Koop deze ‘licht beschadigde’ BMW M3 voor 23K euro’s

Auteur: , 39 Reacties

Dit is je kans.

BMW M3 schade

Eigenlijk willen we deze advertentie bestempelen als een ernstig geval van misleiding, maar dankzij de titel kunnen we dat niet doen. Bovenaan de pagina wordt immers netjes vermeld dat het hier om een schadeauto gaat. Echter, dankzij de geniepige volgorde van de foto’s lijkt het net alsof er niets aan de hand is met deze sneeuwwitte BMW M3. Dat is totdat je de kronkel aan de voorzijde van de auto ontdekt en verder kijkt dan de eerste foto.

Wanneer je bladert door de verzameling foto’s, bemerk je dat deze M3 er helemaal niet zo netjes uitziet als je aanvankelijk had verwacht. Eenmaal aangekomen bij de neus, is het overduidelijk dat deze machtige 3 Serie, waarvoor we een aankoopadvies hebben gemaakt, een flinke klapper heeft doorstaan. De voorschade is dusdanig dat zelfs de constructie die de motor behoort te beschermen er van langs heeft gekregen. Overigens is de airbag aan de bestuurderkant ontploft, dus die mag ook vervangen worden.

Dit is slechts het begin van de pret. Afgezien van het feit dat de voorkant van deze BMW M3 aardig naar de gallemiezen is, betreft het ook een auto met buitenlands kenteken. Wie overweegt de auto op de kop te tikken, moet dus rekenen op het nodige papierwerk om hem te importeren.

Is er dan helemaal geen lichtpuntje te bespeuren? Natuurlijk wel! Durf je voor 23.000 euro en de bijkomende kosten daadwerkelijk je slag te slaan, dan ligt er een boel pret voor je in het verschiet. De BMW M3 wordt namelijk aangedreven door een 421 pk sterke achtcilinder en is daarbij ook nog eens voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak. De trappelende paarden kun je dus gezellig naar de achterwielen roeren.

Met dank aan @syncro51 voor de tip!39 reacties

Lijkt me gezien de schade en de marktwaarde van zo’n auto in goede staat een vrij straffe prijs. Ook nog eens op niet-NL kenteken, al zal restant BPM op zo’n kreukelaar niet zo veel zijn.
Denk dat je voor de zelfde prijs ” ” 2500 a 5000 bij telt dat je een komplete zonder schade terug vind
@tortuga: plusteken herkent hij niet 😮
@tortuga: jazeker.
@tortuga: €30.000? Dat wordt krap hoor.
Anders wil ik wel graag weten waar :)
Voor dat geld liever gewoon een schadevrije M4.
@alcantara: Dat wordt voor dat geld dan een halve M4?
@alcantara: de reactie hierboven is iets reëler
@alcantara: voor 23 k?
@alcantara: dan pak ik een nieuwe RS5 voor dat geld.
@romeoalfa: een wat? Je vergelijkt een bmw met de onderstuurkoning van de weg?
Misschien iets voor een nieuwe autoblog rubriek?
CasperH, Willeme en Jaapiyo sleutelen eraan. 720s en RubenPriest doen wekelijks verslag met leuke stukjes tekst. Ikschrijfookoverautos kan dan foto’s maken.*
Aan het einde gaat Wouter ermee op pad die hem dan helemaal in de puinpoeier rijdt….
En begint het hele verhaal weer opnieuw…

*als jullie een andere verdeling willen, prima, het is maar een schit voor de boeg 😉
@grrrrommmmm: moeilijk varen met ‘schit voor de boeg’
@erok2907: stim tietsenbird!
Leuk project voor in de zomermaanden.

