Koop een dikke Alpina B12 op Marktplaats

Auteur: , 51 Reacties

Want vitamine B12 is essentieel voor een goede werking van lijf en leden.

Het was een geijkt excuus voor dopingzondaars over de hele wereld als ze door de autoriteiten gevraagd werden waar ze eigenlijk al die naalden die ze kochten voor nodig hadden. Vitamine-B12 shots mijn beste, ik zweer het je.

Ook deze ‘Siebener’ heeft flink aan krachtmiddelen gezeten, maar dan het goede spul dat komt uit het Duitse Buchloe. Niet van die gekke middelen die Filemon Wesselink op internet koopt om uit zijn biceps uit hun voegen te laten barsten. Dat kan je in Duitsland ook krijgen, maar dan moet je langs bij bijvoorbeeld G-Power of Lumma.

Bij Alpina, waar daar hebben we het uiteraard over, gaat het er allemaal wat decenter aan toe. Of je dat leuk vindt of niet is natuurlijk een kwestie van smaak, maar op de redactie zijn velen fan van Alpina. Voor uw scribent geldt dat nog eens extra voor de modellen die ze pak ‘m beet een jaar of twintig geleden maakten. De tijd van de E46, E39 en E38, de gloriedagen van de slanke, ingetogen sportieve BMW’s.

De Alpina-aanpak pastte perfect bij die auto’s en het feit dat het bedrijf destijds op het vlak van de motoren nog wat verder ging dan de ECU aanpassen en wat koeling verbeteren spreekt ook tot de verbeelding. Zo heb je in deze B12 bijvoorbeeld geen 5.4 liter grote V12 meer, maar een tot 5,7 liter opgeboord exemplaar. Gevoelsmatig toch wat meer bijzonder dan een ander chippie.

Het exemplaar dat we hier bij de kladden hebben staat te koop op Marktplaats en komt uit 2000. Het is dus een facelift model met de ‘Tränen Augen’ die ook de prelift E46 uit die tijd sieren. De buitenkant is Alpina-blauw en aan de binenkant zit zwart leder inclusief de kenmerkende groen/blauwe Alpina-details. De dikke V12 onder de kap levert 387 pk aan de op klassieke Alpina-wielen geschoeide achterbanden. Deze hebben nog de mooie stijl van vóórdat Alpina besloot dat de spaken gebogen moesten worden.

Alpina bouwde in totaal 202 B12’s, waarvan 59 de lange variant betroffen. Deze blauwe schicht behoort toe tot die laatsten. De auto is voorzien van alle luxe die 2000 te bieden had, zoals xenon en een toerenteller. Voor 36.500 Euro rijd je ermee weg.

Bedankt Rachid voor de tip!51 reacties

100 euro per pk… kan goedkoper
@silverarrow: daarom staat de auto echt al heel lang te koop. Denk dat ik deze al bijna een jaar geleden te koop heb zien staan ofzo
EDIT: is gefixt

Ik vind deze wel aan de prijs met een halfords navigatie erin, dan hoort er ook het 16:9 scherm van de facelift erbij, net als bij mijn ex 750i, dat maakt het af!
@carwax: Eensch! En om nog maar te zwijgen over die tochtstrips… Overigens vind ik die 4 uitlaatpijpjes too much. Liever heb ik dan dit. Weliswaar de helft aan aantal cilinders en niet zoveel pk-tjes, maar een stuk subtieler.
@carwax: ik wilde net al posten dat er volgens mij iets niet klopt. Bij de facelift hoorde ook de breedbeeldmonitor. Niet dan?

Dit zaakje stinkt als rotte vis
@prop: als je op de link klikt is de advertentie niet meer beschikbaar en via autoscout vind ik hem ook niet meer.

Zal me niks verbazen als de wagen een schadeverleden heeft.
@prop: hij is van oktober 2000.
@prop: Het stinkt verschrikkelijk.

Volgens de advertentie is dit exemplaar nummer 3. Wikipedia vertelt dat de e38 B12 5.7 is gebouwd van ruwweg 1995 t/m 1998. Het bouwjaar van deze auto kan dus nevernooitniet 2000 zijn. Dit zou ook de verouderde navigatie verklaren. En die facelift lampen die zijn er gewoon naderhand ingezet.

Maar goed, ik ben geen expert…
@thefavis: in een keer zie ik het. Is geen facelift. Let op de dorpels. Facelift heeft kunststof overzetdorpels die helemaal doorlopen. Deze niet. Dus de neus hoort niet op deze auto.
Classic hoor zo’n VDO op het dash….
@hokeej: daar heeft mercedes zijn inspiratie dus vandaan
Prachtig prachtig.. Alleen hij steeds volgens mij wel bij een ‘vreemde’ dealer te koop.. En haal die windschermen bij de ramen aub weg!
@ruudbmw: Alleen hij staat volgens mij…….
@ruudbmw: dat eerste dus.
Voor de echte bmw/alpina rijder… Asocialer parkeren is bijna onmogelijk
Staat al maaaaaanden op marktplaats dit ding
@s62b50: advertentie is al niet meer online.
Hij is al weer weg.

