Koop Freddy Heineken’s Mercedes 300SE voor 300K euro’s

Auteur: , 20 Reacties

Wie wil, moet dokken.

Het moge duidelijk zijn dat Freddy Heineken een goede smaak had als het aankwam op het uitkiezen van een auto. De kleinzoon van de oprichter van het wereldberoemde biermerk had allerlei toffe wagens in zijn leven, waaronder bijvoorbeeld deze BMW 635CSi of deze Ferrari 400i Automatic. Een andere chique slee waarin Heineken zichzelf voortbewoog, is deze Mercedes 300SE Convertible.

De diepgroene cabriolet uit 1967, een fijn jaar, verkeert anno 2019 nog altijd in een wonderbaarlijke staat. Het klimaat zal daar ongetwijfeld iets mee te maken hebben gehad. Heineken, de eerste eigenaar van de Duitse straatsloep, had de W112 op de oprit staan bij zijn huis in Zuid-Frankrijk. De prijs is daar ook wel naar: de Mercedes kost 295.000 euro.

Veelal staat een hoge prijs als deze direct in verband met een lage tellerstand, maar die regel gaat in dit geval niet op. De 170 pk sterke drieliter zes-in-lijnmotor van Heineken’s 300SE heeft namelijk 102.821 kilometer achter de rug. En dan gaan we ervan uit dat er hier geen sprake is van gesjoemel – de Mercedes heeft immers maar vijf plekken op de odometer. In de advertentie worden weinig worden vuil gemaakt aan de geschiedenis van de auto, dus is het aan de staat van de cabrio lastig af te lezen. Hij ziet er uitmuntend uit, maar of dat te danken is aan een uitgebreid restauratieproces, dat wordt niet beschreven.

Wel zien we in de advertentie dat de Mercedes onlangs nog is gereviseerd op een tweetal punten. Zo is de originele luchtvering hersteld en is ook de benzinepomp behandeld, zodat hij vandaag de dag probleemloos kan functioneren. Of hij praktisch 300.000 euro waard is, dat is echter de vraag.20 reacties

Mooi op kleur…
Jazeker is hij dat waard. Althans: het wordt ervoor gevraagd en voor betaald. Wanneer ik me niet vergis is één van de redenen voor de hoge vraagprijs dat deze cabrio en de coupé-versie (die ik persoonlijk nog mooier vind) de laatste grotendeels met de hand gebouwde Benzen. Hierna werd het toch meer lopende band werk. Het einde van een tijdperk dus.
@jeroenwz: Én je kan er tijgers mee vervoeren !
Woah bruut!
Topstaat, leder ook nog origineel alhoewel rugleuning bestuurder blijkbaar ‘ vervangen ‘ is. 300 k vind ik wat aan de bovenkant van de markt, bon, maar dit exemplaar heeft dan ook nog eens een eigenaar van wie de naam wereldwijd gekend is. De kleur zal ook geen toeval zijn !
Wel raar dat een Benz met 102.821 op de teller niet in de categorie ‘lage kilometerstand’ valt.
Dat is gemiddeld nog geen 2.000 km op jaarbasis.

Een oldtimer van 50 jaar met 20.000 km op de teller wordt vaak gekocht als investering en niet om in te rijden. En ik zou best een dagje langs de Côte D’Azur willen rijden in deze groene beauty.
Heilige neuk, wat een plaatje😍😍
Heb al minstens 3 ton aan Heineken gegeven in mn leven. Deze laat ik f zitten.
@fmgarcia: dan zou jij m gratis moeten krijgen😂
@fmgarcia: Waarom nog nooit een Belgisch bier geprobeerd?
Sjiek wagen! Uit de tijd dat Mercedes Benz nog echt ver verheven was boven de meeste andere merken. En de prijs die ze er nu voor vragen maakt hem net zo onbereikbaar voor de meeste mensen als destijds.

Wel onoplettend van de verkoper dat hij zulke mooie foto’s heeft gemaakt, maar een misser heeft gemaakt met de foto waar het dak is, en de weerspiegeling van een schilderij te zien is. Die doet toch een beetje afbreuk aan het geheel.
*Sjieke
@moveyourmind: jammer, toch maar laten staan dan.
Zo’n dikke sloep en achterin heb je alleen plek als je benen net onder de knieën zijn afgezaagd.
Wat voor Lil’ Lewis. Hij is gek op klassiekers, rijdt voor Mercedes en dankzij Heineken worden er een hoop pegels vrijgemaakt om oa hem in de F1 te laten rijden.

Hij heeft al een Pagode trouwens, past er mooi naast.
Zal wel niet meer van z’n dochter zijn. Die heeft al geld zat en kan hem zo weggeven.
Wat is ze mooi he!
Nee. Leuke auto, maar geen drie ton waard. Voor dat geld koop je bijna twee Facel Vega’s. Toch een origineler ontwerp.
@jansen: verdomd daar zeg je wat! Heerlijk zo’n HK500
Heerlijke dat groene rijden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).