Koop een Haarlem’s huis met een eigen brug

Auteur: , 35 Reacties

Kom jij met cold hard cash over de brug voor dit optrekje?

Huisblog op de donderdagmiddag, wat wil je nog meer? We hebben namelijk weer een interessant stulpje gevonden voor de autominnende medemens. Ook de ruimteminnende medemens komt overigens aan zijn trekken met dit object, want in totaal krijg je maar liefst 13.755 vierkante meter grond voor je pegels verdeeld over drie percelen.

Bij dat soort getallen denk je waarschijnlijk al snel dat de locatie van al dit moois te vinden is in het midden van nergens tussen een paar verdwaalde koeien in bijvoorbeeld Groningen of -oh gruwel- Limburg. Maar niks is minder waar. De bungalow, paardenstallen en loodsen liggen namelijk gewoon aan de rand van de randstad in Haarlem. Na een klein stukje rijden ben je dus in de beschaafde/onbeschaafde wereld, maar thuis in ‘de Groene Zoom’ waan je je in een oase van rust.

Zoals je echter van ons gewend bent is er nog een extra reden waarom juist wij autoliefhebbers aandacht geven aan dit buitenkansje. Is het een garage met ruimte voor 15 auto’s? Krijg je er een Lambo gratis bij? Neen! Maar je krijgt er wel iets anders bij:

Brug

Jawel, naast een passende Excalibur achter in de hoek staat een brug waar je al je onderhoud zelf mee kan uitvoeren. Til die oude Triumph Stag op en wordt blij van de oliedruppels die langzaam op je hersenpan vallen. Bekijk alle nieuwe plaatsen die de roestduivel bezocht heeft op je klassieke Giulia. Lift die E36 driftbolide die je in het weekend van de baan hebt gereden omhoog en gniffel even weg bij het geluid van de omlaag lazerende uitlaat. Autoliefde was nooit mooier dan in je eigen huis.

Je handen zwart maken kan voor de schappelijke bedrag van 1.700.000 pegulanten. Bij die prijs inbegrepen zit overigens ook nog een aparte vrijstaande garage met capaciteit voor één auto. Superdeal?

Bedankt Jeroen voor de tip!35 reacties

Leuke foto’s! En ik maar denken dat het hier gaat om een brug over water! hahahahaha
@rocky: Dacht ik ook.. zn mooie ophaalbrug haha
Oh zo’n brug, bij het lezen van de titel dacht ik aan een brug als in; weg over iets heen.
Je krijgt er ook een caravan bij, woow!!
Ik had toch een heel ander beeld qua huis voor deze prijs.
@newguy92: eens! Ik vind het een ronduit lelijk huis. En qua woonoppervlak valt het ook nog eens tegen met 195m2.
@newguy92: Zou gewoon in de garage gaan wonen.
@newguy92: op die plek lijkt het me een redelijke prijs voor het stuk grond. Huis eraf, Belgisch nieuwbouwkasteel erop.
Zo’n huisje lijkt me heerlijk voor als je pensionado bent. Gelijkvloers, ruim, groot terrein, beetje gras maaien, beetje auto sleutelen. Ja, zie het wel voor me.
@viezefreddyw: jij bent een soort boer?
Hoewel Haarlem een mooie plek is, is dit echt te depressief. Lijkt inderdaad op een woning ergens in Friesland oid. Slopen en een prachtige villa bouwen met een rieten dak.
@e550: Mee eens. Als echte Haarlemse “Mug” zou ik deze locatie ook niet echt als Haarlem bestempelen. Het ligt in het stukje niemandsland tussen de Randweg en het Ramplaankwartier (wat eigenlijk als je het op de kaart ziet ook meer bij Bloemendaal hoort en daar vroeger ook onderdeel van was).
Voor wat betreft het huis: Veel grond dus voldoende ruimte om te gaan slopen en er iets anders neer te zetten….. want wat er nu staat is niet echt aansprekend. Dat wordt nog eens bevestigd door het gebrek aan foto’s op Funda van hoe het huis er vanbinnen uitziet. Het is misschien een smak geld maar voor nog geen € 125,- per m2 is dit eigenlijk een koopje!
@ahs1979:
Jij snapt hem, het gaat om de vierkante meter prijs !
Koekje?
De manier waarop dit artikel geschreven is, schitterend haha!

” Lift die E36 driftbolide die je in het weekend van de baan hebt gereden omhoog en gniffel even weg bij het geluid van de ervan af lazerende uitlaat.”

Met zeer aangrenzende waarschijnlijkheid de situatie geschetst die zich zou voordoen wanneer ik de knaken voor dit huis had liggen hahaha.
Shit nu moet ik mijn ekkermannen gaan wisselen bij het wissel kantoor voor peluganten… Zijn ze in waarde nog wel gelijk?
De bejaardengeur dringt al door tot in mijn neus bij het zien van de foto’s. Leuk voor als je een gepensioneerde boer bent die goed geboerd heeft, maar voor dat geld vind ik dat er wat mooiers te vinden is.
Waar is het huis? Ik zie alleen een weiland en een schuur
Lelijk
1,7 miljoen euro voor een etagewoning van een flat. Wel een ruime en vrijstaand, maar dan nog. Bovendien is het wel leuk en aardig om 15 auto’s in een voormalige kas te kunnen stallen, maar ik zou doodsbang zijn als het een keer zou gaan hagelen.

Enige positieve is de werkplaats, daar is wel wat leuks van te maken. Maar voor de helft van het geld kocht ik net zo lief een landgoed in één van de landelijker gelegen provincies.
@moveyourmind: geld verdienen met een caravanstalling.
@dailydriver: Op zich een goed idee, maar dan moet er wel een wat grotere loods bij zitten. Hier kan je mss. net een 12 caravans kwijt. Levert op jaarbasis nog geen 4000 euro op. En dan heb je ook nog iedere keer volk over de dam.
@moveyourmind: Glas is echt niet stuk na de eerste de beste hagelbui hoor. En anders hou je het bij een wat beperktere collectie (4-6 stuks) die je gewoon in de loods kwijt kunt.
Wij hebben ook een brug.
@ronaldddvos: Ik ook. Achter m’n voortanden.
Zoveel grond is niet goed voor mij. Dat weiland wordt dan sowieso een driftveld. En de rest opslag voor de enorme hoeveelheid automeuk die ik daar dan neer zet. Kriej proat van.
Het grappige is: Er is óók een brug over water. En wel bij het inrij-hek.
@mout: Nee, dat is een dam met een rioolbuis eronder. Een brug is toch echt iets anders.
Je zit wel gezellig zo op die witte plastic stoelen met de fam..
Dat is aan de Vlaamseweg in Haarlem.
Ik heb van de (blijkbaar) voormalige bewoner, een ex-garagehouder, wel eens een tweedehandsje gekocht, die verkocht ‘ie vanuit die mooie werkplaats.
Het huis zelf vind ik niet mooi. Voor 1,7 miljoen euro kun je veel mooiere huizen kopen. Maar toch zie ik mijzelf wel daar wonen. Ruimte genoeg om auto’s te stallen, een brug waar je aan je auto kunt knutselen, en als je dat grote grasveld asfalteert kun je ook nog een leuk driftparcours of kartbaantje aanleggen.
Peluganten…., Autoblog blijft me verbazen ;-)
Hebben!
Ach… het is maar water onder de brug…

Wel even die peardenstallen ombouwen zodat je wat meer paarden er kwijt kan. If you know what I mean…
1,7 miljoen?? Ge krijgt er die plastieken stoelkes toch bij dan? Mottiger kunt ge u 1.7 miljoen nie spenderen :-)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).