Kopen: de Ferrari 812 Superfast van Afrojack

Auteur: , 35 Reacties

Hij heeft er lang van genoten.

Ruim een maand geleden werd bekend dat deze grijze Ferrari 812 Superfast het nieuwste speeltje van de DJ was. Blijkbaar was de liefde van korte duur, want de Italiaan met V12 duikt nu alweer op als occasion bij Carlink.

Team Afrojack begon het Gumball-avontuur dit jaar met een rode Aventador SV, maar al gauw wisselde de jas deze om naar een gloedjenieuwe 812 Superfast. De Aventador zou niet comfortabel genoeg geweest zijn. Tijd voor een wrap was er niet. Op de Grigio Titanio Metallic lak werden de nodige sponsorstickers geplakt en de Ferrari was klaar om te gaan. Op de teller staan slechts 2.500 gereden kilometers. Overigens vermoeden we niet dat dit rustig ingereden kilometers zijn geweest.

De 812 Superfast staat te koop voor een bedrag van 344.000 euro exclusief alle belastingen. Qua prijs scheelt het niet veel met een nieuw exemplaar. Verschil is wel dat deze volgende week voor je deur kan staan en een nieuwe 812 Superfast een levertijd van enkele maanden kent. Bovendien kun je zeggen dat Afrojack, Jeroen vd Berg en Josh Cartu in het ding hebben gezeten. In sommige kringen schijn je daar indruk mee te maken.35 reacties

Die 812.. ik weet niet wat ik ervan vind. Toen ie uitkwam, was ik er lyrisch over. Nu ben ik dat iets minder. Het probleem met deze auto vind ik goed te zien op foto 2. Die welving in de zijkant verpest de auto zo erg. Op foto 1 en 3 valt het niet zo op, maar ik vind het totaal niet bij de auto passen.
@berlinetta: laatst zei iemand “lijkt teveel op een Corvette”… en nu ik foto 2 bekijk ben ik het daar echt mee eens. En dan is de Corvette mooier want die welving in de zijkant bij de Ferrari maakt em niet mooier
@jvthof: Misschien had Ferrari hetzelfde moeten doen zoals McLaren heeft gedaan bij de deur van de 720S. Die heeft ook zo’n welving in de deur om de luchtstromen te leiden, maar dat zie je niet aan de buitenkant. Vind ik een stuk mooier.
@jvthof: Ik denk dat diegene bedoelde “Lijkt teveel op een Viper”
@Donstil: nee foto 2 en dan een foto van een nieuwe Corvette van de zijkant… bijna identiek
@berlinetta: dat is de laatste paar jaar sowieso een dingetje bij de meeste merken: ogenschijnlijk lukraak lijntjes en vouwen in het plaatwerk ontwerpen. Om over de idioot gevormde lampunits nog maar te zwijgen. Het waait wel weer over hoop ik, ‘less is more’ komt vast wel weer terug.
@potver7: Nou ben ik het met je eens dat meerdere merken dat doen, maar bij Ferrari zal dit niet lukraak zijn gedaan. Dit is allemaal voor betere prestaties. En dat snap ik ook wel. Met 800 pk wil je ook wel dat die auto genoeg downforce heeft, maar het wordt er bij zo’n GT niet fraaier op nee.
@berlinetta: In dit geval zit het hem in de kleur vind ik. Door deze kleur komen de lijnen van deze auto niet mooi naar boven. In het groen, blauw of rood is de 812 het mooist. Het enige wat ik eigenlijk niet echt mooi vind is de grill. Die is me te groot.

Tijdje terug zag ik een 812 bij Kroymans staan. Een donkergroene (British racing green leek het wel) met een cognacbruin interieur. Prachtige wagen, ik kan niet anders zeggen. Daardoor vielen de welvingen minder op.
@viezefreddyw: De bovenstaande foto’s zijn ook behoorlijk laag bij de grond genomen. Zo kijk je in het wild niet tegen een 812 aan of ieder andere sport bolide.
@viezefreddyw: +1 komt door die verschrikkelijk (saaie) kleur
@berlinetta: Een beetje dit idee;
http://98ron.superunleaded.com/wp-content/uploads/2017/04/Screen-Shot-2017-04-03-at-16.48.18-800×372.png
@viezefreddyw: Dat vind ik zelf ook al een hele verbetering. Ik zou zelf ook voor een donker kleurtje kiezen (donkerrood/blauw/groen is altijd goed). Maar zonder die welving had ik hem een stuk strakker gevonden. Een ander irritatiepuntje vind ik die gaten bij de koplampen. Recht van voren ziet het er vreemd uit.

