Land Rover en Jaguar gaan meer samenwerken in Nederland

Auteur: , 23 Reacties

Binnenkort kan je in elke Jaguar showroom ook een Land Rover kopen. En vice versa, uiteraard.

Jaguar Land Rover Dual Identity

Jaguar Land Rover is druk bezig om een “dual identity” door te voeren in al haar showrooms in Nederland. Dat is met name om de groei van Jaguar te kunnen faciliteren. Jaguar groeit namelijk flink, wat mede te danken is aan de populaire XE. Jaguar registreerde in totaal 1.073 auto’s afgelopen jaar, een plus van 165%. Het aantal Land Rover-registraties groeide ook met 33% naar 1.834 auto’s.

Op dit moment zijn er al veel showrooms waar beide merken verkrijgbaar zijn, maar binnenkort is dit dus bij alle showrooms van het JLR concern in Nederland het geval. Ook komen er een aantal nieuwe dealervestigingen bij. Met de invoering van de “dual identity” wordt ook direct een nieuwe huisstijl doorgevoerd, om alles lekker herkenbaar te maken.23 reacties

Ergens wel jammer. Het betekent namelijk ook dat een aantal dealers waar ik graag een Jaguar zou willen kopen niet langer dealer blijft.
@perry_snijders:

Zie het positief, t is lekker weer : ze krijgen uitbreiding omdat ze ook Rover producten gaan verkopen !
@desjonnies: ik zie het superpositief, het was alleen een kleine kanttekening ;-)
@perry_snijders: Heeft dit consequenties voor Kroymans?
@maarten020: Als Jaguar-dealers Land Rover gaan verkopen en andersom heeft dat consequenties voor iedere dealer ;-)
Maar met boerenverstand kun je al verzinnen dat ze niet groot genoeg zijn voor twee dealers per stad. Dus iemand in Hilversum heeft een probleem, iemand in Rotterdam ook, etc.
@perry_snijders: dit is weer terug naar vroeger. In Arnhem was dat altijd al zo tot BMW zich ermee begon te bemoeien.
@perry_snijders: Maar veel dealers voeren al beide merken, dus denk dat het wel meevalt.
@granlusso: Omdat je het zo vriendelijk vraagt heb ik het even nagezocht: 11 dealers voeren beide merken, 13 een van beiden.
@perry_snijders: 15 om 15 ipv 15/17 zoals het nu is.
Toppie, ben blij voor Jaguar!
Lijkt me verstandig. Wel gaaf dat het nu zo goed gaat met deze Britse merken!
Goed initiatief. We moeten grotere dealerbedrijven krijgen. Dat is beter voor de klant. (Uiteraard sarcastisch bedoeld).
Ik ga voor onderhoud gewoon naar een specialist. Heb ik meer vertrouwen in.
Als ze slim zijn doen ze er ook gelijk iets Duits bij…

Want nu de Jaguar, Land Rover en Range Rover topkwaliteit leveren valt het niet mee om voldoende werk voor de werkplaats te houden.
JLR hoofdkantoor heeft iedereen een bod laten uitbrengen op ’t behouden of krijgen van dealership. Münsterhuis in Hengelo heeft zo een paar grote andere achter zich gelaten door gewoon een scherper en beter plan in te sturen.
@misschienjemoeder: was al benieuwd wat met Munsterhuis zou gaan gebeuren. Zij hebben nu Jaguar, maar ook Jeep. Ik neem dan aan dat Jeep vervalt?
Is bij ons in België al bet geval. Vind het niet erg. Al die brits/ indiase klasse onder 1 dak.
Ja waarom ook niet?
Kimman doet dat al een hele tijd. En dat werkt prima geloof ik. Tenminste, ik kom de showroom in Haarlem niet voorbij zonder even te gaan kijken. Prachtig spul staat daar altijd.
Ik ben benieuwd wat dit betekent voor Zuid-Limburg. Hier hebben we in Maastricht een Jaguar dealer die al meer dan 50 jaar in het vak zit, en op pakweg een kwartier rijden heb je het Land Rover Experience Centre De Uiver, waar men ook al sinds mensenheugenis Land Rovers verkoopt. Ik kan mij toch niet aan de indruk onttrekken dat die bedrijven elkaar niet in de weg gaan zitten als ze elkaars merken moeten verkopen.
@Edge: kwartier? Maak er maar een half uur van.

Maar indeed indeed. Hoe ze dat willen oplossen, wordt een puik tafereel om te volgen.
Is in Breda al een tijdje jaguar dealer is vertrokken en is een specialist geworden en de laro dealer is jag dealer geworden
@sjeppie156:
Stukken sympathieker bedrijf ook, de LaRo dealer. De oude Jag dealer was nogal een snobistische bedoeling, bij LaRo zijn ze veel vriendelijker en down to earth, wat wel zo prettig is voor alle Jag rijders zonder adelijke titel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).