Bij het zien van deze 4C golven de tranen van je gezicht

Auteur: , 38 Reacties

De kleine Sport-Alfa is langsgeweest bij Lapo Elkann en dit is het gevolg.

Zoensteler Lapo Elkann laat weer eens van zich spreken. Ditmaal is een Italiaanse schone ten prooi gevallen aan zijn grijpgrage handjes.

Deze 4C (rijtest) is namelijk een uiterlijk aangemeten dat een eerbetoon is aan een wereldberoemd kunstwerk van Katsushika Hokusai genaamd ‘The Great Wave off Kanagawa’. Katsushika-san maakte dit kunstwerk naar schatting rond 1830 en de afbeelding stelt een gemene golf voor die de kust en bootjes van Kanagawa belaagt. Emoji-afficionado’s herkennen de golf wellicht van de golf-emoji op hun iPhone, die geïnspireerd is op de beroemde golf.

Lapo’s passie-project Garage Italia Customs heeft de 4C deze uitdossing meegegeven omdat ze binnenkort acte de présence geven in Los Angeles in het kader van de “Piston Head II: Artists Engage The Automobile” exhibitie. De 4C, die wellicht geen opvolger krijgt dankzij Ome Serge, staat daar gebroederlijk naast deze BMW i8 van de Italiaanse garage. Niet alleen het uiterlijk is overigens aangepast, ook de binnenkant is een mix van Japan en Italië. Het interieur is namelijk bekleed met Japanse denim en Foglizzo leder.

Krijg jij van de looks zin om naar zee te rijden met deze Alfa of wordt je er zeeziek van en ga je toch liever voor de Furiosa?38 reacties

Wow bedrijfswagen voor een carwash? Dit doet je toch niet…
Doei alle vormen van de auto…
Wat een gedrog
@kenwood: kom je uit Utreg? ;)
@2wheeler: hé! Niks mis met Utereg he!!!!
@ozan: op de milieuzone na bedoel je? Verder heb je gelijk hoor, toffe stad! Vele malen gezelliger dan mijn hometown, Rotterdam. Maar daar zeg ik ook wat natuurlijk…
@2wheeler: de milieuzone is idd erg kut, maar gelukkig komt mijn diesel uit 2012. :D
Dat samoerai-handvatstofje op het stuur. Mooi man. Neem nog een snuif.
Dit staat prachtig. Op een Dacia.
@robbert89: ook niet
Oefff die Furiosa maakt wel hebberig zeg!
Dikke Alfa…..
Zn handjes mogen ze eraf halen en mogen nooit meer een auto aanraken
Tranen van het lachen of van het huilen?
Vind de “livery” nog redelijk gaan, maar dan hadden er gewoon zilverkleurige wielen onder gemoeten. Maar dat interieur is toch niet helemaal mijn smaak.
Nou en ..
Alfisten zijn niet echt het soort mensen die een Kokusai van een Hokusai kunnen onderscheiden ..
@lincoln: dat zijn de meeste mensen niet.
@lincoln: Imaimashīdesu ..
Kan jullie reacties niet meer lezen vanwege de tranen in mijn ogen
Spontaan braak neigingen
????????????????????????
@ahs1979: de golf emoji komt dus blijkbaar als ? in de reactie te staan……
Ik vind ‘m geestig. Alleen die rare bruine units op de flank snap ik niet. Voor de rest zeg ik: lekker doen vriend, het is immers jouw Alfa.
@beefcake: die bruine units zouden wel eens roeiboten moeten kunnen voorstellen.
Eigenlijk vind ik dit best wel ok. Het drukke onsamenhangende 4C design wordt zo wat verbloemd.
Zal ik het dan maar roepen? “Als ik een Golf wil bestel ik wel een Volkswagen!”
@mashell: dan doe ik wel een gulf livery op een willekeurige auto… maar alles behalve dit gedrocht
Tja, het is vloeken in de kerk hier, maar echt een schoonheid vind ik de 4C van zichzelf ook niet. Dat komt door deze toetakeling alleen maar duidelijker naar voren.
Ik heb het schilderij even opgezocht maar dat is echt wel mooi zeker als je bedenkt dat het al zo oud is. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0f/Hokusai_1760-1849_Ocean_waves.jpg
Vervolgens heeft elkan er een rommeltje gemaakt door het te combineren met de vormen van de auto ala fast and the furious style. Jammer had best mooi kunnen worden.
Interieur is best leuk als de buiten kant mat zwart is ofzo ??
In ieder geval vallen de mislukte, buitenproportionele lijnen van de auto nu minder op. Wat n gedrongenheid. Lijkt wel quasimodo met n hernia.
Ach kan niet zeggen dat de auto er lelijker op is geworden. Ook in een normaal kleurtje is het al een vreselijk lelijke auto.
Ik sla even over….
De lelijke kleur pas goed bij de auto
intrieur (of hoe je dat k*twoord ook schrijft, t is vakantie) heeft een beetje ali baba looks, maar het verfje vind ik wel geinig.
Interieur heeft wel wat, exterieur is nope
ja, ik rij dagelijks een Alfa 159, maar de 4c nog nooit. Deze wil ik best 1 keer naar de zee rijden, maar geef dan wel gas bij en rij hem erin. Erg jammer al die schmuck
Lekker gay.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).