Aangeboden: een “bad ass” Kadett met roestige looks

Auteur: , 28 Reacties

Je Opel Kadett moedwillig roestig maken: men doet het.

Men verlangt wel eens terug naar de jaren ’80. “Want toen was het leven simpeler”. Daar valt over te twisten, maar qua auto’s was het inderdaad ietwat overzichtelijker. Als Jan Modaal die ‘een auto’ nodig had, reed je ofwel een Volkswagen Golf ofwel een Opel Kadett. Die laatste, de voorloper van de Astra, is zo seksloos dat het eigenlijk precies daarom een icoon is. En vooruit, als GSi kon je er al weer heel wat meer mee.

De Kadett is daarom het toonbeeld van een 13-in-een-dozijn-auto, maar nu begint de auto toch een soort cultstatus op te bouwen. Dat heeft er ook mee te maken dat de laatste Kadetts die aan de liefhebbers ontsnapt zijn veelal in compacte pakketjes worden geperst. Het exemplaar wat we vandaag bekijken lijkt dichtbij hetzelfde lot te zitten. Letterlijk en figuurlijk.

Want aan de ene kant moet gezegd worden dat deze blauwe Kadett gewoon niet zo fris meer is. Roestplekjes, veel vervangen onderdelen, vaal plastic, et cetera. Je zou zeggen dat de carrosserie zelf ook betere dagen heeft gezien, maar dat is de bedoeling. Bad ass ruige look, zo zegt de verkoper. De afgekloven lak is ‘patina-look’ en is zelf achteraf aangebracht. Onder deze aangepaste ratlook gaat dus gewoon een strak blauwgrijze lak schuil. Om de look af te maken zijn er ook stalen velgen gemonteerd, wel met nette banden.

Afgezien van wat kinderziektes dus wél een Kadettje met een eigenaar die er naar heeft omgekeken. De kilometerstand van 107.023 km is ook niet eens extreem. En door de roestlook zal de echte lak beter zijn dan menig Kadett, want bescherming. Bovendien is er van binnen ook het een en ander veranderd, met name de panterprint voor de achterpassagiers en de walvispenislederlook voor de voorstoelen vallen op. Nogmaals, dat betekent dus dat je perfect gestoffeerde voorstoelen krijgt, in een net niet rotte Kadett.

Kadett Ratlook

Vandaar dat de verkoper er nog 1.650 euro voor wil vangen. Relatief veel, maar voor de kilometerstand en het eerdergenoemde gebrek aan serieuze gebreken maakt het één en ander goed. Bovendien lijkt verkoper Rob gevoel voor humor te hebben, te zien aan passages zoals deze…

Op basis van een hele harde E Kadett (zie foto 3!) Slechts 107.000 km gelopen. Nieuwe distributieriem etc. En nog een automaat ook. Heerlijk cruisen. Is echt van een oud vrouwtje geweest, al geloof je dat vast toch niet haha

…is hij ook nog een beetje maatschappijkritisch…

Deze auto is een dikke middelvinger naar alle status leaseautos en elektrische autos. Dit is zoveel koeler!

Oja, hij is ook nog heel zuinig.

…oh, en de panterprint was tevergeefse hoop. Excuses daarvoor. Wel is de achterbank dus niet afgeragd. De FakeTaxi-sticker op de voorruit doet anders vermoeden.

Ps. Panterkleed over de achterbank is los haha. Die is van mn vriendin. Die krijg je er niet bij. Achterbank eronder is gewoon netjes. Geen afgeragd hok naar serieus bedachte ratlook!

Een bijzonder Kadettje dus. Voor de liefhebber. Van een oud vrouwtje geweest. Verzin zelf nog maar een cliché. Kopen kan hier.

Met dank aan Michael voor de tip!28 reacties

via Android app
De enige middelvinger die opgestoken wordt is naar de bestuurder van dit zielige geval.
@nvn1993: Jochie toch
@nvn1993: de enige middelvinger die opgestoken word is naar jou wegens domme opmerking…
@sanderz28: De enige die met een vinger wijst is jouw juf van de lagere school en geeft je een tip om ‘lopen’ te gebruiken…
@nvn1993: das Wel een gevalletje dat een “doe is lief” opmerking nodig heeft Navin. Lighten up bro!
via Android app
@galgootje: ja autoblog moet eigenlijk eens een bewerk knop maken voor de opmerkingen. Toch wel spijt nu :(
@nvn1993: cool, dan is deze reactie toch een die je siert, ik dácht toen ik het Kadettje zag ook iets maar liet het daarbij. Chapeau!
@nvn1993: Geeft niet, iedereen heeft wel z’n momentjes. We vinden je nog wel lief hoor 😚
Gaaf c20xe erin en gassen met dat hok!
@mat1980: zoiets had ik toch ook wel verwacht, dat zo eentje al in zou zitten zelfs…
@mat1980: Een C20let met een sper ;-)
@cossiekiller: Doe dan de C36GET, hier en daar wat aanpassen, aandrijving op de achterwielen en op naar 300 . 😁
@cossiekiller: kon het niet laten om eens op mp te kijken. 2200 euro en een beetje….
Zonde van de vrij origineel uitziende Kadett, maar met een smerig snel blok erin is dit wel dikke lol
Ratlook altijd plus een. Fake ratlook altijd min een.
Leuke eerste auto toch voor een jonge gast! De fake taxi sticker moet er alleen af, dat kan écht niet
@el-loco: niks mis met FakeTaxi vriend.
@awesome: geweldig inderdaad!
Ik was gematigd positief, tot de FakeTaxi sticker… zonde
Zou leuk staan naast mijn golf 2. Maar dan heb ik twee oude hokken en een nieuwe. Beetje teveel van het goede. Met een smerig snel blok erin harstikke leuk denk ik!!
Breng maar naar Jet cars Rotterdam.
Een auto uit de tijd dat je automaat nog met een stoffer kwam…..
Zo te zien is er beter voor deze auto gezorgd (op technisch vlak) dan voor de gemiddelde golf gti.
Geweldige auto’s heb er 2 gehad 1 1.3 met handchoke en de 2.0 16v GSI en die laatste is toch serieus snel
@rob5nismo: zoveel lol gehad rond mijn 16e toen een vriend een licht gekietelde 2.0 gsi had. Dat ding reed echt elke tunerbak zoek.
@kle500: dat bedoel ik het zijn nog steeds goede blokken als je ze laat reviseren en idd gelijk laat kietelen omdat de boel dan toch al uit elkaar ligt
En nog verlaagd ook.
Ik zie af en toe een hele mooie D-Kadett rijden. Die liefde zie ik meer ondanks ik zelf vroegah een E-Kadett GSI gehad heb. Wat toen echt tof was…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).