Koop een dikke M4 voor weinig

Auteur: , 23 Reacties

In China kun je nu voor ongeveer 11 duizend euro in een nieuwe M4 stappen. Met heuse rode remklauwen, luchtroosters in de motorkap en een fel oranje laktintje. Klein detail, het is geen BMW.

Helaas verraden de foto’s dat het niet om de 431pk sterke coupé uit München gaat. Het worstje dat we jullie voorgehouden hebben is namelijk de ‘nieuwe M4’ van de Chinese fabrikant Great Wall.

Een mini-SUV die afgezien van zijn naam en een mooie badge in de grille, weinig met de Duitse powercoupé van doen heeft. En dat is een compliment, want over het algemeen wordt er nogal op los gekopieerd bij het merk. Onder het motorkapje van het karretje ligt dus geen geblazen zes-in-lijn maar een atmosferische 1.5 MPI met een karige 105 pk en 138 Nm. Ongeveer vier keer zo weinig als zijn gespierde naamgenoot.

Wie dacht met de SUV het terrein te kunnen bedwingen, komt bedrogen uit. Enkel tweewielaandrijving is leverbaar. Wel wordt je als Chinees heel blij van de rijke veiligheidsuitrusting die bestaat uit maar liefst twee airbags, in hoogte verstelbare gordels, remschijven rondom en ABS. Ideaal dus om tegen een ‘Great Wall’ mee te rijden.

De M4 komt ook naar Europa. Rusland en Oekraïne kunnen het karretje volgend jaar kopen, later volgen meer landen. Voor zover we nu weten zijn er geen plannen om de M4 naar Nederland te halen. Jammer? Nee.23 reacties

Hij zou hier niet misstaan tussen al die suffertjes van de wannabees in de gemiddelde Vinexwijk.
Voor het eerst vond ik de advertentie die half in beeld springt als je op de link naar de galerij klikt totaal niet storend of in de weg staan ;)
@mylvan:
Welke advertentie?
Neem toch een abonnement man..
via Android app
Hallo Ford Kuga
Ziet er niet eens zo heel verkeerd uit.
Wanneer je met je ogen knijpt ;) , lijkt het ook wel wat op een Suzuki SX4
@gash:Voorkant een kleine cx-9, zijkant inderdaad de SX4, achter een VW golf, en interieur van een 6 jaar oude toyota. We hebben erger gezien! Geef ze nog 5 jaar en er staan modellen vergelijkbaar met Kia en Hyundai.
@mipmip: + namaak Lexus-stuur
Waarom jammer? Zou zeer welkom zijn nl, eindelijk weer eens betaalbare nieuwe auto’s zonder fratsen. Dacia boert ook aardig tenslotte.
@ mr. Brown, waar rijd jezelf mee?
@sjonnie82: Een grote gele elektrokar van NS, inclusief chauffeur.
@MrBrown: dus geen recht van spreken…..
Rusland en Oekraine hebben eerst wat anders te fixen.
@freezzr: Great Warr …
“Great Wall”, wat een belachelijke merknaam blijft dat toch…
Verder hoop ik dat die Chinese brol spontaan in de fik vliegt.
@Carreza:
Dat zou ze op hetzelfde niveau zetten als Ferrari en Vlamborghini, dan leren de Chinezen wel heel snel..
@tupperware: Niveau zetten?is het niet plaatsen? Detail, maar toch…..
@tupperware: ze zijn goed in kopiëren dus er is hoop.
Doet me een beetje denken aan een mix tussen een Kuga, Dacia en iets suzuki achtigs maar het is geen shameless copy. Het is al een start, en tegenwoordig heeft iedere auto wel wat van een andere weg. Ik ben wel benieuwd naar hoe weinig NCAP sterren hij zal krijgen.
Ik las dit bericht net op flitsmeister en tot op de titel en de laatste zin is dit copy pasta of andersom… Of worden jullie posts ook op flitsmeister gezet ? Anderzijds is het gewoon copy pasta
@480turbo: ok nu lees k verder en die pauper tuner met die fto en de golf drag kar ook bijna alle artikelen xd dus flitsmeister schrijft geen eigen autoblog berichten :p
@480turbo: of je kijkt even en verder, en ziet tot je verbazing het AB logo. Oftewel, hun ‘autoblog’ berichten schrijven ze idd niet zelf, maar is een nieuwsfeed van AB zelf..
@fatique:
Ok bedankt vo de tip had ik inderdaad niet gezien :p

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).