Lamborghini 5-95 Zagato keert terug als Roadster

Auteur: , 21 Reacties

En dat is helemaal niet zo fijn.

Lamborghini 5-95 Zagato keert terug als Roadster

Toen de Lamborghini 5-95 Zagato onthuld werd, konden de meesten zich niet volledig vinden in het ontwerp waarmee het Italiaanse designhuis op de proppen was gekomen. Logisch, want de aangerande Gallardo had veel weg van een geëvolueerde, maar vooral misvormde meerval. Nu, vier jaar na die ongelukkige onthulling aan het Comomeer, blijkt er al die tijd nóg een exemplaar in het vat te hebben gezeten.

Wanneer we een blik werpen op de website van Zagato, zien we plots een nieuw model onder het oude staan. Dit is opmerkelijk, aangezien er eigenlijk nog weinig tot niets over de wagen naar buiten is gekomen. Hoewel geen aangename, is het in zekere zin wel degelijk een verrassing.

Lamborghini 5-95 Zagato keert terug als Roadster

Veel meer dan de volledige naam van het model, evenals het zijaanzicht van de wagen, krijgen we voorlopig niet te zien. Mochten de specificaties van de Roadster ook maar enigszins overeenkomen met die van de Coupé, dan ligt er hoogstwaarschijnlijk een 5,2-liter V10 uit de Gallardo LP570-4 in. Dit, of ze moeten, om wat voor reden dan ook, aan de slag zijn gegaan met de veel recentere Huracán.

De kans is groot dat de L595 Zagato volgende maand, net als zijn gesloten broer destijds, op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este staat te schitteren onder de Italiaanse lentezon. (Bron: Carscoops)21 reacties

Zonder het dak ziet ie er nog steeds uit als een mislukte meerval.
Een duikboot met een open dak…
Bij de bovenste foto dacht ik;Spijker.Blijkt het een Lamborghini te zijn.
Een Zagato zonder bubbels in het dak lijkt niet op een Zagato. Of krijgen ze het voor elkaar om de zo kenmerkende bubbels ook in het canvasccte verwerken?
@hammerman: een Zagato zonder bubbels in het dak is geen (echte) Zagato.?? En een Vanquish Zagato Volante dan bijvoorbeeld….?
@vbarchetta: elke door Zagato gebouwde c.q verbouwde auto is natuurlijk een echte Zagato. Alleen vind ik het jammer dat de kenmerkende bubbels in het dak bij een cabrio er niet zijn.
Gelet op de raampartij en de A-stijl zou ik zeggen dat het gewoon een Gallardo is. En dat is ook wel logisch, want dan kun je de mallen van dingen als de voorbumper en voorste zijschermen gewoon één op één herbruiken.
Inderdaad… moest ook meteen denken aan een Spijker bij de bovenste foto.
Zagata is overrated. Wat een gedrocht.
@bruud: Zagato*
Mag ik hem wél mooi vinden? Mag dat?
Ik snap de meerval referentie, maar vind hem toch best mooi. Vooral de Zagato achterlichten kunnen mij bekoren. Heb het geld er helaas niet voor. Anders had ik het wel serieus overwogen in plaats van een Huracan of 488.
Het lijkt wel een mislukte MR2 met lamborghini ombouwkit. De vorm van het dak doet me denken aan een Lotus Evora die een flinke crash heeft meegemaakt. Ach, zoveel mensen, zoveel smaken.
Doet me denken een spyker
@tryme: Dat is niet in het voordeel van de Spyker.
Nee lijkt wel een mislukte kit car
Ik heb de Zagato hype nooit begrepen.
@2wheeler: sommige mensen houden nu eenmaal van spuuglelijke auto’s.
Moet dat ding plankton kunnen happen of waren de designers denkende?!
Ik zie hier een Spyker in, ben ik de enige?
@kennone: nee. Ik ook

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).