Kraan laat historische Formule 1-wagen vallen [video]

Auteur: , 22 Reacties

De coureur dacht al een baaldag te hebben toen zijn klassieke racer dit weekend stilviel tijdens de opwarmronde van de historische GP van Monaco...

Historic Grand Prix Monaco

We kunnen natuurlijk amper wachten tot de Grand Prix van Monaco van start gaat volgende week. De zoete overwinning van Max van vorige week smaakt naar meer en nergens lijken de kaarten zo goed geschud als in het kleine prinsdom. Maar niet alleen wij kunnen niet wachten, ook in Monaco is de voorpret al begonnen. Het circuit is al in gereedheid gebracht en dus is het heilige asfalt een week voor de race het domein van historische Formule 1-wagens.

Gisteren gingen de bolides uit de jaren ’70 van de vorige eeuw van start. Niet allemaal, een McLaren M23 (?) viel al in de opwarmronde stil en moest met een kraan van het parcours worden getakeld. De auto werd omhoog gehesen, maar nog voor de auto aan de andere kant van de vangrail weer omlaag gelaten kan worden, gaat er iets mis.

Of de hijshaak niet goed vast zat of de bevestiging op de auto brak is niet duidelijk, al spreekt tv-zender Motors TV over een fout van de marshalls. Hoe het ook zij, het resultaat is hetzelfde. De klassieke racer maakt een vrije val van een metertje of acht om vervolgens behoorlijk hard op het asfalt te smakken. Gelukkig stond er niemand onder de wagen, maar de schade aan de klassieke racewagen is vermoedelijk enorm.

Hoewel alle onderdelen nog redelijk op de zelfde plek lijken te zitten, met uitzondering van de voorspoiler, is er onderhuids waarschijnlijk het nodige stuk. Sowieso heeft de ophanging een enorme klap gehad, maar het zou mij niet verbazen als ook het chassis krom of zelfs gescheurd is.

Het hele gebeuren werd vastgelegd op video, al zal je altijd zien dat één van de twee bomen die Monaco rijk is er net half voor staat… Gelukkig zijn het sowieso mooie beelden van klassieke racers en krijgen we en passant nog een andere race-incidentje cadeau.

Met dank aan Scherprijder voor de tip!

AUTOJUNK22 reacties

Schoolvoorbeeld van too much downforce
Leuk filmpje, maar die lange reclames maken dat ik er niet meer van kan genieten.
@janjansen: zonder die reclames kan dat ook niet ;)

Tenzij je AB-abonnee wordt voor een lousy 15e per jaar natuurlijk…
@Dizono: you have the right to ignore advertisement as there is the right to advertise. veel succes.
-edit: deze comment is zojuist geblockt ;)-
@JanJansen: wat vervelend voor je
@janjansen: Waar moet Autoblog het anders van doen dan? Er moeten toch wat centjes binnenkomen om ons van content te voorzien. Het lezen van artikels en het bekijken van filmpjes en rijtest is volledig gratis maar dan krijg je wel een klein beetje reclame erbij. Tenzij je 15 knaken per jaar neerlegt. Geen reclames tijdens filmpjes en op de site én zo’n fantastisch kroontje. Plus een bedankje van Autoblog zelf met de tekst: You rock!!!!!!11!
@viezefreddyw: You rock!!!!!!1!
@viezefreddyw: Of je kijkt gewoon even zo’n advertentie. Het is zondagmiddag, waarvoor zou je je haasten?
@mercedesclk350: Ik heb geen haast, maar ik ben denk ik één van de meest prominente AB’ers. Een kleine bijdrage vind ik dan het minste wat ik kan doen. En ja, soms is een advertentie best vervelend.
@mercedesclk350: of je laad de pagina opnieuw
@viezefreddyw: helemaal mee eens, alleen zou ik het enorm waarderen als er een degelijke video player zou zijn voor mobiel, aangezien ik graag via mobiel kijk en de player me weerhoud om filmpjes te kijken!
@janjansen: weet je wat ik dan vaak doe? Als een zombie naar buiten staren, dan zijn die paar secondes zo om.
Ik kan me niet voorstellen dat dat ding nog heel is. Dat is echt een flinke smak en er zal denk ik wel het één en ander gescheurd of verbogen zijn.
Als je die hijsband ziet lijkt het bijna of die gewoon los geschoven is. Het lijkt mij ook niet echt handig om zo’n voorwerp met één hijsband de lucht in te takelen.
Zet hem daar maar neer
Ben benieuwd wat er allemaal is afgebroken. ziet er op de vleugel na nog best goed uit
Mooie repetitie als straks(volgende week) de bolides van Hamilton, Rosberg en Vettel opgetakeld moeten worden. Raikkonen komt er toch niet langs!
p.s. wat een Top interview laatst bij Pauw met Max, fantastisch!. stukje journalistiek waar ik “u” tegen zeg.
Is zonde ja
Dat stukje circuit staat vol met bomen langs de weg, mc trouwens helemaal omdat naar verluidt de locale despoot zich erg bekommert om de bomen in mc (echt waar)
Ja hijsen in een vak apart

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).