Koop deze matig uitgevoerde Audi RS6 imitatie

Auteur: , 54 Reacties

De auto is op zich best oké samengesteld. De poging om 'm op een RS6 te laten lijken is iets minder.

Hoe vaak we ook grappen maken over badge-tuning, het bloed van mensen kruipt waar het niet gaan kan. Men blijft het maar doen. Is het de wens om iets meer te willen hebben dan op dat moment mogelijk is? Denkt men daadwerkelijk andere mensen voor de gek te kunnen houden (en zo ja waarom wil je dat dan)? Zijn sommigen ervan overtuigd dat een dikke badge daadwerkelijk vijf pk extra oplevert? We hebben werkelijk geen idee. Als jij ooit een badge op een auto hebt geplakt, laat het ons dan vooral weten in de comments.

Meestal zijn de doelwitten van de badgesnobs auto’s die al een zekere badge appeal hebben. Vooral de Duitse drie wordt slachtoffer. Soms is het alleen een badge. Soms zijn de conversies zo mooi uitgevoerd, dat je niet anders kan dan er een soort respect voor op te brengen. Dat zijn ook vaak de projecten waarvan je niet aan de gedachte kan ontsnappen dat als de eigenaar zich het geld voor de modificaties bespaard had, hij net zo goed the real deal had kunnen kopen.

Tussen deze twee uitersten in zitten echter ‘projecten’ die afhankelijk van je bui op de lachspieren werken of medelijden wekken. Deze Audi die we vonden op Marktplaats valt in die categorie. Kijk vooral even naar de karakteristieke ovalen uitlaten die we kennen van Audi RS-producten in de bumper. Daar zie je namelijk de straattegels doorheen. Seems legit.

RS6-uitlaten

Zoals gezegd in de intro zijn de aanpassingen eigenlijk jammer, want voor de rest is de auto best prettig uitgevoerd. Onder de kap huist een zespits diesel en de eerste eigenaar is niet zuinig omgesprongen met de optielijst. Er zit een S-line pakketje op en van binnen vind je mooi ‘pindakaas-leder’. Wel heeft de auto al best veel ervaring: de teller staat reeds op 250.000 kilometer. Is dat alles nog 18.950 Euro waard, of was deze unit voor ongeveer het dubbele dan toch de betere keuze?

Dank Ryan voor de tip!54 reacties

Je hebt mensen met een echte Rolex ..
En mensen met een nep Rolex ..

Ben er nog steeds niet achter welke groep er nu precies het achterlijkst is ..
@lincoln: wat is er mis met een echte Rolex
@flatsixx: Hangt van het model af :-)
@flatsixx:

Dat is een product ..
En een product is gewoon een product ..

1-0 voor de “echte” Rolex lui ..
@flatsixx: Een rolex is voor mensen die geld hebben, maar geen kennis hebben van horloges. Ze kennen alleen het merk Rolex, want bekend. Koop een Patek Philippe, IWC, Audemars Piguet oid. Beetje hetzelfde als mensen met geld die ineens een Porsche 911 kopen.(Er is zoveel leukers te koop)
@baklava: zo denk ik over breitling kopers. Coca Cola mensen. Kopen wat andere mensen graag willen hebben.
@rolov:

LOL ..
Je snapt geen reet van sieradenhandel ..

4-0 voor het “echte” Rolex volk ..
@rolov: waarom breitling ? Breitling maakt best goeie klokken. Alleen de instapmodellen snap ik ook niet. Die zijn lomp en hebben geen automaat.
@baklava:

Je hebt mensen met echte Louis Vutton / swatch / richemont horloges ..
En mensen met neppers ..

Maar welke groep is er nu eigenlijk achterlijker ..
@baklava: hoe vaak dit soort gesprekken hier gevoerd zijn, is niet meer op twee handen te tellen..

Patek phillippe is anders ook erg bekend.. de prijzen zijn ook nog eens bekend..

