Lamborghini Sián, de snelste benzinemotor op de IAA

Auteur: , 16 Reacties

820 pk, bijna het hoogste aantal wat we hebben gezien.

Lamborghini kent een historie van knotsgekke auto’s. Des te bizarder, des te groter de cultstatus. Vandaar dat auto’s als de Gallardo en Aventador steengoede auto’s zijn, maar dat knotsgekke, dat is moeilijk te vinden. Lamborghini bewijst echter dat ze het nog kunnen met de Sián. Dit is niet echt de Aventador-opvolger, maar de aandrijflijn zal naar alle waarschijnlijkheid een hoop overeenkomsten vertonen. Die aandrijflijn is ook futureproof, wat goed nieuws is voor de milieumensen, slecht nieuws voor hybridehaters. Ja, de Sian haalt een deel van zijn power uit een 48V Mild Hybrid systeem.

Toch behoudt de Sián één Lamborghini-trekje: de V12. De welbekende unit uit de Aventador is een geweldig blok. Samen met de hybridetechniek levert de auto 820 pk. Wij hebben even de wiskunde gedaan, er zijn maar twee auto’s op de beurs die over bieden. De Brabus G V12 900 en de Red Bull RB15. Daarover later meer. We wilden zeggen dat het daarmee de snelste auto is, maar wij denken dat de ID R toch ietsje sneller is.

Desalniettemin mag de auto het ook hebben van zijn uiterlijk. Compleet door het plafond, met de nieuwe Terzo Millenio-achtige koplampen en het scala aan luchtinlaten. Wij kunnen hem wel waarderen.16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Uhm….nee.
Bizar om te beseffen dat 1 wiel van deze wagen meer kost dan mijn hele wagen…. incl 4 wielen
Ik ben benieuwd naar die supercapacitor techniek. Dat is nog nooit toegepast in auto’s voor zover ik weet. Verder een knotsgekke auto natuurlijk :)
@ghini: Als er een flux capacitor in had gezeten dan had ik hem wel gaaf gevonden.
Mooi is anders..
Lelijk is anders……

Mooi ding en afscheidscadeau van een mooi tijdperk. Op naar de staafmixers op wielen!
Sian vind de naam beetje islamtische aandoen… vond Murcielago, Countach of Diablo toch een stuk stoerder klinken.
@thomasthomas: 🤦🏼‍♂️
En de Bugatti SS dan? Zelfde concern zelfs.
@teerdz: die was niet aanwezig op de IAA, jammer genoeg.
Het knappe van modellen als bv de originele Countach en de Murcielago is dat ze extreem gestyled zijn en tegelijkertijd clean en stijlvol.
@harrie: Hangt nogal af van de uitvoering. De basis was heel clean en niet erg extreem. Maar de Countach 5000QV was alles behalve clean, en de Murcielago SV (hoe schitterend is deze droomwagen) is ook niet clean, maar wel extreem gestyled.
Moet een Lambo mooi zijn? Zijn al genoeg mooie auto’s op de markt. Extreem is een woord dat ik beter vind passen bij het merk. En daar komt dit model aardig bij in de buurt! Gaaf!
Zo, iémand heeft iets teveel GTA5 gespeeld en vervolgens deze auto bij elkaar gedroomd.
Niet mijn stijl overigens, ik ben meer van de gemoedelijk ogende Lambo’s.
Wat een lijnen op de flank! Nog steeds verliefd! 😍
Frontje met die lampen vind ik dan weer wat minder smaakvol. Maar met een paar fatsoenlijke LEDjes is dat vast zo voor elkaar 👌
Leven is net GTA V geworden, rijken kopen steeds meer van dit soort onnodige miljoenen wagens, de andere zitten nog op de fiets een grillburger uit de muur te trekken bij de Febo. Lekker dat oranje febo saus

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).