‘Santa Mode’ is Tesla’s nieuwste kerstkunstje

Auteur: , 39 Reacties

Ho Ho Ho!

'Santa Mode' is Tesla's nieuwste kerstkunstje

Het is alweer even geleden sinds Tesla een easter egg in een van hun software updates verstopte. Door het daverende succes van hun pr-stunts van de afgelopen twee jaren, waaronder de ‘Holiday show’ waarmee de Model X met zijn deuren ging flapperen alsof hij aan het vliegen was, zijn ze ook dit jaar weer terug met een easter egg.

Tesla-rijders die hun wagen updaten met de nieuwste over-the-air software versie 2017.50.2, kunnen voortaan via het toepasselijke spraakcommando “Ho Ho Ho” een modus activeren waarmee ze hun bolide in de kerstsfeer kunnen brengen. Gebruikers kunnen de easter egg eveneens activeren door in het aangewezen easter egg menu op het rendieren icoon te drukken.

De easter egg verandert de Model S of Model X op de digitale cockpit in de met cadeaus gevulde slee van de kerstman. Een schattige toevoeging, die nog dieper in thema wordt gebracht door gedetecteerde auto’s die in deze modus op het dashboard te zien zijn als—je raadt het al—rendieren. Wanneer de Autopilot functie is ingeschakeld, vertoont het dashboard de wegen daarnaast als een glibberige ijsplaat, compleet met sneeuwvlokken en al. Santa Mode is uiteraard niet compleet zonder bijpassende geluiden, dus zorgt Tesla dat hun klanten de kerstsfeer niet kunnen ontwijken door jingle bells toe te voegen aan de update.

De video check je hier.

Image credit: screenshot via Drag Times.39 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Wat zullen die Tesla-rijders een fijne kerst hebben zeg.
via Android app
Kan niet wachten op de zure reacties als: “bouw eerst maar de Model 3” “Wat nutteloos” “Elon is gek” etc :)
@stfu:

1. Ze moeten inderdaad maar eens bezig gaan met het bouwen van de Model 3. Mensen staan te wachten en er gebeurd niets. Op de introductie van een vrachtwagen na.

2. De feature is heel erg nutteloos. Klopt ook.

3. Ik vind Elon echt een engerd. Ik zou hem nog niet mijn cavia toevertrouwen. Of hij gek is? Hangt af van de mate van succes. Als al zijn plannen een succes worden, is het een genie. Als het allemaal mislukt is het een gek. Zo simpel is het.
@willeme: 1. Inderdaad trap ieder eens uit die kantine en hup aan de slag. “luie honden”
@willeme: inderdaad zeg, laat de afdeling marketing het werk neerleggen. Hup de fabriek in.

Dat er ‘niks’ gebeurt zou ik niet zeggen, maar goed. (https://electrek.co/2017/12/21/tesla-factory-drone-flyover-shows-growing-model-3-inventory/)

Trump is een genie, geen engerd.
@amg65: trump is a useless piece of shit. Elon daarentegen is inderdaad een genie, geen engerd.
Of hij in de persoonlijk sfeer prettig is weet ik niet maar dat is niet relevant
@willeme: 1: de grens tussen genie en compleet gestoord is flinterdun. 2: er lopen meer genialen in het gesticht dan buiten ;). 3: het is Kerst. Vrede op aarde of zoiets
@stfu: Wat dacht van ;Nieuwe Tesla ophalen in Tilburg en deze heeft zoveel gebreken en beschadigingen dat men de auto wilden terugeven. Tesla reactie; Nee,u moet genoegen nemen met het geleverde produkt. Reactie Teslarijders; Dat is normaaal bij Tesla,als je een goede of goed afgewerkte wil ,koop dan a.u.b een ander merk.
@dijan: Onzin. Als een auto niet netjes is afgeleverd, wordt ie altijd door Tesla bij de lokale garage gefixt tot ie weer als nieuw is. Dat de controle in Amerika niet al te streng is, klopt. Maar ze lossen het wel op.
@stfu: blijkbaar vind jij het niet nutteloos? Gaat je Tesla hier minder benzine van verbruiken?
@rhellema: Ik vind het wel grappig. Het leven is al te serieus. Blijkt wel uit de reacties hier.
@stfu: Maar een v8 of een cabrio met v6 rijden is natuurlijk wél nuttig :).
Man man man, een stagiaire software-engineering heeft een weekje zich mogen uitleven, marketingafdeling ook blij. Hoe ‘ze’ weer toch een negatieve lading kunnen geven aan zoiets onschuldigs..
Al deze onzin is begonnen met bekerhouders in Amerikaanse auto’s.
@spidermann: bekerhouders zijn geweldig!
@spidermann: je hebt nooit genoeg bekerhouders!! Geciteerd: Ronald Goedemond
Go Musk, go!!! Brilliant dit ook weer!
Ik vind mooi. Niet zo serieus allemaal ja, het is the holiday season!
@duderuud: ik ook, grappige toevoeging je hebt er wellicht niks aan maar is wel entertainment, denk dat de kinderen er ook blij mee zijn.

