Leaserijder kiest minder vaak voor winterbanden

Auteur: , 3 Reacties

Nu de nachten gaan lengen en de temperatuur daalt, wordt de discussie omtrent winterbanden weer relevant.

Leaserijder kiest minder vaak voor winterbanden

En wat blijkt? Het gebruik van winterbanden is binnen een paar jaar tijd met vier procent omlaag gegaan, zo rekende leasemaatschappij Alphabet uit op basis van de gegevens van 60.000 leaseauto’s. Wellicht niet geheel verrassend zijn het Volvo-rijders die het vaakst kiezen voor winterbanden. Opmerkelijk is dat de winterband onder het gehele nationale wagenpark (dus inclusief auto’s die privé zijn gekocht) aan terrein wint. Hetzelfde geldt overigens voor vierseizoenenbanden.

Volgens Alphabet maakte in 2012 nog 91 procent van de personenauto’s in de lease gebruik van winterbanden, wat in 2014 daalde naar 87 procent. Geen heel schokkende cijfers dus, maar het geeft stof tot nadenken. Het percentage bedrijfsauto’s dat wordt uitgerust met winterbanden ligt met 44 procent wel een stuk lager, al zou de vierseizoenenband aan terrein winnen.

Zoals gezegd zijn winterbanden bij Volvo-rijders het populairst. Zij kiezen in 97 procent van de gevallen voor dergelijk schoeisel. Bij Mercedes ligt het percentage op 96 procent. Uitschieters in ‘negatieve’ zin zijn MINI en Fiat. Bij die merken schommelt het percentage auto’s op winterbanden ergens onder de 50%.

Foto via Autojunk3 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tja niet erg vreemd, de Fiat rijder heeft een klein budget en heeft van zijn laatste centen de Fiat gefinancierd, geen geld meer over voor de winterbanden…
schokkend om te vernemen dat er uberhaupt mensen zijn in NL die in de winterbanden grap gestonken zijn ..

lijkt me sterk dat dit soort volk ook stemrecht heeft ..
Als je als lease rijder vaak naar Duitsland moet, daar is het verplicht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).