Koop een stuk land inclusief 340 auto’s voor weinig

Auteur: , 28 Reacties

Heb je er altijd al van gedroomd een grootgrondbezitter te worden met een enorm wagenpark? Die droom kan nu werkelijkheid worden voor een appel en een ei.

Nadeel: de grond ligt in de Canadese provincie British Columbia. Een gebied met prachtige natuur, maar ook een gebied waar verder niks te doen valt en het regelmatig behoorlijk koud is. Nog een nadeel: de meeste van de 340 auto’s zijn er niet echt goed aan toe.

De locatie van het ruim twee hectare grote stuk land wordt omschreven als tien minuten rijden van Salmon Arm en een uur vanuit Kamloops. Voor het geval je nog niet zeker wist dat het ergens in de middle-of-nowhere ligt. Aan de pluszijde: Salmon Arm klinkt wel als een plaats waar je een lekker vers zalmpje kan scoren.

De grond is eigenlijk bedoeld voor agricultuur, maar je mag ook het sloopbedrijf dat er reeds gevestigd is doorzetten. Dit sloopbedrijf is ook de reden dat er 340 auto’s op het terrein staan, die bij de prijs zijn inbegrepen. Nu we het toch over de prijs hebben: die bedraagt 1.450.000 Canadese Dollars. Dat vertaalt zich naar iets meer dan één miljoen Euro.

Voor dat bedrag krijg je naast de grond en de auto’s ook nog een gerenoveerd huis, een werkplaats waar je aan de auto’s kan werken en nog een gebouw opgebouwd met staal. Daarnaast zijn de materialen om een flink grote overkapping te bouwen al aanwezig.

De autoverzameling zelf bestaat voor zover we kunnen zien uitsluitend uit Amerikaans staal in een vergevorderd stadium van ontbinding. Volgens de advertentie hebben de auto’s een waarde tussen de 500 en 35.000 Dollar. Dat laatste geldt waarschijnlijk voor één auto en het eerste voor de rest. Maar dat mag de pret niet drukken. 340 auto’s, een huis, een werkplaats en een lap grond voor één miljoen? KOOP DAN!!!28 reacties

Domweg te duur.

De verkoper zal in zijn leven geen koper vinden.
Een veiling na zijn dood zal het optrekje kunnen verkopen voor een simbolische 1 CAN $.
Lijkt me heerlijk om daarheen te lopen, kijken wat en nog doet en dan elke maand een andere auto op te lappen. De leukste / bijzondere volledig restaureren en de rest lopend krijgen, halve dag of dag mee cruisen en dan verkopen aan iemand die er de tijd voor heeft. Heerlijk!
@joostie: *daar doorheen te lopen. Naar Canada lopen vanuit Eindhoven is best een eind…
@joostie:
Alleen jammer dat je een anderhalf jaar met één wagen bezig bent.
Dus zul je een serieuze 510 jaar oud moeten worden, sorry ik neem het terug zo’n 330 jaar oud, want je krijgt ongetwijfeld routine ! Ow nee, 689 jaar oud, je gaat balen om iedere dag tussen dat schroot te zitten en te moeten werken.
@desjonnies: tussen schroot zitten is niet erg. Dit is echter andermans schroot. Om van zoiets te kunnen houden moet je het zelf verzamelen.
Je kan een jaar vullen met rondslenteren op zo’n plek… Heerlijk al dat karaktervolle, half vergane, metaal uit vervlogen tijden!
Eerlijk is eerlijk het landelijk gelegen vrijstaande woonhuis staat goed in de verf:

https://images.century21.ca/Listings/CLS/176/1196278/ED09DE340616B7917208A64EEB9DDF5E.Jpg?width=650&height=487&scale=both&lang=en-CA

Alleen jammer dat het niet veel groter is dan een kippenhok.
@moveyourmind: met zo’n schuur en tuinvulling heb je alleen maar een keuken, badkamer en douche nodig…
Nou Richard Rawlings. Heb je voor de komende jaren projecten
@arnoldh: ik denk eerder aan dat ander programma, waar ze uit de opbrengst van een aantal auto’s 1 auto heel gaaf restaureren.
@arnoldh: counts kustoms, volgens mij een grotere liefhebber.
@arnoldh: Wheeler dealers. Want geen arbeidsloon.
In het zuiden van het land hebben ze een autobedrijf met een kenmerkende vloer waar je extra voor de velgen betaalt. Dan heb je dit alles voor de helft.
Good ol’ days
Als ik het geld zou hebben en de droom om daar te gaan wonen, waarom niet? Best leuk om lekker te klussen en ’s avonds een stukje zalm te eten.
Ik voel een mooie “ik vertrek” aflevering aankomen…
Misschien leuke basis voor een nieuwe serie van wheeler dealers
Niet louter Amerikaans blik. Ik spot ook een Volvo PV444 station.
@tenaci: Toyota Celica van rond ’72 pontificaal vooraan op de tweede foto. Dat Amerikaanse spul kan mij gestolen worden, doe mij die maar :)
Hmm nu ik wat beter kijk begin ik te twijfelen… :P
Staat zat spul tussen waar je nog prima mee uit de voeten kunt. Zie een paar Dodge Demons en een Roadrunner in werkbare staat, Challenger er tussen. Paar Dusters en Camaro’s. Wat Galaxie’s waar nog wel wat van te maken is. Gewoon ff goed doorziften, weg doen wat beyond repair is en lekker aan de slag gaan!
@E34M5Touring: ik denk dat dat alles wat makkelijk boven de 10k oplevert, er wel tussen uit is gepikt.
@e550: Er staat nog genoeg wat met wat hulp flink geld op kan leveren. T’is moeilijk te zien wat voor uitvoeringen er staan. Roadrunner 440’s etc brengen zelfs in prutstaat nog veel geld op. Helaas kun je dat op de foto’s niet zien. Maar er staat nog wel wat spul wat gewoon geld op brengt. Er staan aardig wat 210 Chevy’s. Die zijn wel aan t stijgen qua prijs. Helemaal nu een ‘echte’ Bel Air bijna onbetaalbaar is geworden.
Alle kansloze meuk eruit, daarna 2 klassiekers per jaar restaureren. Ik zou het doen. Niet, alles zit vastgerot aan de windkant in Canada, helaas.
Dat is best een koopje en er staat nog genoeg spul tussen wat iets leuks van te maken is.
Dat LS blok ziet er al deftig uit om een mooi projectje te starten.
Ooit een vergelijkbaar terein gespot in Uruguay.
Ook allemaal oude Amerikanen. Wil er ooit nog is terug naar toe en dan een paar “opknappers” kopen en met container naar Europa halen. Destijds vertelde die man dat ik ze voor USD 100 pst kon meenemen.. maar ja ik moet dan eerst is onderzoeken wat daadwerkelijk wat waard is/wordt. Er stond iig een Packard die ik gaaf vond maar geen idee wat t kost om zoiets op te knappen.. denk wel dat t leuke projecten zijn als je de tijd en t geld hebt voor de eerste investeringen..
Wat is de oud ijzer prijs?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).