Ik pleit voor IWC, prachtig.
@888natan:

Dat is dan al 3-0 voor de “echte” Rolex” luitjes ..
@888natan:

Doe mij maar een Casio. Want niemand wil de exacte tijd weten, het is toch altijd bij benadering.
@jack_abarth: exacte tijd bestaat ook niet, het blijft ten allen tijde een benadering/gemiddelde.
@jack_abarth: over het algemeen wijken deze dure horloges veel meer af dan de goedkopere Seiko, citizen enz. Dus voor de exacte tijd kan je beter bij Casio zijn dan bij rolex.
@baklava: ook een beetje drollen met goud vergelijken hè. Iemand die een Rolex wil, is niet in de markt voor een Patek, of heeft die al en heeft een horloge voor bij het klussen nodig. Er is niks mis met rolex, er is wat mis met de mensen die op basis van een product een oordeel vellen over mensen.
@davelepeef:

Kraaltjes en spiegeltjes ..

5-0 voor de “echte” Rolex” kneiers ..
@baklava: Jij hebt zo te zien bijzonder veel kennis van horloges… NOT!!

IWC past niet in het rijtje van PP en AP. AP is over het algemeen duurder dan Rolex. PP is zo schaars dat je driemaal de retailprijs betaalt, dus nog duurder.

Bovendien valt over smaak niet te twisten.
@momo:

Hopla .. 6-0 ..
@momo: vacheron constantin anyone?
@baklava: haha je raakt mij dubbel. Heb helaas van beide last.
@baklava: gast echt niet doorgedachte comment of wel? Besef ff dat een gemiddelde rolex 12 k kost en de goodkoopste ap of patek al 45k is
@baklava: Lol. Wel beetje cliché hoor..

D’r zitten een hoop foute modellen tussen, zeker, maar ook de PP of de APs worden door foute mensen gedragen.

Als je je een klein beetje verdiept in de geschiedenis van Rolex en de kwaliteit in combinatie met het volume wat ze weg zetten, kan je niks anders dan respect hebben voor ze.

Heb dan helaas nog steeds geen antwoord op @lincoln . Wie is er nou gekker, zij die een neppe dragen of zij die een echte dragen ;-)
@olivier420:

Bedankt dat je mijn vraagstelling in correlatie met het artikeltje wel begreep ..

Tussen de regels door lezend staan er best aardig wat antwoorden ..
@flatsixx: peperduur in aanschaf, peperduur in onderhoud, en delft qua accuratesse het onderspit in de vergelijking met een quartzklokkie van 2 tientjes. En persoonlijk vind ik ze vaak niet zo mooi, maar goed, over smaak valt niet te twisten.
@dondeboer:

Productie kosten van een 20 euro Quartz ding zijn 2 euro ..
En van een 6000 euro “echte” maakt niet uit welk merk is hooguit 600 euro ..

Dus gaat best wel gelijk op ..
@dondeboer: dat geldt voor praktisch ieder ambachtelijk mechanisch horloge. Een willekeurige sportwagen is ook duurder en minder handig dan een Golf. Maar welke willen nou hebben?
@davelepeef:

En nog een sulletje ..
7-0 inmiddels ..
@lincoln: hoho, mij had je al!
@davelepeef: de vraag was wat er mis was met Rolex, daar gaat ik antwoord op. Ik snap echt wel waarom mensen kiezen voor een fraai stukje mechanisch vakmanschap. Daarbij is ’t ook een sieraad. Ik heb zelf ook een automaat om. Maar als ik de trein wil halen, kijk ik even op m’n telefoon, want die is preciezer.
@dondeboer: een Rolex onderscheid zich vooral door materiaalgebruik en afwerking, het uurwerk is niet het meest uitzonderlijk. En als je horloge zo veel afwijkt dat zelfs de NS preciezer is dan gaat er iets niet goed :D
@davelepeef: Mwa, voor een nul minder koop je een klok die van vergelijkbare materialen en (nagenoeg) even mooi is gemaakt, je betaalt vooral voor marketing. Dat is op zich niet erg, maar buiten status en liefhebberij zijn er geen valide argumenten voor een Rolex. Zijn prima argumenten hoor, daar niet van. De klok van de NS is aangesloten op de atoomklok, dus die klopt best aardig. Dat de treinen soms niet helemaal op tijd rijden is een ander verhaal. Mijn Seiko automaat loopt keurig op tijd als ik ‘m veel draag en het niet te koud is. Als ’t tien graden is in m’n slaapkamer en/of ik draag een ander horloge, dan gaat ie iets achterlopen.
@dondeboer: je weet best dat dat gewoon niet waar is. Marketing is een heel groot deel maar daardoor schrijf je op bepaalde modellen dan ook hetzelfde af als wat jij voor je Seiko hebt betaald. Een Grand Seiko kan ook makkelijk 5k kosten, is dat ook marketing?
@davelepeef:

