Koop deze BMW X5 en rij belastingvrij in Nederland

Auteur: , 50 Reacties

Op zoek naar een leuke SUV mét uniek belastingvoordeel voor nog geen 6.5k? Zoek niet verder.

Sommige mensen noemen de X5 een tractor. In dit geval hebben ze wel een klein beetje gelijk. Je voelt hem al aankomen: deze BMW staat geregistreerd als landbouwvoertuig en dus kun je belastingvrij rondtoeren met je homies. Overigens zijn deze boeren-geregistreerde auto’s van een uitstervend soort. De RDW stak eerder dit jaar een stokje voor deze gevallen. Het is per 1 september 2015 vrijwel onmogelijk om een gewone personenauto tot landbouwvoertuig te laten verklaren, die 45 km/u doet.

Het is wél legaal mogelijk om de auto’s terug te tunen tot 25 km/u en deze te laten keuren als ‘Motorrijtuig met beperkte snelheid’ (MMBS). Hoe dat precies zit lees je HIER. Terug naar de aangeboden X5. De adverteerder meldt dat de auto gekeurd staat als landbouwvoertuig, maar niet begrensd is. Voor de type keuring hoefden de versnellingen niet geblokkeerd te worden en dus is er geen elektronische begrenzer actief.

De SUV wordt aangeboden op Marktplaats voor 6.450,00 euro. Het betreft de 3.0 dieseluitvoering uit 2002, die met 184 pk een topsnelheid heeft van 200 km/u. Er zijn maar weinig trekkers die zo hard gaan.

Met dank aan Bart voor de tip!50 reacties

Lelijkste X5 die er is, ik zou zo’n eentje niet eens nemen met de dikste “gewone” motor.
@mercedesclk350: http://s1.cdn.autoevolution.com/images/news/gallery/bmw-s-first-attempt-at-creating-a-x5m-the-x5-le-mans_2.jpg ? Kun je leuk aan verdienen
@henkhupelschoten:

Dat is toch dat Motorsport hobbyprojectje met de V12 uit de V12 LMR Le Mans racer?
@henkhupelschoten: Dik, en leuk project, maar doe het dan in een M5 Touring, ultieme sleeper met ziek geluid.
@henkhupelschoten: haha, die met gouden BBS velgen inderdaad. Wat een apparaat was dat joh.
Hadden ze maar, net als die ‘grijze muizen’ van Audi, de ballen om hem op de markt te brengen.
Q7 V12 TDI *nevah 4get*
@mercedesclk350: voor de LCI kon deze X5 krijgen als 4.6is, met een heuse Alpina motor! (uit de B10 V8). Maar ja, dat veranderd niets aan de looks ;-).
@mercedesclk350: af en toe in groningen een blauwe 4.6/4.8 met mpakket. Toch wel gaaf al zou ik hem zelf nooit kopen idd
@freshlife: Ik zie wel vaak een grijze 4.8i maar omdat ik die zo vaak zie vind ik hem nog lelijker.
@mercedesclk350: Toen dit kreng uit kwam was het toch wel mooier dan de ML, Cherokee etc.. Smaak dingetje misschien, het rijdt fantastisch!
Die quote naar die hanomag met caravan, geniaal!
Bert Jansema Tips? Is dat de meneer met een BV die aan Autoblog tipgeving doet en voor zijn werk een MMBS X5 door Drenthe stuurt?
@phaeton: Oh, Bart. Verdomme edit-knop waar blijf je.
Triest zeg
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Tja… op zich best leuk dat je stiekem gewoon harder kunt rijden etc, maar ik vrees als ik dit als woon werk verkeer in ga zetten; ik het geen werk vol hou. Kenteken plus driehoek valt teveel op als je met 145 over de a16 rijdt.
@brave: zou al een stuk minder opvallen als je gewoon 120/130 rijdt, zoals het hoort
Nee agent, ik reed echt geen honderdtachetig…

