijk huis zou een dealership moeten openen. Gewoon de koning een rondje laten rijden in alle auto’s die binnenkomen en je kunt er 3x zo veel voor vangen…. Makkelijk verdiend..
@cliosport2000: alleen niemand zit te wachten op de ex Volvo van wimlex die 3 keer meer kost dan de normale prijs . De oude Ferrari van Bernhard daarin tegen…. Dat was een boef eerste klas natuurlijk . Als je bedenkt wie er mee gereden heeft en of hij daarin de lockhead deal heeft gesloten dan is dat ding makkelijk 3 keer meer waard.
Hele chique wagen met leuk verhaal, ik zou t wel weten
Kan die prins Philip autorijden? ’t Is me wat, zeg!
Sorry, ik heb er niets mee.
Als naamgenoot mag ik hem wel voor €100 toch?! :)
@philipf: ze doen alleen in ponden, daar aan de andere kant van het Kanaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).