Overigens is het super handig dat de software van je auto continu geüpgrade kan worden
Dit is de meest geweldige uitvinding ooit!!!

1e Kerstdag op weg naar de schoonfamilie, de koters verveeld op de achterbank van de Tesla, moeders de vrouw die gestressed is en de hele tijd tegen je sist dat je je moet gedragen en dreigt met van alles en nog wat als het Kerstdiner dit jaar weer op ruzie uitloopt omdat je je niet in kan houden als die takketeef van een moeder van haar weer bezig is…

Om zelf de rust zelve te zijn… Want net als je de straat in rijdt komt Santa in het display en roep je ‘Kijk eens, de Kerstman!

Hohoho!!!

Het geheime spraakcommando waarop Autopilot reageert door om te draaien keihard in de ludricious mode er van door te gaan, maakt niet uit waarheen, als het maar ver uit de buurt is van die vette dikke ouwe draak…

Die Elon is echt geniaal.
@moveyourmind:
En over twintig jaar wordt je wakker naast de perfecte kopie van………………….je schoonmoeder.
Heeft je schoonzoon een pest pokke hekel aan je vrouw en begrijp jij zelf heel stiekem wel waarom, erger nog, met kerst gooi je die beste brave zoojesteker vol met whiskey (Ierse spelling van) zodat hij de moed heeft zijn frustraties en sarcasme op je echtgenote bot te vieren, iets wat jij zelf zou willen maar niet durft.
Omdat een echtscheiding je gewoon te veel geld zou kosten., want eerlijk is eerlijk, je hebt het best wel goed gedaan in het leven.
@desjonnies: ik moest stiekem lachen… :-P
@galgootje: Ik niet… ik vind t maar een eng idee…
@moveyourmind: dat dan wel weer ja!
Over afleiding in het verkeer gesproken…
is dit wat autorijden in de toekomst wordt. Te erg voor woorden. Dit heeft niks met auto’s te maken. Gaat veel te ver al die onzin snufjes.
@e38ossie: het is dan ook een computer op wielen. Die deels zelf rijdt. Scheelt ook weer.
Vanaf nu weet ik het zeker. Ik ga nooit van mijn leven een Tesla kopen.
@viezefreddyw: Dit is toch schitterend joh. Niet alles hoeft altijd zo serieus te zijn.

Ik had het net nog met een collega over die polo harlekijn van vroegah. Hij vond het wel zo’n vreselijk ding, onbegrijpelijk dat het op de markt is gebracht. Ik word altijd blij als ik er een zie, heerlijk die gekheid in het leven. Er is al genoeg ellende om serieus over te doen.
@lekbak: Het klopt dat niet alles serieus hoeft te zijn. Maar dit is in mijn ogen gewoon leuk doen om het leuk doen.

En wat betreft leuke en gekke auto’s ben ik het met je eens. Maar een Tesla is dat niet. Dat is gewoon een normale auto op accu’s.
@viezefreddyw: En nu is het een doodnormale auto op accu met een volkomen nutteloze maar best wel geinige en vrolijke gimmick.
@lekbak: Af en toe een grapje kan zeker geen kwaad, hohoho.
Die Polo Harlekin moest ik even googelen hoor. Onbegrijpelijk dat iemand zijn serieuze euro’s kapot sloeg op zo’n auto maar als ik er één zie kan ik er best om lachen en probeer dan een glimp op te vangen van de “merkwaardige” bestuurder.
Fijne dagen Allemaal en een goed 2018.
Nerds. Nu wil ik ook zo’n Tesla
Ik vind het wel geinig bedacht, maar het is niet iets waar ik per sé op zit te wachten in m’n auto… Wanneer deze behoefte ontstaat voorziet m’n huidige auto ook wel in Skyradio.
Die Amerikanen zijn snel content hoor !
Zeker de Tesla adepts die geen Tesla bezitten.
Wat heeft dit nog met petrol heads te maken ….
Dit is toch geniaal. Niet zo serieus als de duitsers
Dit is zelfs voor Tesla wel echt een nieuw treurigheidsrecord…
Binnenkort een halal display
Hm. Dus ze moeten nu ook al een persbericht uitsturen om de weg naar de easter eggs te wijzen. Past wel bij de kerstgedachte, maar druist stevig in tegen de definitie van een paasei…
Voor degene ,die het al de hele dag proberen ….softwareversie 2017.50.2 .Tot 2 min. geleden was het dag 1 in Europa :-) . M’n zwager is het net pas gelukt met zijn model X.
kinderachtig speelgoed dus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).