Laatste praatpalen langs de snelweg in trek bij dieven

Auteur: , 24 Reacties

De palen zijn enkele honderden euro's waard.

Praatpaal

Ze dienden ooit als hulpmiddel langs de weg. Nu zijn het kleine goudmijnen. Rijkswaterstaat is druk met het verwijderen van de gele praatpalen langs de Nederlandse snelwegen. De palen die er nog staan blijken in trek bij het boevengilde.

Via veilinghuis BVA Auctions kon eerder deze maand worden geboden op de praatpalen. Vernietigen vonden ze bij Rijkswaterstaat zonde en dus werden de palen aangeboden op de veilingmarkt. Het was met een instapbedrag van honderden euro’s mogelijk om een bieding uit te brengen.

De palen zijn inmiddels vergeven, maar er staan nog exemplaren langs de weg. Op Marktplaats is het momenteel dikke business om te handelen in de gele dingen. Vraagprijzen lopen uiteen van zo’n 400 euro tot circa 700 euro.

De politie in de Hoeksche Waard kwam gisteren een geparkeerde auto tegen langs de snelweg. De agenten namen poolshoogte om te checken of ze wellicht hulp konden bieden. De bewuste auto bleek geen pech te hebben en de weg kon worden gevolgd. Voor de zekerheid namen de agenten een kijkje in de kofferbak. Daar troffen de agenten een praatpaal aan. Toen bleek dat de inzittenden de paal hadden gestolen. Ze zijn in trek, want dit is de tweede keer in korte tijd dat men probeert zo’n praatpaal mee te nemen.

Twee mannen werden vervolgens aangehouden. Vermoedelijk dachten ze een leuk zakcentje te kunnen verdienen met de verkoop van de paal. (via Politie Hoeksche Waard)24 reacties

Echt, hoe diep moet je zinken om voor 400 euro het risico lopen gepakt te worden. Sneu.
@henk_he: zelfs baby melkpoeder wordt in de winkels gestolen. Ik kijk nergens meer van op.
@janjansen: ik wil jou wel eens een praatpaal onder je jas zien verstoppen 😉
@henk_he: Ze jatten zelfs de wc rollen uit de toiletten van onze horeca, om maar te zwijgen van de theelepeltjes en gebaksvorkjes, iedere maand kan bij de groothandel bestek halen, mooie dervingpost welke door Jan met de pet zal moeten worden betaald.
@toniominestrone: ja, dat is enorm triest. De mentaliteit van sommigen “ik heb er toch voor betaald? Het bier was 3x zo duur als in de supermarkt!!”
@henk_he: ook dat en toch vragen velen zich af waardoor alles zo duur wordt. maar wel weer de vloer opgeven bij de verzekering, die er al in lag bij vorige bewoners. Of wel weer wat mee pikken dat schoteltje van porselein. Etc etc
@henk_he: Ah joh, er zijn mensen die zielig handelen op Marktplaats in Max Verstappen model autootjes om 50 euro meer te kunnen vangen. Vele kunnen niet groots denken en zijn erg blij dat ze een kratje bier meer kunnen kopen per week met de extra centjes. Zo ook die een hoop energie stoppen in een deuzig geel pech onderweg paaltje!
via iPhone app
@henk_he: Nee, niet om gepakt te worden voor 400 euro… dat je het überhaupt in je hoofd haalt om met je tengels aan andermans spullen te zitten en ze mee te nemen. Daar gaat het mis.
Sommige mensen nemen het knooppunt paalgraven iets té serieus…
Wellicht leuk om zo’n ding om te bouwen tot laadpaal, beter dan zo’n enorme kast aan de muur.
@E34M5Touring: dat was inderdaad een leuke bestemming geweest
@e34m5touring:
Zo’n enorme kast is dan ook niet nodig. Mijn ouwe man heeft zijn eigen aansluiting in elkaar gebeund. Enkel een stekker aansluiting is zichtbaar. Simpel en doeltreffend. Ik snap ook echt niet waarom men die lelijke en vooral onnodig ingewikkelde kastjes erbij bedacht heeft…
@rob: Zo’n praatpaal lijkt me wel humor als laadpaal. De vriend van m’n ma heeft ook zo’n koelkast aan de muur. Is dit toch leuker.
@rob: In die kasten zit een hele hoop beveiliging. Het is ten slotte geen 230 wat er doorheen gaat.
@E34M5Touring: En vervolgens wordt het ding van je oprit gestolen haha
Die praatpalen schijnen enorm populair te zijn in de top van de georganiseerde misdaad…

Ze hebben zulke ouderwetse techniek dat de politie niet meer de apparatuur heeft om ze af te luisteren…

Daarbij is door de opvallende kleur de kans minimaal dat je hem ongemerkt verliest op de crime scene, en zo getraceerd wordt door de recherche… En zijn ze ook nog eens niet veel groter dan een beetje moderne smartphone, en daardoor makkelijk mee te nemen…
@moveyourmind: oke, jij snapt dus ook niet waarom ze weg zijn..😂
@bmwfreak038: Geen flauw idee inderdaad 😉
Ik zag ze laatst langs de weg staan met zo’n zak eromheen en dacht meteen: die dingen gaan vast gestolen worden.

Je verwacht het niet he..
Best sneu als je voor een paar honderd euro zo’n paal uit de grond trekt. That’s why we can’t have nice things.
@r3fl3x: Maak maar eens kennis met dat soort lui die die dingen stelen. Dan kom je er misschien snel achter waarom ze het doen. Fout, zielig maar ergens wel begrijpelijk denk ik. Die leven aan de onderkant van de maatschappij.
via iPhone app
@venividivici: 100% eens.
@venividivici: precies, vierhonderd euro. Daar kun je bijna een maand Shultenbrau van drinken!
Hm, in de kofferbak? Dan was het een heel grote auto. Volgens het politiebericht keken de collega’s achterin. Zal dus een busje geweest zijn. Met als risico voor de politie dat de heren een advocaat krijgen die aanvoert dat de doorzoeking onrechtmatig was.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).