Lapo Elkann houdt het eens bescheiden

Auteur: , 12 Reacties

Alhoewel, relatief gezien zou het wel eens mee kunnen vallen.

Je hebt saaie figuren in de autowereld en je hebt kleurrijke figuren. Veertien stappen daarboven staat Lapo Elkann. De erfgenaam van de familie Agnelli (eigenaren van Fiat) wist geregeld het nieuws te halen met verhalen waar een beetje Manchester United-spits jaloers op zou zijn. Jazeker, we relativeren het enigszins, want de laatste tijd heeft Lapo zich bijzonder koest gehouden. Of hij weet zijn strapatsen tegenwoordig goed te camoufleren. Net als zijn Ferrari.

Hij heeft overduidelijk zijn heil gevonden in het personaliseren van (voornamelijk) Italiaanse auto’s. Denk aan de Ferrari 512 ‘Cabrio’ of een wel heel bonte Alfa Romeo 4C. Zijn laatste wapenfeit is in vergelijking met die exoten heel erg bescheiden: een Fiat 500C. Dat is minder vreemd dan het klinkt. Het gros van de auto’s die Garage Italia Customs onder handen neemt zijn Fiats 500.

De auto is aangekleed in samenwerking met het Italiaanse modehuis Missoni. Mevrouw Angela Missoni zelf hielp mee met het ontwerpen van de kleuren van het exterieur en stoffen voor het interieur. Missoni zorgde vervolgens voor alle materialen en vertelde wat ze voor ogen had. Het team van Garage Italia Customs, onder regie van Lapo Elkann dus, zorgde ervoor dat al haar wensen werden omgezet in de Fiat 500C die je op de foto’s ziet. De auto zal zeer zeldzaam blijven, want er wordt er maar eentje van gebouwd. De auto is geveild voor AmfAR, een stichting die in het leven is geroepen om een medicijn tegen AIDS te ontwikkelen.

Het bedrag waarvoor de auto geveild is, schijnt erg hoog te zijn. Zoals het een ware barmhartige Samaritaan betaamd wil deze graag anoniem blijven en het geldbedrag niet bekendmaken. De veiling heeft in totaal zo’n 10 tot 12 miljoen euro opgebracht.12 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Stiekem vind ik het best leuk, net zo’n art car van bmw
Lijkt wel een windscherm. Zie ze vaak zat op het strand
Polo harlekijn flashback
Dat zijn aardig wat lijntjes
@kukuk: lijnen zijn dan ook meer dan eens de fundering van Lapo’s creaties heb ik het idee…
Geld witwasserij?
@shadowbroker: …want wie wil nu zo’n ding rijden?
Zeker dat het geen fonds voor blinden en slechtzienden was???
Of een alternatief als je naast die laatste LaFerrari Aperta hebt gegrepen…??
Leuk als je bij de autospuiterij komt omdat je schade aan een spatbord hebt
Wat voor kleur staat er dan op je kentekenbewijs?

Ooit, lang lang geleden, toen Nederland nog meedeed op WK’s en EK’s, waarschuwde de politie dat je niet zomaar je grijze Opeltje van oranje verf mocht voorzien, omdat het kentekenbewijs dan niet meer klopt.
Beetje gejat van de Paul Smith mini

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).