Koopjesjacht: kavel 2400 bij Domeinen [updated]

Auteur: , 17 Reacties

Bij de overheid hadden ze misschien nog niet door dat het om iets speciaals gaat.

Jawel het is weer zo ver. Bij Domeinen staat een auto waarbij je geen grote fantasie hoeft te hebben om te bedenken met wat voor zaakjes ‘ie gefinancierd is. Stel jezelf de vraag ‘welke auto zou mijn dealer eigenlijk rijden’ en de kans is groot dat je iets bedenk dat lijkt op de bovenstaande auto. Deze dikke Duitser voldoet namelijk perfect aan het profiel van de stereotype boevenbak. Duitse premium badge: check. Dikke velgen: check. Tsjoenering: check. Twee deaude ho’s in de koffer: vast wel.

Volgens Domeinen gaat het hier om een Mercedes CLS500. Oplettende lezers hebben echter al opgemerkt dat de auto de nodige goodies van Brabus (rijtest) heeft. De velgen, bodykit en de Brabus-B op de neus waar ooit de trotse Mercedes-ster prijkte duiden er op dat de Bundes-Duitsers uit Bottrop iets met de CLS te maken hebben gehad.

De ‘850’-badge achterop suggereert bovendien dat de aanpassingen niet alleen het uiterlijk betreffen, maar dat er ook onder de kap het nodige gebeurt is. Voor haar 850-modellen pompt Brabus dikke Mercs immers op tot -jawel- 850 briesende pk’s. Dat zou de CLS niet alleen een rariteit maken maar ook kostbaar. En gezien het feit dat ‘ie bij Domeinen staat dus ook automatisch een potentieel buitenkansje.

Echter, de adder onder het gras lijkt zijn kop vrij duidelijk boven het gras uit te steken. Een simpele kentekencheck via de RDW leert namelijk dat het inderdaad om een CLS500 gaat, met de 4,7 liter grote V8 onder de kap in plaats van de 5,5 liter grote blepper in de CLS63 AMG. Die laatste diende doorgaans als basis voor de Brabus 850.

RDW

Nou zou het natuurlijk kunnen dat de voormalig eigenaar zijn ex-CLS volledig heeft laten ombouwen door de Duitse tuner, inclusief een geheel nieuwe motor. En als we in ogenschouw nemen waar de auto staat, zou hij dat zomaar eens contant betaald kunnen hebben en niet per se doorgegeven hebben aan de autoriteiten.

INSTANT UPDATE: Helaas voor koopjesjagers is de CLS in de periode tussen het tikken van dit bericht en het plaatsen verkocht! Het winnende bod was 31.889,- Euro (excl. 15% opgeld).17 reacties

-edit: dank u, is inmiddels bijgewerkt-
Wat is een CLS toch een stijlvolle wagen!

Maar als Brabus zou ik absoluut geen nee zeggen
En hoeveel moet zoiets dan kosten om daar te halen?
Zo’n 850 heeft toch koel sleuven op de motorkap?
Kapen wordt een beetje lastig! Veiling is alweer voorbij….
oh ja…. er stond volgens mij niet 850, maar B50. Klopt prima! 500pk op basis van de CLS500! ? Zelf durfde ik het niet aan.
Een echte 850 is geen dealers auto. Dat is next level. Iemand die export zit en de kilootjes binnenhaalt.
Ik vind hem niet eens zo verkeerd! Ik vind de kleur mooi, de wielen wat minder.
Andere velgen eronder schroeven en voor de rest zou ik zo laten en er lekker van genieten.
Mij niet gezien met die misverstanden tegenwoordig (liquidaties)
Lijkt me meer een auto voor iemand die zegt dat de auto 850pk heeft tegen zijn boys terwijl het gewoon een CLS 500 is.

Laatst hoorde ik ook een handtasje zeggen dat zijn CLA45 AMG 635 pk had, wat bezielt zulke mensen?
Dikke bak. Op hoeveel inzetten?
De CLS Shooting Brake vind ik een prachtige auto. In het donkerblauw met de multispaaks AMG velgen. Een 350 diesel is voor mij een uitstekende auto. Dit ding is leuk, maar te schreeuwerig voor mij qua uiterlijk. Vind het eigenlijk zonde voor de mooie auto die de Shooting Brake kan zijn.
Hoe ik bij dit verhaal aan de Shooting Brake denk is me eigenlijk een raadsel, maar toch is het zo…
Benieuwd wanneer de Gouden Koets ivm belastingschuld hier terecht komt.
Ja en deze stond bij mij op School! Wat zou die leerling toch balen
Daar was ook niemand bij Domeinen die dacht, die B waar zou dat nou voor staan? Boef misschien?
Maar voor 32000 knaken dat is toch netjes. Hoef je je niet meer druk te maken om die achterlijke afschrijving.
Als ik mij niet vergis, dan gebruikt Brabus geen AMG motoren als basis. Misschien dat het voor deze extreme 850pk modellen wel zo is hor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).