Land Rovers en Jaguars krijgen een toefje Rolls-Royce

Auteur: , 21 Reacties

Deurgedraaid.

Een Rolls-Royce is net even anders. Neem bijvoorbeeld de deuren, die elektronisch geopend kunnen worden. Zelf de deur openen en sluiten is immers voor paupers. De techniek is vandaag de dag niet meer exclusief, want de deur van bijvoorbeeld een Tesla kunnen tevens elektronisch geopend worden. Er is nog een merk die te techniek omarmt. Jaguar Land Rover ziet er ook wel heil in.

Het Britse autoconcern test de techniek op een Range Rover Sport, maar in principe kan de technologie naar ieder model van het concern komen. Aan de hand van bewegingssensoren en keyless entry weet de auto dat de bestuurder in de buurt is en kan de deur automatisch open. JLR heeft de technologie niet voor leden van de golfclub ontwikkeld. De Britten zeggen zo mindervalide mensen te willen helpen. De deur is dan ook mede ontwikkeld met Mark Omrod, een goudenmedaillewinnaar op de Invictus Games. Omrod verloor drie ledematen tijdens de oorlog in Afghanistan en kan met de deurtechniek zelfstandiger door het leven. Nadat de persoon is ingestapt, dient een knopje in het interieur ingedrukt te worden om de deur weer te sluiten.

Wat JLR betreft hoeven niet alleen mindervalide mensen gebruik te maken van de elektronische deuren. Het concern geeft toe dat ook bestuurders met zware boodschappen of een kinderzitje in de hand baat hebben bij dit soort technieken. Radartechnologie moet voorkomen dat de deur tegen een obstakel botst als deze opent. Men kan tevens instellen dat de portieren vergrendelen zodra de deuren sluiten.

Hoewel het systeem nu nog in ontwikkeling is, laat Jaguar Land Rover weten dat elektronische deuren naar toekomstige modellen van het concern komen.21 reacties

Nogal late to the party if you ask me
JLR steekt hier echt even de handen uit de mouwen en zet zijn beste beentje voor!
@deeberton: ow ow ow😂😂
Heb zin om hier een zeikerig negatief commentaar op te geven, maar voor de mensen die dit echt nodig hebben is dit natuurlijk een prima uitvinding.
Tja, het is inderdaad erg makkelijk met volle handen, en ik kan mij goed voorstellen dat bovenstaand persoon er ook behoorlijk baad bij heeft. Echter maakt het de auto’s wel weer flink zwaarder. En gewicht was al nooit het sterkste punt van deze merken…..
@dutchdriftking: ja maar dat is de Sport uitvoering, dat is toch een kale lichtgewicht die is toch gemaakt van aluminum en carbon?
@escort77: Haha, ja de inleg op het dashboard…
Meer spullen meer onderhoud, voor iets totaal overbodigs… Ach ja.
kunnen ze het stuur beter van metaal maken voordat kapitein haak dat leder kapot trekt
Electronisch? Ik denk dat electrisch bedoeld wordt, hooguit is de aansturing electronisch.
“Omarmt” 😂
Da’s wel een heul kleine doelgroep, lichamelijk gehandicapten die een RR kunnen betalen…
@smultie:

Niet als je een goede letselschadeadvocaat hebt gehad!
@smultie: zelfs JLR is al te duur voor de meesten…dus ook die doelgroep van lichamelijk gehandicapten en JLR is al super klein laat staan een RR inderdaad…

Die gast is dan wel weer een held dat hij zoveel kan, stuk sportiever dan dat ik ben :-|
Nu nog een self-driving car ontwikkelen want dan is Omrod pas echt geholpen.
Alsof dat iets voor luxe auto’s is.

Dit ziet op echt heel veel Japanse auto’s. Ok toegegeven, gaat vaak om de schuifdeuren. Maar ook op goedkope auto’s.

En iedere taxi in Japan heeft dit al.
@fanboy: in de taxi gaat dit handmatig mbv de taxi chauffeur. In ieder geval wel met die ouwe Crowns.
Handig
Vroeger deden mensen met één hand gewoon de deur open, met die ene hand. En dicht ook.

Zijn veteranen nu ook al watjes aan het worden… ?
Ik hoop dat de beste man hiermee uit de ‘voet’ kan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).