Lange achtervolging via de A20, A4, A12 en A2

Auteur: , 25 Reacties

Zondagavond heeft de politie vier verdachten van woninginbraak opgepakt. De dieven lieten zich niet zomaar in de kraag vatten.

Achtervolging

Nadat ze rond half acht een inbraak pleegden in Rotterdam, werden ze door de politie op de hielen gezeten. Met de boefjes voorop, reed de stoet met hoge snelheid richting Amsterdam. Via de A20, A4, A12 en vervolgens de A2 probeerden de inbrekers de politie af te schudden.

In Amsterdam Zuid-Oost ging het mis. De vier verdachten hadden iets te veel haast en vlogen uit de bocht. Om er zeker van te zijn dat ze niet op de vlucht sloegen, parkeerden de agenten vervolgens hun politiewagen in de flanken. Hebbes!

Één van de verdachten verloor zijn bewustzijn, de rest raakte gewond. Na een ziekenhuisbezoek mogen ze vandaag hun gedrag komen uitleggen op het politiebureau in Rotterdam. Tijdens de achtervolging zijn er volgens een getuige verschillende dingen uit de auto gegooid.

De bromsnorren hebben weer goed werk geleverd. Dat het zo lang duurde konden ze zelf ook niets aan doen. Ze moeten immers roeien met riemen die ze hebben.25 reacties

Heeft de politie in Nederland geen luchtsteun voor dit soort gevallen? In België kan de wegpolitie luchtsteun vragen van de helicoptereenheid (RAGO) bij achtervolgingen die uit de hand dreigen te lopen. Zo kan de wegpolitie afstand houden en de vluchters doen geloven dat ze wegraken terwijl van op grote hoogte de helicopter alles volgt via HD beelden. Meestal kan men zo de vluchters dan vatten als ze na een tijdje denken dat ze de politie kwijt zijn…
@upstream: snacht mogen alleen bij uitzondering helicopters vliegen en dan met name het traumateam van een ziekenhuis. Nederland op zijn smalst.
@porsche928: gaat nergens over.. volgende keer een apache op laten stijgen…
@rnej: Zolang defensie die nog heeft moeten ze die gebruiken idd :-)
@porsche928: Ja te bizar voor woorden eigenlijk…
@upstream: Ja laten we anders volgende keer gelijk een JSF op laten stijgen of een drone of misschien ons batman signaal aanzetten. De politie heeft gewoon goed gehandeld en het gajes in de kraag gevat. Voor het alleen al aanslingeren van een helicopter kun je meerdere politie auto`s half nederland door laten crossen. De mensen die nu klagen van, had een helicopter gepakt, hadden anders wel geklaagd of een helicopter wel nodig zou zijn omdat deze veel te veel gekost zou hebben. Zo kun je altijd wel klagen.
@KUYL: heb je zeer zeker een punt, maar een heli om een auto veilig te volgen zodat de auto’s afstand kunnen houden vind ik geen overbodige luxe… als het mensenlevens kan redden dan mag het van mij zeker wat geld kosten… :)
@rnej: Helemaal mee eens, alleen enige gewonden in deze situatie zijn de inbrekers. Dus vond het daarom vervelend om alsnog de politie aan te vallen.
@KUYL: eensch :)
@KUYL: je heb gelijk wanneer je zegt in deze situatie. Voor het zelfde geld hadden de boefjes wel een ongeluk veroorzaakt met serieuze gevolgen! In zo’n geval het zekere voor het onzekere. Desnoods worden de kosten verhaald op de boefjes
Het plaatje suggereert dat de bende er met een fatsoenlijke sportwagen vandoor ging.
Niets is minder waar. Gewoon Jan en Klaas Modaal in een afgetrapte Laguna.
Ergens ook wel weer aandoenlijk…………
@glashelder: vluchten in comfort, is de nieuwe rage onder de boevengilde…
@RRenault: Dan is een audi rs toch beter want die heeft alle luxe en is sneller
@pand: ja luxe is een belangrijke factor als je gaat inbreken
Heeft iemand het verhaal bij de foto? Ik zie een Spyker met politie die hem achtervolgd?
@oskaar7: is marechaussee op die foto.
Wat ik me afvraag is of deze heren (of enkel de bestuurder) poging tot doodslag ten laste worden gelegd
Ik las het gisteravond op AD.nl, maar ook daar klopt de volgorde van de wegen niet.

Het moet zijn A4, A20, A12 en A2, ervan uitgaande dat ze op de A4 (stuk bij de Beneluxtunnel tussen A20 en A15) de achtervolging begonnen zijn.

Maar das inderdaad een aardige achtervolging!
@autoblogger: De laatste link in het artikel verwijst naar de ‘PON-ificering’ van het Nederlandse politie wagenpark. Er was onderzoek naar (zeer) mogelijke fraude / omkoopschandalen bij de aanbesteding. Is daar iets over bekend?
@bigcar: na dit artikel niet meer volgens mij..
http://www.autoblog.nl/aanschaf-politieautos-onderzocht-speelde-pon-vals
@autoblogger: wordt tijd voor een nieuw artikel evt. onderzoekje van autoblog? ;)
Tijd voor een apache in wit met blauw!
Tijd voor een apache in wit met blauw.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).