Aan de andere kant: juist deze kleine dingen blijven me wel boeien aan het design (hoe raar dat ook klinkt). En ik weet van mezelf dat ik hem steeds mooier ga vinden.
@berlinetta: bij mij was het bij het moment dat ik ‘m voor ’t eerst zag al duidelijk: LELIJK!
Toch liever een F12 Berlinetta, liefst één, die van een zorgvuldige eerste eigenaar is geweest. In Blu Pozzi danwel Blu Tour de France.
@amghans: Yum, met Sabbia interieur en Cuio als accentkleur.
Onderbroeken verwissel ik minder snel.
@kingdante: dan zul je heel wat remsporen achterlaten
De 812 SUPERFAST… Ik kan er maar niet aan wennen, ook niet het uiterlijk trouwens.
Ik verbaas me er een beetje over dat niemand specificaties vergelijkt auto’s uit andere segmenten. 812 Superfast. Wauw denk je dan. 812 bulderende V12 pk’s. Maar een 720s is gewoon op alle sprinttijden sneller voor €80.000 minder. De 812 is ook echt geen comfortabele GT met die besturing. Een 812 en een 720s zouden dus voor hetzelfde doel gebruikt gaan worden (weekendritten). Het is de vraag of emotie telt (de 720s klinkt als een zuchtende muis in vergelijking met de Ferrari) of dat de specs tellen voor de gebruiker.
@dare2think: ik heb wel eens een zuchtende muis gehoord dus ik weet precies wat je bedoelt. Ik had bij de Xenos een plastic blokje kaas gekocht en die voor zijn holletje gelegd. Ik had er zelfs nog Kernhem op geschreven. Toen hij enthousiast naar buiten kwam rennen en eraan rook hoorde ik duidelijk een diepe zucht. Volgens mij is hij mijn geintjes inmiddels wel een beetje zat.
Ik wacht wel op de
Ferrari 912 Superfaster
Een Ferrari waar een DJ de Gumball mee gereden heeft? Nee dankje, daarnaast vind ik de 812 niet mooi en ook nog is in leasebak grijs
Normaal een levertijd van enkele maanden? Wat dacht je van enkele jaren..
@kappenou: hij is niet meer te koop nieuw… het zou nu al zo lang duren om hem te krijgen dat wanneer je hem zou krijgen er al een nieuw model is. Nieuwe bestellen wordt lastig dus
@pist1: nu al niet? Hoe lang is het ding er, 1,5 jaar?
Zou geen auto van Afrojack kopen, hij kan niet rijden….
Van de week in Gouda kwam er een superjacht door de brug geperst. Terwijl ik stond te wachten hoorde ik twee oude mannetjes met elkaar discussiëren. De ene zei dat de boot waarschijnlijk twee keer gebruikt zou worden en dan verkocht voor veel winst.
Waarop het andere oude mannetje vroeg waarom er dan zoveel winst op zou worden gemaakt.
Simpel, zei de eerste weer, nu zit er nauwelijks levertijd meer op. De huidige eigenaar wacht er al ruim 3 jaar op!

Zelfde principe denk ik
@gulli: Ik zou in dit geval toch opteren voor die levertijd, die in het geval van de Fezza enkele maanden betreft. Dan kun je hem écht samenstellen zoals je zelf wil en zit je niet opgescheept met de grijstint die Afrojack en Jeroen al hebben uitgezocht. Daarnaast hebben de mensen die meer dan drie ton aan een auto kunnen uitgeven vast wel al een andere leuke voiture onder hun bips, dus die levertijd mag geen straf zijn.
@gulli: maar dat jacht is volledig op maat gemaakt voor een klant specifiek. Als je dát wil, moet je toch geduld hebben.
Dat is toch echt iets van vroeger? een auto inrijden?
@991gt3rs: vroeger deed je dat zelf, nu besteed je het uit aan een DJ, wintersporter of andere Instagram held.
“Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak.”

Voor de een betekend dat; lekker lang wachten op je zelf samengestelde Ferrari en dan na een maand weer weg doen.

Voor de ander betekend dat; gebruikte Ferrari kopen en snel rijden en dan na een maand weer weg doen.

Wat fijn dat iedereen zo verschillend is!
Ik heb vooral het gevoel dat die gasten er ff in kunnen sturen om vooral die auto in de kijker te zetten…?
@davelepeef: eens en dan hopen dat iemand bereid is iets extra’s te betalen voor ‘de auto van’. Best een mooie manier om je narcisme te gelde te maken als ik er zo over nadenk.
Ik vind het een van de mooiste Ferrari’s maar om te zeggen een grijze nee dank je

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).