Laatste Aventador SV heeft een vleugje Porsche

Auteur: , 29 Reacties

Na 1200 feestnummers is het mooi geweest.

600 Coupes en 600 Roadsters. Het zit erop voor de Lamborghini Aventador Superveloce. Volgens een Schotse dealer is dit het laatste exemplaar van het gelimiteerde V12-vlaggenschip uit Sant’Agata Bolognese. Nu rolt de Aventador S van de band.

De laatste Superveloce is een bijzonder ding. De kleur die je ziet is ‘Liquid Metal Blue’. Bij Porsche-liefhebbers moeten nu de alarmbellen gaan rinkelen. Dit is namelijk een tint die verkrijgbaar was op de Porsche 918 Spyder (rijtest). Op de foto lijkt de Lambo grijs van kleur, volgens de dealer zit er echter duidelijk een blauwe tint in de lak. Zelfs de carbon onderdelen, die normaal gesproken niet gespoten worden, werden voorzien van de bijzondere kleur.

Om de auto extra te laten opvallen werd gekozen voor gouden velgen. Lamborghini Edinburgh zegt dat er geen andere Aventador Superveloce op de wereld is die zó persoonlijk werd samengesteld. Hoewel ik normaal gesproken fan ben van een kleurtje op een Lambo, vind ik deze SV om de een of andere reden erg geslaagd.

Fotocredit: Lamborghini Edinburgh29 reacties

Wat ontzettend lelijk zeg …en ik kan er stiekem wel van genieten, lekker fout zoals lambo’s vroeger ook waren.
@mundus: Lamboos vroeger fout??????? Welke dan? Ze zijn pas fout sinds ze bij VAAG horen en sinds die Belg daar weg is als ontwerper. Nu zijn het een soort onedele UFO’s.
@roppp: Ik moest eigenlijk gelijk aan de countach denken met in speciaal de LP500 en anniversary editie, een 15 jaar oude auto met wat foute spoilers en voor de vice-stereotypen het liefst nog in het wit. Ik weet dat het voor sommigen vloeken in de kerk is maar ik kan me weinig foutere auto’s bedenken.
@roppp: ehh nou als je de Countach niet fout mag noemen, dan weet ik het ook niet meer. Iconisch, dat zeker maar zeker ook erg ‘fout’.

Die bewering dat Lamborghini pas ‘fout’ is sinds ze onder VAG vallen lijkt me nergens op gebaseerd. Ze maken schitterende modellen die helemaal in het Lamborghini design passen:
De Murciélago, Gallardo, Aventador en Huracán. Stuk voor stuk zijn het geweldige auto’s.
@roppp: Fout staat niet altijd gelijk aan verkeerd. Fout kan vaak zelfs heel positief zijn. De countach is inderdaad het perfecte voorbeeld. Alles zo over de top en overdreven dat de foutheid hem juist zo iconisch gaaf maakt. Tegenwoordig vind ik ze vaak gewoon over de top, maar niet meer gaaf (zoals een Veneno of zelfs een egoista)
Genoeg internet voor vandaag, fijne nachtrust alvast iedereen.
@rachid: Tnx man. Laat even weten wanneer deze Lambo op Autoscout staat. Volgens mij kan ik deze over 5 jaar t.e.b. ophalen. Wat een dik ding zeg. Snap de rest van de reacties echt niet.
Dat is gewoon VAG-marketingpraat voor ‘grijs metallic’
@joost1990_2: Waarschijnlijk vertellen dat over die ‘Porsche’-kleur ook bij Audi…
Knap dat ze de laatste echt gaaf weten te maken ipv een of ander clowneske wagen met gekke kleuren! Hulde Lambo!
Kleurtje is niet lelijk. De velgen maar meteen om smelten tot iets anders en mooie velgen eronder. Maar toch had ik de auto liever in opvallend kleurtje groen gezien.
Wat een gedrocht zeg.
Smaken verschillen, maar ik vind het net op zo’n goedkoop plastic namaak hot wheels autootje lijken, maar dan in het groot.
Geen lintje, zet m maar zo neer op de oprit.. wat een wagen zeg in deze combi😎
Vind die meegesproten stukken achter de grilles niet zo geslaagd.
@koekwaus:

Helemaal mee eens, dat maakt nog meer dat de hele voorkant van de auto erg plastic overkomt. Ik vind de combinatie grijs met deze gouden velgen overigens krankzinnig (gaaf). Niet de zoveelste felgroene lambo (trolll)
@koekwaus: mee eens. Doet me beeld denken aan slecht afplakwerk door beun de spuiter. Verder vind ik ’t niet tegenvallen, grijs met goud.
Het carbon gewoon naakt carbon kleur laten behouden. Af-fabriek gouden velgen staan toch wel porno icm deze kleur. Dat kunnen niet veel auto’s zeggen.
Op de 918 staat deze kleur toch een stuk beter vind ik. Ik heb er maar niets mee, zo’n Aventador SV.
Ik vind hem erg geslaagd
De kleur, tsja, het is grijs. Als je dan toch een supercar bestelt dan wil je ook een superkleur.
En dan compenseren met lelijke meegespoten bodykits en gouden velgen die totaal niet passen… nee ik hou hier niet van.
Zo volledig gespoten echt een stuk knapper.
Is dit die kleur van €60.000 ? Porsche vroeg toch een mega bedrag voor die kleur?
Heel netjes om dat carbon mee te spuiten alleen laat het dan achter de grillen op de achterkant gewoon zwart
Prima dat Lamborghini een kleur levert dat ook op de Porsche leverbaar was. Maar geef deze dan niet dezelfde naam aub.
@potjak: Waarom niet. Zijn beide Volkswagens.
@snorrewietskie: Maakt niet uit wie de “eigenaar” van het merk is. Gaat om de merkbeleving dat zou de marketingmachine van Volkswagen toch zeker “moeten” weten.
Vind hem zeer fraai, stuk mooier dan de reguliere SV.
500 roadsters

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).