Koreanen steken nu ook hun vingers in laadpalen

Auteur: , 7 Reacties

Een belangrijke verandering in Kona- en Niro-land.

Ionity Kona

De grote stap voor elektrisch rijden, misschien wel als één van de grote impacts voor grote merken, is Ionity. Dit is een laadnetwerk dat met fastcharge-palen elektrische auto’s razendsnel wil voorzien van stroom, een soort Tesla-tegenhanger. Aangezien dat toch is wat mensen overtuigd Tesla-rijder maakt, het uitgebreide Supercharger-netwerk. Ionity kreeg door middel van aandelen al steun van BMW, Ford, Daimler (Mercedes), Volkswagen en Porsche. Belangrijke spelers, helemaal omdat er nu twee belangrijke spelers bij komen. Te noemen Kia en Hyundai.

De twee Koreaanse merken (al werken ze samen) hebben ook aandelen gekocht bij Ionity en tonen daarmee hun vertrouwen in de Supercharger-killer. Met de e-Niro en Kona Electric hebben de twee Koreaanse merken twee belangrijke elektrische auto’s in handen, die eigenlijk alleen maar écht tegengehouden worden door het niet makkelijk en snel kunnen laden. Ionity wil hier verandering in brengen.

Met het vertrouwen van zo veel grote merken kan Ionity hun bedrijf, en daarmee hun Europese dekking met betrekking tot laadpalen, vergroten. Het doel van Ionity is ‘lange afstanden rijden met EV’s mogelijk maken’. Aangezien dat inderdaad momenteel een grote doorn in het oog is van veel potentiële EV-kopers, kunnen wij niks anders zeggen dan: uitbreiden die handel!7 reacties

Zet Frankrijk om te beginnen eens vol met ionity palen.
@rulefollower: OK. Goed onderbouwd ook
@henk123456: veel van onze autoreizen zijn door Frankrijk. Met zo’n 25000 openbare laadpalen redelijk dun bezaaid. Ter vergelijking Nederland heeft ruim het dubbele in dat mini landje.
@jpoers: maak voor de lol de vergelijking met cng tankstations eens daarmee is het nog triester gesteld.
(de reden waarom wij daar niet voor gegaan zijn)
@tjorque: nee, dat is andersom gesteld. Wij gingen niet voor CNG, dus werd er geen goede infrastructuur voor aangelegd. Dit artikel bewijst dat het in die volgorde werkt (net als de eerste les economie): er is (toenemende) vraag, dus er ontstaat aanbod.
De titel kan anders gelezen worden ivm zelfmoord 😂😂
Een logische stap, en erg fijn voor iedereen die er al eentje gekocht heeft natuurlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).