Kopen? Sultan van Brunei wil van zijn 8-serie af

Auteur: , 23 Reacties

Hoewel zijn hart niet helemaal op de juiste plek lijkt te zitten, ontbreekt het hem absoluut niet aan smaak.

Ah, daar is ‘ie weer: de Sultan van Brunei. Het wagenpark van de beste man is dermate groot dat wij weken over enkel en alleen zijn auto’s zouden kunnen schrijven, zeker wanneer ze af en toe eens opduiken als occasion. In dit geval is het geen bijzonder collector’s item of een reeks belachelijk dure wagens, maar een relatief simpele BMW 850Ci uit 1993. Veel meer dan dat zal het voor de Sultan overigens niet geweest zijn, aangezien hij er op een gegeven moment 30 in zijn bezit had.

Desalniettemin is deze 850 geen stalpony geweest. De oude scharrel van de Sultan reed in zijn tijd meer dan 31.000 mijlen, waardoor de ongeveer 300 pk sterke V12 en de viertrapsautomaat meer dan genoeg onderhoud gezien zullen hebben. Het exemplaar is uitgerust in Maldivian Blue Metallic en heeft een zilvergrijs nappa leren interieur.

De opper-BMW van zijn tijd werd daarnaast door de Sultan gekozen als rechtsgestuurd exemplaar, waarvan het in combinatie met zijn kleuren gedacht is dat het een unieke uitvoering is. Desondanks vraagt de verkopende partij er niet meer dan £ 36.995 voor. Dit is enigszins opmerkelijk, omdat de 850 wel wordt geprezen voor zijn rijke geschiedenis en volledig bijgehouden onderhoudshistorie. Andere 8-series zijn bijvoorbeeld net een stukje duurder.

Met dank aan Arno voor de tip!23 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Fraai exemplaar, mooie kleurencombinatie ook. Al vrees ik dat de positie van de bestuurder (rechts), als ook de aanwezigheid van een 12-cilinder, er waarschijnlijk voor zal zorgen dat deze auto de Britse eilanden niet snel zal verlaten. Ondanks de lage koers van de Britse pond.
Hm.

Het zal best een spannende auto zijn, en de neus vindt ik razendmooi ook. Knap dat ze een complete twaalfcilinder daaronder hebben weten te proppen.

(Dikke) maarrrrr: na het vormgeven van de neus was kennelijk het ontwikkelbudget gespendeerd. Hoe kregen ze het voor elkaar zo’n onmogelijk saai achterwerk te boetseren? Het is net of BMW gewoon maar de kont van een 3-serie er op heeft geplakt. ‘Oh, moet er nog een achterkant op ook? Eens ff kijken: zooo hatseflats, en weer klaar.” De voor- en achterkant zijn niet in balans bij dit model.
@frank2b: Smaak is een subjectief begrip, zo blijkt maar weer.
@bartteeuwen: Zo subjectief als het maar zijn kan! :)
@frank2b: ik vind de achterkant juist donders mooi, heb zelf een 3 serie uit die tijd en de achterkant lijkt hier totaaal niet op! In mijn optiek;)
@schnellerbitte: Kijk, wat de een een deceptie vindt, kan de ander juist enorm mooi vinden!

Gelukkig maar, want anders reden we allemaal in dezelfde auto.
Vroeger een geweldige bak.
Nu toch wel erg gedateerd.
De voor Brunei zo herkenbare architectuur op de achtergrond maakt de foto’s helemaal af.
Blijft een droomwagen.
Moet zeggen, geweldige kleur! Sowieso een prachtige auto. Toen bouwde BMW nog wel eens wat leuks en moois.
@viezefreddyw:
Hoho, fijne vrind, we gaan toch niet badinerend doen over het huidige BeeEmWee, hè ? Over de al dan niet schoonheid van de carrosserie kan je van mening verschillen, maar een M4 is echt wel een fijn autootje om mee te karren. Toevallig.
@amghans: Het spijt me vrind. Maar ik heb er niets mee. Een M3 vind ik wel mooi. Maar een M4 dus niet. Een M2 vind ik ook mooi. Maar voor de rest heb ik niets met hun huidige modellengamma.

Maar dat is geheel toevallig.
@viezefreddyw: bedoel je de e 30 m3 dan ben ik het met je eens
@ronald: De E30 M3 vind ik een geweldig ding. Prachtige, simpele en hoekige machine.
@viezefreddyw: Helemaal mee eens. BMW is compleet de weg kwijt qua styling.
@cazzo046: naar mijn smaak is de generatie van de e39 en e46 de laatste smaakvol gestileerde BMW serie.
@viezefreddyw: Pas maar op, straks krijg je nog dreigbrieven van twaalfjarige BMW-pubers
@romeoalfa: Laat maar komen.

Lelijke dingen tegenwoordig joh.
@viezefreddyw:
Dat mag, eenieder heeft recht op z’n eigen smaak. Maar daar ging m’n comment niet primair over, die ging over hoe zo’n ding rijdt. En da’s toch echt wel fijn heur :-)
@amghans: Gelukkig wel ja. Het ding rijdt inderdaad ook (weer) erg goed. Dat kunnen ze daar wel. Daar heb ik het dan ook niet over

Alleen ontwerpen gaat ze wat minder goed af de laatste jaren vind ik.
Net wat anders dan een i3 of een 2 serie active tourer.
Toevallig zag ik er vandaag nog een. Hij heeft iets weg van een m1, gaaf hoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).