Dat kan toch nie, ‘k ben met den tractor. Hedde ge wel us een tractor zien die honderdtachetig lupt? Nou dan…
@moveyourmind: Denk dat de agent toch het laatst lacht als hij je kentekenbewijs door de versnipperaar gooit en even je verzekering belt waarom ze zo achterlijk zijn om dat ding te verzekeren.
Held
Waarom bestaat dit eigenlijk om met je X5 en gierton over het weiland te jakkeren? Snap niets van dat RDW.
Lol @ de plaat op de kofferklep!
Ik begrijp het niet. Gekeurd als landbouw voertuig maar niet begrenst. Hoe was dat mogelijk?
@pomoek: Onze trekker loopt ook 60 km/h, maar we mogen er maar 25 mee (2017 40km/h jippy!). Onze trekker is net als deze BMW categorie T5 en die mogen een constructie snelhijd van boven de 40 km/h hebben. (T1 t/m T4 is max 40 km/h)
@robert110: * snelheid natuurlijk, we zullen de vrijdag avond maar de schuld geven.
@robert110: dank je!
Werkt prima om het land mee om te ploegen.. En kan het vanaf nu ook nog in luxe en extra snel!! Ik zeg win win situatie
De kentekenplaathouder is van kiewit auto’s. Die zit in Drachten en bouwde veel auto’s om naar 45km. Verbaast mij dan weer niks dat deze onbegrensd is…
Je mag de snelweg niet op, dat is dan wel weer een behoorlijk minpunt. Verder altijd bewondering voor mensen die op deze manier zoeken naar de mazen in de wet :).
Dan mag er dus ook rode diesel in?
Poeh, dat voordeel gaat hard oplopen.
@CRX: Rode diesel wordt alleen nog in de scheepvaart gebruikt. Wij gooien onze trekkers tegenwoordig met gewone diesel vol (met toenemende diesel diefstal als gevolg).
@robert110: OK, ik woon nu dus officieel te lang in de stad.
Tijd om terug te verhuizen.
@CRX: rode diesel bestaat niet meer..!
@jipp: hier in duitsland nog wel. Loopt de cv op.
@siemi: en in Nederland is het verboden om rode diesel nog te verkopen. Het word ook strafbaar om er in Nederland nog op te rijden meen ik.
@Jipp: in belgie wel nog gewoon aan de pomp te koop ;)
De eerste serie X5 ziet er nu toch wel echt verouderd uit, hoe netjes hij er verder ook uitziet. Direct het nadeel bij deze (f)auto: doe er andere wielen onder, tint de ramen of doe ergens een spoiler, en het is gelijk een kamperbak.
2e serie is wat mij betreft, voorlopig, tijdlozer. Doe mij desondanks maar een Volvo XC90.
@danmar: oh ja lekker gelezen ook verder. Wat een bom duiten voor een brommobiel. Maar ja, premium he,
Toch een leuke brommer voor 16 jarigen…
In de shredder dat tyfusding. Ik heb het echt helemaal gehad met die zogenaamd omgebouwde auto’s. Kom ze te pas en te onpas tegen en er zit altijd een mongool achter het stuur die niet kan rijden. Ga fietsen luie donder
Met dit stuk ellende wil je toch niemand meer opzadelen. Dit is een intens verouderd en lelijk model..in tegenstelling tot bijvoorbeeld de e39. Dat model blijft fantastisch mooi en wordt zelfs alleen maar mooier naar mijn mening.
Dit dit ding, een MMBS T5 hoeft inderdaad niet mechanisch begrensd te zijn. Hij kan dus gewoon 200 rijden. Je mag op de openbare weg echter maar 25 rijden. Op b.v. eigen terrein (mits niet voor openbaar verkeer toegankelijk) mag je harder (dus hek dicht).
25 is in het verkeer gewoon de max, ondanks dat velen denken dat je door deze maas in de wet harder mag. Ook mag je niet op provinciale en snelwegen komen. 80km weg is de max. Na 3 overtredingen binnen 2 jaar wordt een voertuig als deze in beslaggenomen…
@bennieokkels: als je het 2 jaar volhoud voor die schamele 6500, zonder enige belasting etc, dan rij je spotgoedkoop toch een dikke auto en mogen ze em van mijn part na 2 jaar (of zelfs 1 jaar) gewoon meenemen hoor haha
@bennieokkels: Zoiets geldt ook voor snorscooters. En die blijven ook allemaal keurig 25 rijden hè? Ook al zijn ze opgevoerd tot 80… Hahaha
@potver7: maar een MMBS T5 BMW X5 valt iets meer op he….
Verzekering is weer duur. Zo ongeveer €1500,- per jaar…….
Letterlijke pc hooft tracktor
Wat blijft een E53 X5 toch lelijk! Vanochtend nog een geimporteerd model gezien en t bevestigde gelijk weer mijn mening
Alleen diep in de provincie…
Nu vind iedereen ‘m lelijk. Maar toen dat ding net uit was vond iedereen het schitterend. Iedereen wou wel zo’n ding rijden maar het was onbetaalbaar. Heb er toen zelf in gereden en het was geweldig. 4.4 benzine wat een power. Kasteel op wielen.

Aanschafprijs stelt nu weinig meer voor maar de runningcosts zijn torenhoog… Vergane glorie dit soort auto’s.
Wel echt individual

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).