Lambo Huracán Performante in een sappige livery

Auteur: , 7 Reacties

Hij is namelijk niet louter mat grijs.

Lambo Huracán Performante in een sappige livery

Sinds VAG het stokje bij Lamborghini overnam gaan de zaken gesmeerd bij het Italiaanse merk. De V12-modellen zijn buitenaards als altijd en om de accountant tevreden te houden wordt lekker verdiend aan de “kleinere” Lambo’s met V10. Zo was de Gallardo een schot in de roos en ook de Huracán weet relatief gezien veel rijke kopers naar de dealer te lokken.

Voor wie het allemaal wel een tandje ruiger mag is er de Huracán Perfomante. Deze topper in de range heft 640 pk en 600 Nm, vlamt in 2,9 tellen naar 100 km/u en geeft ondanks de forse spoiler het gevecht met de luchtweerstand pas op bij 325 km/u.

Bovendien zou deze Performante de befaamde Nürburgring afraffelen in een bizarre 6:52 min, kijk de video HIER. Velen twijfelden of Lambo binnen de lijntjes kleurde bij het zetten van deze moeilijk snelle rondetijd, maar volgens de Italianen zelf was er niks aan het handje.

Wie je ook gelooft: het is een rappe auto en de livery die naar Frankfurt werd meegenomen ligt wat mij betreft prettig op het netvlies. Jullie idee?
7 reacties

Bedenk me ineens hoe slim het is van VAG. Ze moeten de legendarische naam lp-640 omzeilen. O wacht deze noemen we Performante en de opvolger van de Huracan gaat de Boes Boes lp-660 heten.
fmgarcia: lekker belangrijk die letters…
De grijze componenten in bovenstaande Lambo zouden wat mij betreft ook mogen glanzen.
Qua schoonheid haalt hij het nog steeds niet bij de Gallardo maar wel fraaier dan z’n concurrenten 488 en de McLaren’s. Al zou ik m’n centen aan een GT3 besteden maar die heeft wel een héél andere lijn.
Zag van ’t voorjaar een witte Performante zich in Bologna tentoonstellen, nice.
Wordt een beetje moe van de nieuwe kreet “livery” die hier te pas en te onpas gebruikt wordt.
Als die ene oom die denkt hip te zijn door keer op keer termen als “chill” te gebruiken, de Dab ‘doet’ na het winnen van een bridge potje en me niet meer fatsoenlijk een hand schudt met de gebogen vingers omhoog (al dan niet afgemaakt met een boks).
Als je geen modern bewoordingen gebruikt, tel je kennelijk gewoon niet mee…
@jetlag: O.T.
Ik vind die grijs-zwart-oranje kleurstelling (= “livery”) van de Performante (niet te verwarren ment Perfumante) want iets teveel van het goeie.
Als Gaston een hele vette envelop voor me heeft, ga ik na het bestellen van m’n RS4 door naar de Lamborghini-dealer om de LP640-4 te bestellen.
(Een mens mag dromen…)
Doe mij maar een oranje. Doet me denken aan de Murcielago SV!
Dus de gewone huracan gaat 340 en deze maar 325? Waarom zou je deze kopen dan?
@peterpann3nkoek: voor een rondje Nürburgring…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).