Koop deze Ferrari 599 GTB voor 218,05 Euro [updated]

Auteur: , 18 Reacties

Goed en goedkoop.

599

Altijd al een Ferrari willen hebben? Dat kan nu voor de lage lage prijs van 218,05 Euro. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is op de deur kloppen bij de Chinese overheid. De Chinese versie van Domeinen staat namelijk op het punt om een Ferrari 599 GTB van de hand te doen voor een absolute meeneemprijs. Hoe dan?

Wel, de Ferrari is onlangs betrokken geraakt bij een ongeluk, wat natuurlijk nooit goed is voor de waarde van een auto. Dat gezegd hebbende is het niet zo dat de Italiaanse schone volledig in de prak zit. Sterker nog, als je het laagje stof waar de auto inmiddels onder gevangen zit even wegdenkt, lijkt er op het oog niet veel mis te zijn met de 599. Een medewerker van de plaatselijke overheid in de stad Dongguan legt uit waarom de Ferrari dan toch zo goedkoop is. Een en ander had te maken met valse kentekenplaten:

De auto was niet verzekerd en er bestaat geen informatie over dit voertuig bij de autoriteiten, dus hij kan niet op naam worden gezet (door Chinezen) en je mag er niet mee rijden. Dat is waarom de auto zo goedkoop is. Wij beschouwen het als oud ijzer. Op basis daarvan kwamen we tot een valuatie van 2.430 RMB (311,50 Euro) en daar hebben we vervolgens nog dertig procent afgehaald.

Kortom, de auto behoorde waarschijnlijk toe aan iemand van de triaden. Naast vrezen voor zijn leven, heeft de nieuwe eigenaar daarom nog een andere taak: er staan nog wat parkeerboetes open op de auto die de Chinese overheid graag betaald ziet. In totaal doet je dat nog eens circa 1.300 Euro. Een kleine prijs om te betalen voor de goedkoopste 599 ooit, niet?

UPDATE: dankzij oplettende lezer @supercarwaar weten we dat de veiling inmiddels is opgeschort en er een schikking is getroffen. Alle details daarover lees je HIER.

Bedankt Christophes (twee stuks) voor de tips!

Image-Credit: iets met Chinese karakters18 reacties

Zet maar voor de deur
Wat een kulverhaal. Ze beschouwen het als oud ijzer, blijkbaar is de kiloprijs van oud ijzer wat hoger dan bij ons?
@potver7: Inderdaad. Bedankt Autoblog, voortaan breng ik een oude verwarming of fiets frame lekker naar een oud ijzerboer in Chinaland. Ni hao.
Geen link naar de auto zelf? Lijkt me vaag maar waarom niet? Desnoods als circuit speeltje als je het niet kunt inschrijven.
@tortuga: ik denk dat je de running costs niet kan bijbenen. Ik ook niet hoor ;)
@donald: laat staan de transport naar EU. Maar hier verkopen aan een prikje en de zorgen doorschuiven aan de volgende
Oud ijzer kan dus fout parkeren!?
Waar is de link naar de advertentie?
Rare verhalen dit altijd. Net als het crushen van nieuwe auto’s die van criminelen of wanbetalers zijn afgenomen. Ik snap dat je hem niet meer op de weg wil zien maar verkoop hem in onderdelen en je krijgt er 50x zoveel voor, plus het is geen kapitaalvernietiging of zonde voor het milieu.
@gulli: De overheid heeft het veel te druk met van alles en nog wat. Bij domeinen zitten er soms ook parels tussen. Als er bij DRZ een aantal monteurs werkten en alle auto’s na zouden lopen (eventueel repareren) kon er meer gevangen worden voor die auto’s. Ze doen het simpelweg niet, omdat het te veel moeite is.
Stoffige Ferrari wordt geveild voor bedrag van enkele parkeerboetes

https://www.bd.nl/auto/stoffige-ferrari-wordt-geveild-voor-bedrag-van-enkele-parkeerboetes~aaf35e35/ hier staat de link wel in
@rikr4: dit is niet de link maar een screenshot, dat ook vermeldt staat onder het artikel bij Image Credit.
Lulkoek, voor paar 100 euro was dat ding allang opgekocht, al was het maar door een sloperij.
De veiling is inmiddels teruggetrokken na het bereiken van een schikking: http://news.cjn.cn/gnxw/201906/t3412523.htm
@supercarwaar: Wel een hoop dt-fouten in dat artikel, maar voor de rest volkomen helder!
Ik betaal wel 1000 euro. Zet hem in mn tuin
220 euro en daarna nog een miljoenmiljard euro BPM
Heerlijk die “update lees hier”… verduidelijkt een heel stuk!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).