Koop een van de drie gesloten Lamborghini Veneno’s

Auteur: , 27 Reacties

Er hangt helaas wel een venijnig prijskaartje aan.

In 2013 trok Lamborghini het doek af van de Veneno. Oneerbiedig gezegd is deze auto vernoemd naar een vechtstier die ooit een matador aan de horens reeg een ‘speciaaltje’ op basis van de Aventador. Het gaat hier echter niet om wat extra opties, een kek kleurtje en wat badges, maar om een totaal ander design. De auto past daarmee in de traditie van Lamborghini om een exclusief model te bouwen op basis van bestaande modellen en die vervolgens voor ontiegelijk veel geld te verkopen. Andere modellen die in dit rijtje passen zijn bijvoorbeeld de Reventon, Sesto Elemento, Aventador J, Gallardo Concept S en recentelijk de Centenario.

De meningen over deze auto’s zijn verdeeld, maar we kunnen wel stellen dat over het algemeen net iedereen ze mooi vindt. De Veneno is daarop geen uitzondering. Sterker nog, van alle genoemde modellen is het waarschijnlijk de auto die de meeste kritiek te verduren kreeg op zijn uiterlijk. Aan de ene kant kunnen we daar wel in komen, maar aan de andere kant is het juist verfrissend om weer eens een Lambo te hebben die echt extreem is vormgegeven. Want laten we eerlijk zijn: de Huracan en Aventador zijn tegenwoordig een beetje de Golf en Passat voor de rijken onder ons. VAG laat deze modellen qua looks tegenwoordig evolueren op dezelfde wijze als hun huis-tuin-en-keuken wagens.

Van de Veneno werden uiteindelijk 12 exemplaren verkocht. Slechts drie daarvan betroffen coupé’s, de rest waren roadsters. Alle coupé’s waren in de basis grijs, maar elk exemplaar kreeg een aantal accenten in één van de drie kleuren van de Italiaanse tricolore mee. Zodoende bestaat er een Veneno met rode details, een met groene details en een met witte details.

De auto die nu te koop staat is de ‘rode’ Veneno coupé, origineel uitgeleverd aan Antoine Dominic van Lamborghini Long Island. De auto heeft inmiddels 180 kilometer afgelegd en wordt aangeboden voor 8.000.000 Euro. Ter vergelijking: de nieuwprijs bedroeg ooit 3.600.000 Euro en enige tijd geleden werd er nog een Veneno Roadster aangeboden voor 5.700.000 Euro. Maar goed, die open variant is dan ook drie keer minder zeldzaam. Kopen, kijken, of geen van beide?27 reacties

Ergens vind ik het toch wel kenmerkend dat in de naam Veneno zowel het Nederlandse NEE als het Engelse NO voorkomt.
@mauking: Ergens vind ik het toch wel kenmerkend dat volgens die logica het Engelse woord MOCKING in jouw naam voorkomt.

Niet dat ik je belachelijk probeer te maken…
@metalmike: Haha ik heb een vrij random naam idd
hahaha! Wat een belachelijk bedrag voor de lelijkste Lamborghini ooit. Ik zou die 8 miljoen (ik heb het niet en zal het nooit hebben) overhebben voor de volgende 3 auto’s van dat merk samen:
– Lamborghini Countach LP400 Periscopo
– Lamborghini Bravo en
– Lamborghini Sesto Elemento.
Dan heb ik drie essentiële Lamborghinis… Ik “vergeet” dan even voor het gemak de 350 GT en de Espada.
@jeroenwz: Sorry maar de Miura mag natuurlijk ook niet ontbreken!
Al 180km gereden, dus de tank is al bijna leeg! Dan is de nieuwigheid er wel vanaf.
Ohw, ik las gestolen..
@mars: had ik ook bij eerste blik!
@mars: je bent niet de enige
Jeroen van der Berg kom er maar in !
Een proefrit en dan zeggen dat je het jouw kleur niet is.
Ik bied 8. Maar dan zonder die laatste 6 nullen.
Dan betaal je 8 miljoen en dan krijg je een interieur met polo grilletjes van 10 jaar oud, wat een grap zeg.
Nee bedankt, ben net ziek geweest
Is toch gewoon een huracan met een lelijke bodykit. Niet echt natuurlijk maar dat zou ik althans toch denken als ie hier de hoek omdraait.
Hij staat dus al 4 jaar te koop.
Wat een fantasieloos lelijk stuur
Wat een oubollig interieur
Is het niet Veneo ipv Veneno?
@ablogjunk: Veneno, zo’n ablogjunk ben je dus ook niet
@jordydeknecht: sorry, ik was even niet helder. Dat heb je wel eens als junk zijnde….
Even denken hoor.. 8 miljoen… Bestaan er eigenlijk klinieken voor mensen met psychische stoornissen en teveel geld? Misschien moet je met epilepsie deze niet nemen, maar als je een schizofreen bent kan je gewoon je andere zelf de schuld geven van 8 miljoen betalen voor een Veneno en hem stallen voor je weekendje verlof.
Tis best n lelijk hok :)
Ben ik nou de enige die m gewoon super vet vind? 🤔 mocht ik 8miljoen (of meer) over hebben dan had ik t wel geweten 😍
Toch leuk dat je er een setje Pirelli Color Editions bij krijgt. Staat hij nu dan op de softe compound?
Wat blijft dat toch een lelijk ding

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).