Lamborghini-baas: ‘we gaan 20 Centenario’s bouwen’

Auteur: , 21 Reacties

Dus trekt die chequeboekjes maar alvast.

Lamborghini-baas: 'we gaan 20 Centenario's bouwen'

Lamborghini heeft weer een anniversario gevonden op een actiemodel aan op te hangen. Ter ere van de 100ste verjaardag van oprichter en Enzo Ferrari-rivaal Ferrucio Lamborghini komt Audi’s sportwagendivisie over een aantal maanden met een nieuw model in kleine oplage. Zo eentje die miljoenen kost, razendsnel uitverkoopt en qua styling vermoedelijk weer volledig over the top gaat. U kent het recept.

In een interview met AutoExpress bevestigt ceo Stephan Winkelmann de komst van de auto en meldt tegelijkertijd dat het een coupé wordt (RIP Estoque), de oplage 20 stuks zal bedragen en de bekende 6,5 liter V12 de aandrijving verzorgd. Reken dus op een pk’tje of 760 en een uitlaat met vlammenwerpfunctie.

Winkelmann benadrukt dat het niet om een aangepaste Huracan gaat (snappen we, daar past geen V12 in):

“That’s unthinkable. The car we will show will be a completely different design from both Huracán and Aventador.”

Dus mocht u nog een miljoentje of 2,5 willen investeren, Lamborghini heeft op de autosalon van Genève in maart een redelijk waardevaste vierwieler staan, al houden we er sterk rekening mee dat hij bij zijn beursdebuut al is uitverkocht. (Gelukkig is de Chiron er nog.) Volgens de Britmedia gaan ze hem Centenario noemen.

Foto: Lamborghini Ankonian concept21 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wel leuk dat ze bij Lamborghini gewoon tekenfilm auto’s in het echie bouwen ..

Chris Barris deed dat 50 jaar geleden ook veel ..
@lincoln: bedoel je niet wijlen George Barris ?
Ben wel erg benieuwd naar wat het gaat worden! Het zal wel iets in de richting worden wat ze ook deden met de Reventon. Een monster bouwen in beperkte oplage en die zal dan de grondlegger zijn van het nieuwe design van Lamborghini in de toekomst.
@viezefreddyw: Vond je? De Reventon was echt een licht verbouwde LP640. De Veneno vind ik meer monster, al verwacht ik niet dat toekomstige Lamborghini’s er zo uit gaan zien. Ja, mogelijk één of twee details. Maar een Aventador vind ik een compleet andere auto dan een Reventon.
@phaeton: lolwat?

http://i614.photobucket.com/albums/tt224/blu3hamm3r/Lamborghini%20Reventon/488199_10151552119850929_284819676_n_zps280b99e9.jpg
@autonieuwsvandestraatje: Zoek eens een objectievere foto dan twee knalgele Lamborghini’s op een pikzwarte achtergrond schuin van voren. In zulk licht lijkt een appel ook op een sinaasappel.
@phaeton: het is toch wel behoorlijk naïef als je niet ziet dat de Aventador een doorboorduursel is op het design van de Reventon. Zijn foto laat dat alleen maar goed zien.
@phaeton: gebruik een objectievere aanduiding dan “vind ik een compleet andere auto” alsjeblieft.
@autonieuwsvandestraatje @donstil

Ik heb geen zin om een heel verhaal op te hangen hier, ieder z’n mening en inzicht – allemaal prima. Maar de verhoudingen, (dak)lijnen, bumpers, etc. zijn bij een Aventador toch echt compleet anders dan bij een Murcielago. En ja, zoals ik zei heeft de Aventador heus details overgenomen van de Reventon, zoals de stijl van de achterlichten. Enfin, het zijaanzicht laat het wat mij betreft het beste zien:

http://41.media.tumblr.com/tumblr_lh4ubsnzhV1qh1l1qo1_1280.jpg
@phaeton: Het klopt inderdaad dat de Reventon gebaseerd was op de LP-640. Wellicht kan @gtwillem hier wat meer over zeggen, maar volgens mij was de Reventon gebouwd op het chassis van de Murcielago, en was het design de grondlegger van het Lamborghini-design zoals we het nu kennen. Toen de Reventon werd gepresenteerd werd dat er ook bij vermeld door Lamborghini dacht ik. Toen de Aventador werd aangekondigd vertelde Lamborghini dat het design veel zou overnemen van de Reventon.
Sterker nog, ik heb zo het vermoeden dat ergens om 15.00 uur een interview online komt; tussen 16 en 18 uur de grote snelle jongens het oppakken en tegen de tijd dat het om 19.00 uur op Autoblog staat, die twintig exemplaren al zijn uitverkocht. Oh, over drie dagen staat het bij de puburen op de frontpage.
Lijkt wel of ze geld nodig hebben bij Vag?
E S T O Q U E ! ?!?! ? !! elf !!111
@autonieuwsvandestraatje: Neem nog een biertje.
Het is voor mij een overkill aan speciale modellen.
Je zal maar steenrijk zijn en voor al die keuzes staan, gek word je ervan!
Leuk project!
Kom maar door
Als ze elk jaar met zulke projecten komen halen ze die kosten van de Chiron eruit.
Hopelijk komen ze met iets stijlvollers dan die Autostyle-kermis-design Veneno of die infantiele dinky toy Egoista.
Volgens Cars & Business komt er 1 naar Nederland, besteld door en Nederlandse Aventador SV eigenaar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).