Nou is het ’s nachts veel te koud om de deur uit te gaan om voor onderdelen te gaan shoppen.
Als dit wilt opknappen dan moet je ongeveer €12.000,- erbij tellen.
@chefke1969: jij de offerte via Carglass al wel binnen?
@chefke1969: plus de rest. Airbag(s?) vervangen, plaatwerk is beetje verdoezelend recht gebogen, motor moet eruit, waarschijnlijk chassis richten en de delen zijn echt duur. Succes!
Ga maar eens kijken wat originele M onderdelen kosten.
Motorkap , beide voorschermen, xenon koplampen, voorbumper, roosters , oliekoelers , radiateur, condensor , evt leidingen , radiateur ventilator, frontbalk , frontpartij waar alles opgeschroefd wordt, airbag, klein materiaal, spuitwerk, richtwerk en de manuren . Tel maar uit.
@chefke1969: klusje voor wheeler dealers, daar rekenen ze geen manuren en kan je hem kopen voor 28.000 en dan pingel je er nog wel 50 euro af, go Edd
@maferick74: Edd is toch afgehaakt?
@maferick74: Go Ant!
@chefke1969:
Ik denk dat het meevalt, doordat er nu een hoop onderdelen missen lijkt het heel dramatisch, maar er is vast een heel wat herbruikbaar. Sensoren van de pdc bijvoorbeeld. Zou voor een duizendje of 8 toch wel te fiksen moeten zijn?
Naja, wat weet ik ervan 😁
@chefke1969: zomaar schud je die uit je pols? Volledige voorkop kost je niet meer dan 3 a 4k op marktplaats of ebay kleinanzeigen. Laat staan als je een “in kleur X gezocht” advertentie plaatst. Adverteerde van deze m3 weet precies hoe dat gaat en heeft zijn prijs daar op aangepast;)
@xanpura: ik denk dat chefke het over nieuwe originele onderdelen heeft. Dan zou hij best wel in de buurt kunnen zitten.
@xanpura: bij mijn Alfa gt was ik 2200 euro voor twee xenon koplampen (niet geplaatst). Zal bij bmw niet minder zijn. Totale schade was 9000 euro en mijn auto zag er veel minder erg uit!
Hate to bring it to you… You played yourself.
@xanpura: Hij speelde met zichzelf? Kan best lekker zijn hoor.
@geertvn:
Er bestaat ook nog zoiets als tweedehands.
350 Euro voor een tweedehandse koplamp voor mijn E39.
@e28forever: ja, dat is waar maar dan zal je de herstelling wel zelf moeten doen. Ik zie ze bij BMW of ergens anders nog niet aan de slag gaan met je zelf vergaarde onderdelen.
Juist importeren met schade, scheelt toch weer een klap bpm
In onderdelen verkopen brengt meer op denk ik.
Volgens mij wel fraudegevoelige constructie als je minder BPM hoeft te betalen voor een schadeauto. Ik ben wel benieuwd naar de rekensom. Stel je koopt een M5 e60 en demonteert vervolgens het motorblok en voorbumper, wat voor besparing zou dat uiteindelijk opleveren?
Probleem is je weet nooit of de motor misschien al kapot was voor de schade. Wordt zoveel mee gerommeld, zou er me handen niet aan branden.
Zal de e92 m3 nog stijgen in waarde?
Mijn schatting was met nieuwe originele delen.

Men kan altijd gebruikte delen gaan zoeken door Teun de Beunhaas in elkaar laten zetten.
De gene die zo’n koopt zijn meestal liefhebbers van het merk BMW en die wil een historie hebben van de auto.
Want een M serie is toch wel apart en hangt een ander prijskaartje aan.
Ik ben zelf ook liefhebber van BMW en rij nu al mijn 3e M serie.
Auto heeft een lichte voor schade, ik heb er enkele gezien en gemaakt. een handgeschakelde dus niet ouder dan 2009. Maar 23000 is voor een auto met een niet nl kenteken te veel geld. ( mag een nlse kosten max met geen 100.000 km ) Kwa schade, er zit voor niks op wat de klap opvangt maar aangezien de oliekoeler niet ‘plat’ is zal de schade zeker meevallen. Bumper, koelerpaket en koplampen en de beide kunststof schermen en m.kap met wat plastic zit je aan de 4000,- onderdelen.( gebruikt ). Valt reuze mee. Koop je zoiets, dan heb je wel een kanon van een auto, een echte geloof mij maar… En schade, elke auto heeft wel wat gehad, als t maar goed word gerepareerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).