Landy wordt baby Land Rover?

Auteur: , 23 Reacties

Land Rover heeft een verzoek ingediend tot het vastleggen van de merknaam Landy, wordt dit de naam voor de nieuwe kleine Land Rover?

Land Rover DC100 in de sneeuw

In 2011 toonde Land Rover ons de DC100 concept, een kleine Land Rover die voornamelijk bedoeld was om de designrichting voor de nieuwe Defender aan te geven maar het gaf ook een kleine inkijk in hoe een baby-Land Rover eruit zou kunnen gaan zien. Dat Land Rover serieuze plannen leek te hebben voor zo’n klein familielid leek het te onderstrepen door de DC100 Concept mee te slepen naar elke mogelijke autobeurs, een Expedition versie te maken en zelfs een keer het dak eraf te zagen en hem DC100 Sport te noemen.

Het lijkt erop dat Land Rover de plannen voor een kleine Land Rover nog steeds niet heeft opgegeven want heeft nu een aanvraag voor de merknaam Landy ingediend, een naam die perfect lijkt te passen bij een kleiner model van Land Rover. Het onderstel van de Evoque ligt natuurlijk voor het oprapen en de styling zou volgens de laatste geruchten niet ver van de DC100 en DC 100 Sports concept af liggen. Wij zeggen: doen. Niks mis met zo’n klein, stoer apparaat op de weg!


23 reacties

Ughe Skoda yeti 2 deurs..
@dodge-hemi: Ughe heeft er zo niets mee te maken..
@gedece: De Skoda yeti des te meer… Ik zag het plaatje zonder te lezen en dacht: ha, een stoerdere Yeti facelift? Oh. nee. wacht…
@MDA: De kwaliteit van de toekomstige ‘Landy’ zal wel een heel pak hoger liggen dan een Yeti en de prijs ook ;)
@gedece: Kwaliteit weet ik niet… Off-road capabiliteiten zeker. Afwerking waarschijnlijk ook. Prijs al helemaal zeker. Geinige bak trouwens. Ik wil die expedition versie wel.
@gedece: lijkt me ook alleen de naam niet pfff hoe gay verzinnen ze het….
Qua sufheid van de naam een absolute concurrent voor de Dacia Duster.
@tbone: Hoezo sufheid? Landy is een wel bekende roepnaam onder de LR liefhebbers vaak gebruikt als benaming voor de Defender en Series.
@robert110: Dan nog klinkt het behoorlijk stom als naam. Klinkt als een Westerse naam voor een Chinees merk…
@robert110: Het klinkt hetzelfde als Ferrari LaFerrari dus. Of Kia Kiaatje.
De naam is geen slecht idee, veel liefhebbers waaronder ik refereren nu al naar hun LR als mijn Landy.

Ik heb persoonlijk geen moeite met een baby Landy. Als hij net zo capabel wordt als b.v. een Suzuki Samurai kan het nog erg leuk worden. Leuk instapper voor het merk, beetje modificeren en de lol kan beginnen.
@sketcher: Binnen de kortste keren heeft dat ding FWD…
@Esprit_de_Flandre: Land Rover is redelijk trouw gebleven aan hun merk waarden. Er wordt soms onterecht lacherig gedaan over hoe capabel b.v. de Freelander en de Evoque zouden zijn maar beide kunnen verbazend goed uit de voeten in het terrein.

Recent zijn van deze twee modellen 2wd versies gekomen en dat is natuurlijk een dood zonde.

Wat ik me net nog bedacht is dat LR had aangekondigd naar een 3 typen namen strategie te gaan. Defender, Discovery en Range Rover. Ik vaag me af hoe Landy daarin hierin past.

Wellicht: Land Rover Defender Landy?
@sketcher: Zou kunnen. Range Rover is ook onderverdeeld in submodellen: ‘gewoon’, Sport, Evoque.

Zou dus wel mogelijk zijn dat er een Defender komt, met daarnaast een kleinere, goedkopere Defender Landy. Maar vraag me af waar het eindigt. Ik verwacht nog wel een aantal zogenaamde Crossovers. Daar zijn veel grotere aantallen te halen natuurlijk…
Looking dandy in your landy…
Als groot Land Rover liefhebber klinkt dit als goed nieuws. Land Rover is natuurlijk ooit begonnen met de 80 inch Series 1. Van mij mag de styling dan wel iets meer die richting op, hoewel ik de DC100 zeker niet verkeerd vind. Ik hoop wel dat ze hem als een echte Land Rover op de markt zetten en gewoon de terreinvaardigheid van de Defender, Disco en de Range Rover meekrijgt. Ik hoop wel dat ze met een schuin oog naar de oude 80/88 en 90 kijken en zeker niet naar de Freelander en de Evoque dan komt het allemaal wel goed.
Ik dacht eerst dat het een nog grotere Mini was…
En dat is het wellicht ook :)
@645ci: Het zal in ieder geval wel een concurrent worden voor de Mini Countryman/Paceman.
@VantageR: Ik denk eerder dat dit gaat worden wat een Countryman wilt lijken te zijn…
Ik dach dat op het plaatje een gefotoshopte Skoda Yeti te zien was.
Ik dacht ook even, wauw eindelijk een mooie Skoda Yeti. Zal ik helaas toch even moeten doorsparen, want zo’n Landy zal toch wel over de 35 mille gaan.
Skoda Yeti Plus?
Dit is wennen… ‘To say the least’… Het meeste stoor ik mij aan de lelijke kop -en achterlampen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).