Ja ..
Sieraden zijn 100% marketing ..
@davelepeef: Zekers. Welbeschouwd is een Grand Seiko een belachelijk ingewikkelde oplossing voor een probleem dat we in de jaren 60 al hebben opgelost met een veel beter principe. Het is dankzij slimme marketing dat mensen waarde hechten aan duur geproduceerde mechanische horloges en daarmee hebben klassieke horlogefabrikanten een bestaansrecht. Want het product is in feite inferieur. Neemt niet weg dat ik de Snowflake een zeer fraai horloge vind, met fraaie techniek. Zou ‘m graag dragen, maar ik heb andere prioriteiten. Dus voorlopig heb ik alleen een mooie Seiko Pressage en een mooie Edox. En heb ik een Alfa. Ik ben ook best gevoelig voor marketing.
@dondeboer: eigenlijk bedoel ik quartz Grand Seiko’s :) Maar ik denk dat we het wel eens zijn dat ratio niet altijd de beslissende factor is!
@davelepeef: Eens! Als ratio alles zou bepalen, hadden we allemaal een greenwheelsabonnement, een tiny house en max drie outfits van Zeeman of de kringloop. Brrrr.
@flatsixx: Iets met fout volk en wansmaak.
Ach, ik heb erger gezien. In elk geval geen compenserend RS-logootje.
Interieur: top!
Exterieur: de hele straat denkt dat je drugsdealer bent geworden..
Geurboompje… kamper of irmand met een migratie achterstand…

Voor de rest oerlillijk en veuls te duur… laat maar zitten
@cloverleaf: Migratie achterstand? Te weinig verhuisd of zo?
@vaakbenjetebang: haha zoiets! Ff teruglezen voortaan ;)
@cloverleaf: Sinds wanneer heeft geur producten een status
Zo belachelijk… Maar tegenwoordig zie je vaak de straattegels er tussen. Nieuwe x5 3.0d heeft dat ook, belachelijk…
Zo erg RS6 wannabee is het toch niet, alleen mooie eindstukken i.p.v. die originele rietjes. Geen uitgeklopte wielkasten en logo’s. Er zijn vele ergere versies die een nog kleinere motor hebben dan deze.
@him: Die eindstukken zijn mooi, op een echte RS6. Bij deze is het hondslelijk, dan heb ik liever de originele trapeziumvormige exemplaren.
De leren bekleding ziet er nog erg mooi uit voor de kilometerstand. Sterker nog, het heeft juist een mooi patina gekregen.
@moveyourmind: Trotse billen maken dat leer mooi! Het is gek dat het zo is mislukt , verder is het een mooie auto.
Een fijne auto fout gemaakt.
Vind het wel meevallen. Denk niet dat een nep RS6 het doel was. Ff die uitlaten aanpassen en aanlassen , die folie van de ramen en andere velgen en dan is ie wel te pruimen voor de Audi fan denk ik ( ben ik niet dus ). Ben meer van de sleepers zoals een AMG in business trim. Of een M of RS zonder badges.
Pindakaas? Ik vind het meer Nutella leder 😎
Als je pindakaas er zo uit ziet zou ik m bij ’t vuilnis gooien…
Eigenaar naar TBS kliniek brengen aub
Heb zelf een Audi A4 avant TDI (B8) model. Deze is uitgevoerd met een s-line pakket en s5 velgen omdat ik dat mooi vind.
Aangezien ik de s4 grille ook mooier vind heb ik deze ook geplaatst. (Gewoon nog originele uitlaat aan 1 zijde hoor)

Daar begint het probleem……
S4 logo verwijderen geeft lege plek. S-line logo past niet op die plek!!

De opties:
1) een echte S4 kopen met 45.000km per jaar. Dus niet
2) s4 logo laten zitten terwijl ik echt geen badge tuner ben
3) originele grille terugplaatsen

Ik heb dus gekozen voor optie 2 en ben er blij mee.

Kortom, laat iedereen gewoon doen wat hij/zij zelf wil en geniet van mooie auto’s!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).