Koop de Mercedes ML63 AMG van Davy Pröpper

Auteur: , 24 Reacties

Davy Pröpper had natuurlijk propper kunnen worden, maar hij ging voetballen. Dat legde hem geen windeieren.

De voormalige PSV-er speelt inmiddels namelijk in de zeer lucratieve Premier League. Hij komt daarin uit voor het gepromoveerde Brighton and Hove Albion. Niet een van de absolute topclubs dus, maar ach, tegenwoordig hoef je daar ook niet per se meer terecht te komen om dikke auto’s aan te kunnen schaffen. De iets mindere goden kunnen dezer dagen ook als een god in Frankrijk Old Blighty leven.

Wellicht is de transfer naar het Verenigd Koninkrijk ook de reden dat Davy zijn oude wielen van de hand doet. Je kán natuurlijk met een linksgestuurde auto over de Britse eilanden heen crossen, maar het is toch prettiger als je de lokale bevolking volgt in hun gekke gebruik het stuur rechts te monteren. When in Rome

Deef zal inmiddels vast een (paar) leuke nieuwe auto(‘s) op zijn oprit hebben staan, maar jij kan zijn oude waggie kopen. Zoals te doen gebruikelijk bij PSV spelers, gaat het om een Mercedes. Pröpper koos echter niet voor een CLA45 AMG, maar voor een heuse ML63 AMG, mét Performance Package. Dat betekent dat er onder de kap 557 paarden schuilen in een geblazen V8 van 5.5 liter.

Los van het Performance Package heeft de middenvelder gekozen voor een vrij saaie spec. Maar bekijk het van de zonnige kant: dat betekent ook dat er geen enorme hoeveelheid tupperware op de auto zit, zoals je wellicht zou verwachten bij een snelle SUV van een voetballer. De vraagprijs van de auto uit 2014 met 56.693 kilometer op de klok bedraagt 81.999 Euro.

Bedankt Lars voor de tip!24 reacties

de waarde daalt sneller dan de Duitse mark na de 1e wereldoorlog…
@valentinomaxi: afschrijving van veel auto’s auto’s is zo’n 50% in 4 jaar. Deze doet mee.
Verschrikkelijk model om te zien, dan ook nog eens vreselijk standaard en saai uitgerust en als kers op de taart een voetballers auto. Oh dan heb ik het nog niet eens over de prijs..

Nu even naar het toilet wat azijn lozen. De groeten.
@simonferrari: ik vind het juist een verademing dat er blijkbaar voetballers zijn die geen Mansory of Tech-art in de speed-dial hebben staan
82K voor een vier jaar oude auto uit een segment wat me geheel niet aanspreekt.
@camber24: en wat is je punt?
@r55clubman: hij vindt hem goedkoop
@r55clubman: Ah, leuk zeg
@r55clubman: het lijkt meer op een constatering dan dat hij daadwerkelijk een punt wilde maken.
@thijsj: klopt. Maar plusjesjagen is toch veel leuker joh… ;-)
Mooie auto en wat een lekkere geluid komt daarvandaan als je het gaspedaal indrukt!
Maar als ik die km-stand zie, dan heeft die best veel gereden voor een voetballer.. of reed die steeds van Brabant naar het midden/noorden van het land elke dag?
@moewat: gemiddeld 300 km per week. Dat deed ik vroeger al met m’n driewieler. Maarja misschien is het voor een voetballer wél veel..
Ik zou oprecht liegen als ik zeg dat die naam ook maar een klein belletje bij mij zou doen rinkelen. Nooit van gehoord echt. Saaie wagen ook.
Ik weet dat het laat is Jaap maar was dit het beste waarmee je op de pröppen kon komen? :)

Jokes aside, dit is één van de voorbeelden van “wat verjaart dit slecht”, vooral het interieur. Als je de W164 en W166 zou omdraaien zou ik het ook geloven, die vind ik namelijk nog wel iets diks hebben en het design gaat iets langer mee vind ik.
Gaan we nu binnenkort het gehele wagenpark van alle eredivisie spelers, olympiërs, vloggers bloggers etc. zitten doornemen? Who care’s wat de links-back van FC knolleveld of de chef de mission van het para-olympisch curling team rijdt?
@marinepower:
De linksback rijdt een Duster omdat zijn zwager chef monteur bij de VKV groep is en de chef de mission een Renault 21 Nevada, een erfstuk van zijn moeder die een bekende verschijning was in de Beesterzwaag, maar niemand wilde deze binnenslaper die het grootste gedeelte van zijn leven in de stallen van het buiten heeft doorgebracht wat tussen de golfbaan en het huis van Rutger Houwer ligt. Ding had slechts 13000 kilometer gelopen.
Maar ff serieus, hebben we het hier over een auto of een scheithok van 2500kg op wielen…
je wilt toch op ze minst beetje de bocht door komen? echt waardeloos.
De volgende die zegt dat Audi’s saai zijn….. man man man
@draadloos: Audi’s zijn saai!
@rhellema: heel erg saai!
Mijn buurman heeft een GL63. Als die hem te koop zet dan geef ik jullie een seintje, kan er ook een artikel over geschreven worden.
Mijn vrouw heeft een Brabus B50 op basis van een ML. Ik vind hem prachtig, praktisch en ongelooflijk snel. Andere mensen rijden liever een Kia Sportage. Vind ik weer helemaal niks. Maar ik gun het ze van harte.
@superhans: waarschijnlijk rijden de mensen die een Kia hebben ook liever een MB…
De auto ziet er anisch best propper uit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).