Ik herkende de locatie.
Vraag me af of ik de enige ben maar ik vind die letters van de typeaanduiding op de achterzijde altijd zo aftermarket overkomen bij alpina’s. Alsof iemand wat lettertjes heeft gekocht bij de lokale autohandel en ze zelf op z’n wagen heeft geplakt.

Buiten dat is het natuurlijk in mijn optiek nog steeds de mooiste 7 serie ooit gemaakt. Helaas is E38 nu behoorlijk op leeftijd aan het raken om er dagelijks (op een economische wijze) lange afstanden mee af te leggen anders had ik m’n huidige 745i allang verkocht.
Voor mij iets too much, een mooie Alpina B3 wordt ik warmer van
Ik heb deze auto zien staan op bimmerfest dit jaar. De eigenaar en zijn vrienden deden mij aan jetcars denken….zou deze dus nooit kopen. Ben er overigens wel langs gelopen en heb er even in gekeken, maar van binnen is de auto absoluut niet netjes zoals je zou hopen/verwachten van een dergelijke auto. Typisch gevalletje jammer
Eeeen verkocht! Advertentie is weg…
@venividivici: Of bewust verwijderd door eigenaar na het AB nieuws haha
@venividivici: nee. Was verlopen en weer op ieuw geplaatst
Gaaaaf!
Ik heb nog in zo een als deze een stukje mogen rijden. Heerlijke wagen echt.
@kilum: bofkont :)
“Luie” autofabrikant. Liever een echte BMW
Deze is volgens mij mooier en goedkoper. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=228529841
@e38ossie:
Moet je hem nog wel even importeren, gaat je ook een lieve duit kosten aan bpm…

Ontopic;
Misschien is dit niet persé de allermooiste B12 die je kan vinden, het is toch wel een legendarische kar, die 7 serie uit die tijd…
Het blijft mijns inziens één van de mooiste auto’s aller tijden…
@stationcar: nee hoor daar zit amper nog BPM op. Dat loopt terug hoe ouder de auto wordt.
@stationcar: de allermooiste B12 kan ook geen e38 zijn, maar een e31…..
Oh en brede scherm is pas voor de allerlaatsten. Facelift is al vanaf 98.
@e38ossie: breedbeeld navi is gekomen met de e39 fl in 2000 vgm
@undifined1: klopt. Maar stel dat deze ALPINA pas later op kenteken is gezet. Bouwjaar 2000….. Geproduceerd is 1999. Dan heb je gewoon oude type scherm.
Xenon én een toerentellert nog wel!
Dikke uhhhh… Alpina !
Ultieme sloep, vele malen mooier dan de generatie erna. Hadden maar meer mensen zo’n auto bij mij in de straat, dan mochten ze elke ochtend om 7uur langsrijden om me wakker te maken :)
Door deze wagen ben ik als puber autoliefhebber geworden. Ik stond aan de grond genageld. Ik zag een dikke zwarte BMW in mijn straat staan en merkte meteen op dat er iets speciaals en exclusief aan was. Het was pas jaren later, met de opkomst van Google dat ik las dat het een Alpina was. En de liefde is gebleven, laat me een daily uitkiezen en ik ga voor de B6 GC of de B5 Touring. Nu nog boven budget maar
* op een dag komt ie sowieso op mn oprit te staan.
zeker Japanse import met die windgeleiders en zo’n Nintendo game & watch scherm op het dashboard.
Tellerstand zal van rechts naar links lezend meer kloppen dan op zijn Europees.
Collectors Item is het zeker, als je de onderhoud historie kan lezen. anders is het alpinaatje voor 36k
@overwin: hahaha zie nu dat de tellerstand eindigt op een 0. zou een 3 moeten zijn dan ???
Sja dit is nu een regelrechte kamperbak – wil je toch niet in gezien worden…
@summersky: Jij hebt smaak, dat is duidelijk!
Terug naar je Dacia!
@bmwtouring: Nou het zegt: ik zou liever in een mooie, nieuwe Dacia worden gezien dan in zo’n geval idd.
@SummerSky: haha inderdaad. Leuke auto als je dagelijks de break dance op de kermis mag besturen maar de gewone man wil hier toch niks mee te maken hebben.
Nope. Pre-facelift is veel mooier.
Koop dan gewoon een originele onverprutste: http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=290619462
Ik weet dat het niet zo bijzonder is als deze Alpina, maar voor dat geld kocht ik toch een F01 750i van een paar jaar oud. Veel meer luxe en meer PKs…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).