Lamborghini broedt op hypercar met V12 zonder turbo’s

Auteur: , 9 Reacties

Kijk, dat zijn de betere berichten.

Lamborghini

Het is categorie auto’s die telkens populairder wordt. Auto’s die enkel en alleen voor trackdays ontworpen en ontwikkeld zijn. Eigenlijk is dat heel vreemd: want op de openbare weg kun je er niets mee. Sterker nog: je mag er niet eens mee rijden.

Toch wordt deze categorie auto’s populairder. Dankzij strenge regelgeving is het voor supercars juist lastig om aan alle eisen te voldoen. Ferrari was niet de eerste, maar met de FXX, een circuit versie van de Enzo, hadden ze een gouden zet gedaan. Er bleek enorm veel animo voor te zijn. Ook Aston Martin (Vulcan) en Pagani (Zonda R) hebben er de vruchten van geplukt.

Nu is het de beurt aan Lamborghini om een gave auto te bouwen voor dit segment. De auto gaat gebouwd worden door Lamborghini Squadra Corsa en ontworpen door Lamborghini’s eigen Centro Stile. In motorisch opzicht is er goed nieuws, want de 6.5 liter V12 gaat namelijk NIET voorzien worden van een of twee turbo’s. Welnee, die 830 pk kun je halen door toeren, heel veel toeren te maken.

Heel veel details zijn er nog niet bekend. Het wordt een pure trackday tot met ongetwijfeld geweldig klinkende motor. De auto gaat in zeer beperkte aantallen geleverd worden. Een extra sportieve versie van de Sián is goed mogelijk, die levert namelijk 820 pk. De Sian is voorzien van een mild-hybride systeem, maar wij gokken erop dat die niet nodig is voor de circuitversie. De introductie zal binnenkort plaats vinden.9 reacties

1000 pk en 10500 rpm uit een 6.5 v12 net zoals de aston martin valkyrie. Dan doen ze pas echt mee, met 830 pk kunnen ze beter thuis blijven dat zijn waarden die Ferrari al aanbiedt in haar v12 straatauto’s.
@jwcroy82: Goede Trackday auto draait niet alleen om de PK’s. De vraag is of deze Lamborghini z’n gewicht rond de 1100kg kan krijgen, liever nog minder. 850pk is dan ineens mega.
Was de Sesto Elemento niet ook een niet straatlegale trackday auto van Lamborghini?
@raceface: klopt maar niet met v12
@raceface: die moet je meer beschouwen als een alles-carbon versie van de Gallardo, als oefening met de technologie van de Aventador die daarna kwam.
@raceface: niet in Dubai. Daar is er één die straatlegaal is.
Het is allemaal niet heel duidelijk maar als je kijkt naar de thumbnail gaat dit ontwerp een beetje terug naar het design van de murcielago. Hoekig zonder al teveel vouwen, heel vet!
Het wordt een pure trackday tot met ongetwijfeld geweldig klinkende motor. Tot = toy? Ongetwijfeld een geweldig.

OT: op de teaser en op papier ziet het er erg goed en lekker uit.
Lekker hoor, zonder overig verkeer wat in de weg rijdt, lekker janken over het circuit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).