Leaserijder in eerste helft 2015 duurder uit dan in 2014

Auteur: , Geen reacties

Terwijl vrijwel iedereen in de autobranche met angst en beven vooruitkijkt naar 2016, wanneer de bijtellingsregels weer flink worden aangescherpt, blijkt dat ook dit jaar de leaserijder al flink duurder uit is.

Peugeot 308 SW

LeasePlan heeft de cijfers over de eerste helft van dit jaar eens goed onder de loep genomen en vergeleken met vorig jaar. Dat levert interessante statistieken op, onder andere over de stijgende kosten waar de leaserijder mee te maken krijgt. Reed vorig jaar 52 procent van de leaserijders in een auto met 20 of 25 procent bijtelling, dit jaar is dat aandeel gestegen tot liefst 66 procent!

Je zou dan ook verwachten dat de gemiddelde uitstoot van nieuwe leaseauto’s gestegen is, maar niets is minder waar. Met 92 gram CO2 per kilometer is een all time low bereikt en een daling van 5 gram ten opzichte van eind 2014. Met name in het segment van de sterkerauto’s is nog steeds een stijgende vraag te zien. Liefst 17 procent van de nieuw bestelde leaseauto’s in de eerste helft van 2015 is een elektrische auto of een plug-in hybride. Van alle stekkerauto’s is de Mercedes-Benz C 350 e verreweg het populairst met 350 bestelde exemplaren, de Golf GTE en de Mitsubishi Outlander PHEV volgen op plek 2 en 3 met respectievelijk 282 en 263 bestelde exemplaren. Audi valt met 251 bestelde A3 e-trons overigens nipt buiten de top 3.

Kijken we naar de algemene toppers, dan doet Volkswagen goede zaken met de Passat en Golf Variant. Het merk is bij de leasemaatschappij dan ook het populairste merk van H1 2015. Peugeot heeft met de 308 SW overigens het populairste model, te danken aan de 14 procent bijtelling.

Het zal geen verrassing zijn dat LeasePlan verwacht een stijgende vraag te zien naar auto’s met een lage bijtelling in de tweede helft van dit jaar. Door de nieuwe bijtellingsregels worden plug-in hybrides volgend jaar een stuk minder interessant, terwijl modellen met 14 procent bijtelling volgend jaar in dezelfde bijtellingsklasse vallen (21 procent) als veel modellen die nu goed zijn voor 20 procent bijtelling.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).